Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Αποκάλυψη που θα αλλάξει τα πάντα στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας.. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης έχουν το πολιτικό θάρρος να πράξουν το καθήκον τους;


ΔΗΜΟΣ  ΑΚΤΙΟΥ  ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
-Διαχειριστικός και Οικονομικός Έλεγχος στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας από τη σύσταση του μέχρι σήμερα. 

Γράφει ο  Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός

<<Αποκάλυψη που θα αλλάξει τα πάντα στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας.. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης έχουν το πολιτικό θάρρος να πράξουν το καθήκον τους>>;

 
Αγαπητοί Αναγνώστες
 

Στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας το 2017,2018, 2019 και το 2020  δεν έχει εφαρμοστεί βασική διάταξη νόμου. Η διάταξη αυτή έχει σχέση με τις απευθείας αναθέσεις. Συγκεκριμένα η παράγραφος 5 του άρθρου 118 του νόμου 4412/2016 ορίζει.
 
5. Για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών, η κάθε αναθέτουσα αρχή προκειμένου να προβεί στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης της παραγράρου 1 δημοσιεύει, μία φορά κατ΄ έτος και για διάστημα είκοσι ημερών, πρόσκληση για την κατάρτιση καταλόγων ενδιαφερομένων ανά κατηγορίες έργων/μελετών. Στην πρόσκληση, η αναθέτουσα αρχή μπορεί να ζητεί από τους ενδιαφερόμενους να πληρούν απαιτήσεις ειδικής τεχνικής ικανότητας, για την εγγραφή τους στους καταλόγους. Στους καταλόγους εγγράφονται τουλάχιστον τρεις (3) ενδιαφερόμενους, διαφορετικά ο κατάλογος δεν ισχύει.
Για την επιλογή του αναδόχου διενεργείται δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση από επιτροπή που ορίζεται από την αναθέτουσα αρχή, μεταξύ αυτών που περιλαμβάνονται στον ανωτέρω κατάλογο. Η σύμβαση υπογράφεται με τον ανάδοχο που αναδεικνύεται με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής κλήρωσης. Για την υπογραφή της σύμβασης απαιτείται σχετική αναγγελία του αποτελέσματος της ηλεκτρονικής κλήρωσης και των στοιχείων της σύμβασης (ποσό σύμβασης, ανάδοχος κ.λπ,), η οποία αποστέλλεται προς δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Τ.Ε.Ε. δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες πριν από την υπογραφή. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης αποτελεί το ανώτατο όριο της συμβατικής αμοιβής του αναδόχου.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο ανάδοχος διαγράφεται υποχρεωτικά από τον κατάλογο της ηλεκτρονικής κλήρωσης και δεν συμμετέχει στις επόμενες κληρώσεις του έτους. Με βάση την παρούσα διάταξη μπορούν να ανατεθούν από κάθε αναθέτουσα αρχή κατ’ έτος, μία ή περισσότερες συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού μέχρι ποσοστού δέκα τοις εκατό (10%) των πιστώσεων της αναθέτουσας αρχής κατ΄ έτος, για ανάθεση συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών επιστημονικών υπηρεσιών, αντίστοιχα. Συμβάσεις που συνάπτονται κατά παράβαση των διατάξεων της περίπτωσης αυτής είναι άκυρες και δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.
"Κατ’ εξαίρεση, στην περίπτωση ορεινών ή νησιωτικών δήμων, και όταν έπειτα από τη σχετική πρόσκληση της αναθέτουσας αρχής δεν είναι δυνατή η κατάρτιση καταλόγου με τουλάχιστον τρεις (3) οικονομικούς φορείς, τότε η αναθέτουσα αρχή μπορεί να προβεί στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης σύμβασης έργου, μελέτης ή παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών χωρίς κλήρωση." [2]

                              

 Αγαπητοί Συνδημότες

Σε όλες τις αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις γίνεται αναφορά στο νόμο 4412/2016. Μόνο η παραπάνω βασική διάταξη ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ.
 
Ύστερα από αναφορά- καταγγελία μου η υπόθεση διερευνάται από τη συντεταγμένη πολιτεία. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται δεν γνωρίζω. Φυσικά μόλις έχω επίσημη ενημέρωση θα σας ενημερώσω.
Θα συνιστούσα σε κάποιους Ψυχραιμία. Ας προσέχατε. Σας το  είπα στην Επιτροπή Διαβούλευσης και αντί να προβληματιστείτε με αποκαλέσατε 3-4 φορές άσχετο.  Θα δούμε ποιος θα γελάει τελευταίος. 
Θεωρώ ότι για μια ακόμη φορά έπραξα το καθήκον μου. 
Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης  αμέσως να πράξουν το καθήκον τους.  Να κάνουν αναφορές καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές της συντεταγμένης πολιτείας. Είναι  βασική τους υποχρέωση να πράξουν το καθήκον τους.
Τότε ο Δήμος οδηγείται αυτόματα σε σαρωτικό Διαχειριστικό και Οικονομικό Έλεγχο. Αφού αποδοθούν, τα τω Καίσαρι στο Καίσαρα και τα τω Θεώ στο Θεό , τότε το πολιτικό τοπίο στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας  αλλάζει ριζικά.
Αύριο Κυριακή 04-10-2020  αρχίζουμε δημοσιεύσεις για δαπάνες που αφορούν και πληρώθηκαν το εκλογικό έτος 2019.  Με την ολοκλήρωση των δημοσιεύσεων αυτών ,ανά κατηγορία,  ΘΑ ΜΕΊΝΕΤΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ. Οι απόλυτοι αριθμοί( όχι της στατιστικής) λένε ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Κάνω έκκληση στους υπηρεσιακούς  παράγοντες για πολλοστή φορά να κατανοήσουν. Δεν είστε εκτελεστικά όργανα των αιρετών, είστε οι εγγυητές της νομιμότητας.  Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ και αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεων του.  Ομίλησα με θάρρος με παρρησία δημοσίως και αμαρτία ( συναδελφική εννοώ)  ουκ έχω.

16 σχόλια:

  1. Kασόλα, Μασούρα, Μωραΐτη ήρθε ή ώρα να καθαρίσετε το Δήμο από αυτή τη Δημοτική Αρχή και από το Δήμαρχο. Μόνο αυτό το τέλος της ταιριάζει. Να καθίσουν στο εδώλιο, να απολογηθούν και να τιμωρηθούν αυστηρά. Τα στοιχεία τα έχετε. Αν δεν κάνετε καταγγελίες αυτό λέγεται συγκάλυψη. Οι υγιείς Δημότες δεν θα σας το συγχωρήσουν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποδείξτε ότι είστε διαφορετικοί ,σύμβουλοι της αντιπολίτευσης , από αυτούς που διοικούν. Η ευκαιρία είναι μοναδική. Διαφορετικά τα έχετε κάνει πλακάκια όλοι μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Κώστα γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο κολλητός σας και αναπληρωτής σας δουλεύει ψιλό γαζί μόλις τον έκραξε υποψήφια του κυρίου μασούρα αμέσως για να την γλυκάνει διόρισε τον γιο της στα ΧΥΤΑ, μέρα νύχτα εκλεγμένος του κυρίου μασούρα μεθύστακα τον ανεβάζει μεθύστακα τον κατεβάζει και ο φίλος σας τι κάνει τον διορίζει στο λιμενικό ταμείο για να μη μιλάει έτσι γίνονται οι εκλογές κύριε Κώστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν από το γνωστό υπόγειο βοηθούμενο και καθοδηγούμενο από εξωθεσμικούς παράγοντες διαφόρων επαγγελμάτων. Τα πάντα είναι γνωστά με πλήθος στοιχείων. Η υγιής κοινωνία φοβάται και δεν μιλά. Γνωρίζουν πολλοί τα παραπάνω. Τα συζητούν μεταξύ τους. Σε ότι διαφορά τους διαπλεκόμενους και όχι μόνο κάνουν ατέλειωτο πάρτι με το δημόσιο χρήμα. Κάποια πολιτικά πρόσωπα ενώ μεταξύ τους τα κουβεντιάζουν δυστυχώς δεν μιλάνε. Γιατί άραγε; Ορισμένοι υπάλληλοι( όχι οι απλοί) έχουν αντιληφθεί που βάζουν τις υπογραφές τους; Γιατί δεν σκέπτονται ότι διερευνώνται τα πάντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν τους σώζει απολύτως τίποτε. Οι εξελίξεις είναι και θα είναι καταιγιστικές. Εδώ είναι η επιτομή της παρανομίας. Συγχαρητήρια δάσκαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Oι Δημοτικοί Σύμβουλοι οφείλουν να κάνουν το καθήκον τους. Να καταγγείλουν τη προφανή καταγγελία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kασόλα τους καταγγέλλεις ή τους καλύπτεις. Διάλεξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δάσκαλε για ποιούς μιλάς στο υστερόγραφο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. απο λόγια κυριε κωστα χορτασαμε. αφου τα κανετε εσεις καλυτερα τα πραγματα γιατι δεν ειστε στη θεση του δημαρχου? εξω απο το χορο ολοι ξερουν να χορευουν. στην θεωρια φτιαχνουμε ουρανοξυστες στην πραξη ομως ειναι διαφορετικα τα πραγματα. η αντιπολιτευση γνωριζει καλυτερα απο εσας τις διαδικασιες και τις νομοθεσιες και κανει καλα τη δουλεια της εσεις δεν εχω καταλαβει ακομα που κολατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απλά κουραστικός ο κύριος.δεν τον γνωρίζω και δεν θέλω να τον γνωρίσω.Διαβαζω τακτικά το site και όταν ανεβάζει άρθρα μου βγάζει μια μισαλλοδοξία και όλο μιλάει με αερολογιες μάλλον επειδή δεν είναι αυτός στα δρώμενα του τόπου.Να σημειώσω ότι μένω Αθήνα και ψήφισα τον δικηγόρο (άλλος πουθενας αυτός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 8:17 μμ Αγαπητέ Αναγνώστη Σας ευχαριστώ που διαβάζετε τα άρθρα μου και θέτετε ερωτήσεις.

    Δεν μπορεί να πληρωθεί κανένα Χρηματικό Ένταλμα αν κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν ελέγξουν και δεν βεβαιώσουν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία.

    Ενημέρωσαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες τη πολιτική ηγεσία του Δήμου ότι η παράγραφος 5 του νόμου 4412/2016 δεν εφαρμόζεται;

    Αν το έκαναν , να βγουν επώνυμα να το πούνε και τις απαντήσεις που πήραν.

    Αν δεν ενημέρωσαν - όπως όφειλαν κατά τη γνώμη μου- τότε .............θα το συμπληρώσω προσεχώς.

    Βέβαια τη πολιτική και όχι μόνο ευθύνη της μη εφαρμογής έχει ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και όχι μόνο , ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Προϊστάμενος των Υπηρεσιών του Δήμου.

    Όλα θα ειπωθούν με το όνομα τους στη κατάλληλη πολιτική στιγμή.

    Υπομονή και να μελετήστε τις δημοσιεύσεις που αφορούν τις συνολικές δαπάνες.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
    Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 2:13 μμ Καλά το δάσκαλο δεν το πας και δικαίωμα σου. Για τη καραμπινάτη παρανομία τι λες; Αυτό δεν είναι στοιχείο για κριτική; Μάλλον τον Αποστολάκη ψήφισες. Ονοματάκι δεν έχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δάσκαλε θα αποκρυπτογραφήσεις το υστερόγραφο; Ποιούς συναδέλφους σου εννοείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εργαζόμενους σε καίρια πόστα στο Δήμο εννοεί που υπογράφουν χωρίς να προσέχουν ή κατόπιν εντολών. Τι δεν κατανοείς 7:46 μμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 7:46 δεν καταλαβες ακομα? τον μαθηματικο απο πλαγια μερια μονο και μονο επειδη ηταν στην παραταξη του αποστολακη. αυτος ο ανθρωπος εχει μεγαλη εμπαθεια σε οποιον λεει καλημερα στον αποστολακη. ποσο μαλλον να συμπαραταχθει μαζι του. εγω νομιζω οτι απλα γουσταρει τη διαπλοκη και το τζερτζελε και γιαυτο βγαινει καθε 3 και λιγο και γραφει αρθρα πιανοντας στο στομα του και απο εναν η και περισσοτερους καθε φορα ανθρωπους ειτε αιρετους ειτε επαγγελματιες ειτε υπαλληλους για να του δινουν τροφη στα σχολια απο κατω. αναρωτιεμαι που τον βρισκει το χρονο να ελεγξει ολα αυτα τα "στοιχεια" και να τα δομησει σε αρθρο. μαλλον λαθος δουλεια κανει θα επρεπε να παρει μεταταξη στους επιθεωρητες δημοσιας διοικησης και να το παιζει chuck norris.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο