Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Επιθεώρηση Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χαλκιοπούλων από τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος


    Το Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χαλκιοπούλων επιθεώρησαν σήμερα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος με επικεφαλής τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο και τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Γιώργο Κατσούλα.

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο βρίσκεται ήδη σε εποχική λειτουργία ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως στελεχωμένο με προσωπικό και ειδικό πυροσβεστικό όχημα. Η ύπαρξή του είναι ιδιαίτερα σημαντική για την περιοχή καθώς δίνεται η δυνατότητα άμεσης επέμβασης σε περιστατικά πυρκαγιών, πλημμυρών και απεγκλωβισμών, ενισχύοντας παράλληλα το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα της ανάγκης για μετατροπή του κλιμακίου σε μόνιμο πυροσβεστικό σταθμό και λήφθηκε ομόφωνα σχετική απόφαση. Το αίτημα προωθήθηκε στον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο κ. Κλεφτοσπύρο, ο οποίος το αντιμετώπισε θετικά.
Πριν από την επιθεώρηση, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας στο γραφείο του όπου συζήτησαν θέματα πυρασφάλειας, ενώ ο κ. Δήμαρχος δώρισε στους επικεφαλής των πυροσβεστικών υπηρεσιών βιβλία με την τοπική ιστορία της πόλης.
Στην επιθεώρηση παραβρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας Πύραρχος Χριστόφορος Μπόκας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας Αντιπύραρχος Ευστάθιος Ντζέμος και ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Μαυρομμάτης.
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο