Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

«Άλλαξε την πόλη - Η Art in Progress στον Δήμο Ήλιδας»


     Η Art in Progress με το πρόγραμμά της Άλλαξε την πόλη, συνεχίζει το όραμά της για έναν δημόσιο χώρο γεμάτο χρώμα, πολιτισμό και σύγχρονη τέχνη, μεταλαμπαδεύοντας την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την δράση της εκτός Πατρών.
Μία μοναδική τοιχογραφία 90 μέτρων μήκος υλοποιείται αυτή τη χρονική περίοδο, σε μία ιδιαίτερη τοποθεσία στον Δήμο Ήλιδας, από την καλλιτεχνική ομάδα της Art in Progress και υπό την εικαστική και τεχνική καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ArtWalk, Κλεομένη Κωστόπουλου (KLE).
Το σχέδια που επιμελήθηκε ο KLE ενέχουν την έντονη ιστορική εντοπιότητα αλλά και την «δροσερή» καθημερινότητα της ευρύτερης περιοχής. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ έχει αρχίσει ήδη να τραβά την προσοχή τόσο των τοπικών και εθνικών ΜΜΕ, όσο και των κατοίκων ή των περαστικών επισκεπτών του παραλιακού μετώπου, στην προβλήτα από το πανέμορφο και γραφικό λιμανάκι στο Παλούκι Αμαλιάδας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος Άλλαξε την πόλη, θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και μαθητές.
 
Η εξωστρέφεια, οι δημιουργικές συνεργασίες και η εκπαίδευση νέων καλλιτεχνών - τοιχογράφων είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Art in Progress για τα επόμενα χρόνια.
Η τοιχογραφία πραγματοποιείται υπό την αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας και την σταθερή υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο