Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Ο Αστυνομικός διευθυντής, που φέρεται να ήταν «αρχηγός» σε εγκληματική οργάνωση, αρνείται τις κατηγορίες.

    Ο αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς αρνείται τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει για αρχαιοκαπηλία και λαθρεμπόριο τσιγάρων, ενώ προετοιμάζει την απολογία του.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλοι τρεις αστυνομικοί, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερο κύμα συλλήψεων.
Ο εν ενεργεία αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς με τα αρχικά Χ,.Π εμφανίζεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο να είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Υπό τις εντολές του ήταν άλλα 17 άτομα, ανάμεσά τους και τρεις ακόμα αστυνομικοί.
Τι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος αστυνομικός διευθυντής


Οι εσωτερικές Υποθέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας παρακολουθούσαν τους τελευταίους έξι μήνες αρχικά για λαθρεμπόριο τσιγάρων. Πολύ γρήγορα όμως ανακάλυψαν ότι έκαναν και ανασκαφές για αρχαιά και λίρες κυρίως στο δήμο Παιονίας. Σύμφωνα με καταγγελίες ο αστυνομικός διευθυντής έσκαβε με μανία προκειμένου να βρει λίρες και χρυσό.
Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του υποστηρίζει:
Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες. Στην απολογία μου την Τετάρτη θα δώσω τα στοιχεία στην ανακρίτρια που δείχνουν ότι δεν έχω εμπλοκή.

Xρησιμοποιούσαν… περιπολικό για τις ανασκαφές
 
Από την παρακολούθηση προέκυψε ότι χρησιμοποιούσαν ακόμα και περιπολικό για να μεταφέρουν τα εργαλεία για τις ανασκαφές. Πίστευαν, όπως προκύπτει από τους διάλογους, ότι δε θα δώσουν στόχο και θα έχουν  την τέλεια κάλυψη.
Δεν υπολόγισαν όμως ότι τους παρακολουθούσαν οι Εσωτερικές Υποθέσεις. Η καταγγελία έγινε αρχικά για τον εν ενεργεία αστυνομικό διευθυντή και έτσι άρχισε να λύνεται ο γρίφος.
Aύριο αναμένεται να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.
πηγή:  star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο