Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Κορονοϊός – Αγρίνιο: Οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ έπιασαν ξανά δουλειά


Σύντομα και τρίτο κλιμάκιο στην περιοχή – Ξεκίνησαν και πάλι οι έλεγχοι μετά από παύση περίπου 10 ημερών
 Ξεκίνησαν και πάλι από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, τα τεστ κορονοϊού, στην περιοχή του Αγρινίου, από τα κλιμάκια των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ μετά από παύση περίπου 10 ημερών.....

 Σύμφωνα με τον συντονιστή του ΕΟΔΥ και ιατρό Κώστα Ποσονίδη: «είχαν σταματήσει λόγω ενός προβλήματος που υπήρξε μεταξύ των εργαστηρίων της Πάτρας και του ΕΟΔΥ που σχετίζεται με τα αντιδραστήρια. Τώρα ελήφθη η απόφαση να αποστέλλονται όλα τα τεστ στην Αθήνα».
 Σε ημερήσια βάση τα τεστ που υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται στο Αγρίνιο είναι από 70 έως 90. Μετά από την δεκαήμερη ανάπαυλα τα κλιμάκια επανήλθαν ξεκινώντας τα τεστ στη Διεύθυνση Υγείας και σε δεύτερη φάση στο Νοσοκομείο Αγρινίου.
 «Τα τεστ ξεκίνησαν και πάλι λαμβάνοντας δείγματα από τα στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας, ενώ μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος της δομής αυτής θα ξεκινήσουμε τα τεστ στο Νοσοκομείου Αγρινίου, και εν συνεχεία θα βρεθούμε σε δομές εκτός πόλης, όπως π.χ. στο δημαρχείο και το Κέντρο Υγείας Θέρμου, αλλά και στην Αμφιλοχία» ανέφερε ο κ. Ποσονίδης, ο οποίος αποκάλυψε πως είναι θέμα χρόνου να ενισχυθεί η περιοχή με ακόμη μία κινητή μονάδα, ώστε να αποκτήσει και το Αγρίνιο συνολικά 3 μονάδες.
 Ειδικότερα, ο συντονιστής του ΕΟΔΥ στο Αγρίνιο σημείωσε: «σύντομα και το Αγρίνιο, όπως το Μεσολόγγι, θα ενισχυθεί με ακόμη μια κινητή μονάδα για τεστ, συνεπώς, από δύο που υπάρχουν σήμερα θα έχουμε τρεις. Για την στελέχωση της μονάδας αυτής όλα είναι έτοιμα, και είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει τα τεστ».
 Μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Ποσονίδη, έχουν διενεργηθεί τουλάχιστον 700 έλεγχοι, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει θετικό κρούσμα. Παράλληλα, το Νοσοκομείο Αγρινίου πραγματοποιεί δικό του πρόγραμμα για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας με τεστ αντισωμάτων, ενώ έχει ξεκινήσει και προσπάθεια για προμήθεια αντιδραστηρίων, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία με τα τεστ κορονοϊού κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας.
 «Πλέον όλα τα τεστ τα αποστέλλουμε στην Αθήνα. Προ ημερών ξεκίνησε να λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πιστοποιημένοι για την διαδικασία γιατροί μπορούν να «μπαίνουν» στο σύστημα και να ελέγχουν τα αποτελέσματα των δειγμάτων που έχουν αποστείλει. Βέβαια παρ’ ότι υπάρχει η δυνατότητα αυτή προς το παρόν στην περιοχή μας δεν έχουμε τον εξοπλισμό ώστε να κάνουμε χρήση της πλατφόρμας αυτής» σημείωσε ο κ. Ποσονίδης.
 Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

2 σχόλια:

  1. ψάχνουν ακατάπαυστα για κορονοιο ?? εμμονή θα το έλεγα αυτό . αφού δεν υπάρχει κάποιος θάνατος απο κορονοιο εδω .. γιατί τέτοια εμμονή ??? τα σύνορα τα άνοιξαν εις γνώση τους και γεμίσαμε πάλι .. και αυτοί βγάζουν κλιμάκια να κυνηγήσουν τα φαντάσματα ...λάθος νομό πείτε τους εδώ δεν υπάρχει μαντίλι να κλάψουμε .. τι να κάνει ο covid 19 εδώ ??? ειμαστε πεθαμένοι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την γλιτώσουμε τώρα το καλοκαίρι
      και μέχρι το χειμώνα, άστο και βλέπουμε.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο