Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Εργαστήριο για νέους δημιουργούς και έκθεση εμπνευσμένη από τη λαογραφία στο Ίδρυμα Μάργαρη, στην Αμφιλοχία


Το Ίδρυμα Μάργαρη σε συνεργασία με τον Δήμο Αμφιλοχίας, με αφορμή την ανάγκη της πόλης για διατήρηση της μνήμης της τοπικής ιστορίας και παράδοσης και με σκοπό την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού, διοργανώνει εργαστήριο νέων δημιουργών και έκθεση με αντικείμενα από τη λαογραφία της περιοχής.....

Από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, Έλληνες και Ιρλανδοί καλλιτέχνες θα φιλοτεχνούν στην πινακοθήκη Μάργαρη έργα τέχνης εμπνευσμένα από αντικείμενα λαογραφικού ενδιαφέροντος, εικόνες, ήχους, μύθους και παραμύθια από την περιοχή. Η διαδικασία της δημιουργίας των σύγχρονων έργων τέχνης θα είναι ανοικτή στους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες ώστε να δημιουργηθεί ένας γόνιμος εικαστικός διάλογος ανάμεσα στο παρελθόν και το σήμερα.
Τα έργα που θα δημιουργηθούν από τους καλλιτέχνες παράλληλα με λαογραφικό υλικό ως πηγή έμπνευσης και αναφοράς, που θα συγκεντρωθεί με πρωτοβουλία των κατοίκων του ευρύτερου Δήμου Αμφιλοχίας, θα φιλοξενηθούν στην έκθεση η οποία θα λειτουργήσει στο χώρο του ιδρύματος Μάργαρη. Στον ίδιο χώρο θα εκτεθούν επίσης και έργα γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών από τη μόνιμη συλλογή σύγχρονης τέχνης του Ιδρύματος.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 στο ίδρυμα Μάργαρη, ενώ τα εργαστήρια θα λειτουργούν καθημερινά από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου, στον ίδιο χώρο.
·      Καλλιτέχνες-συμμετέχοντες εργαστηρίου: Kim Roberts, Alan Mathewson, Όλγα Σιμώνη, Χρήστος Χατζηβασιλείου, Άρης Καϊάφας, Σοφία Παμπούκη, Μαρία Ξινοπούλου, Λία Ψωμά.
·      Καλλιτέχνες Συλλογής Μάργαρη: Τέτα Μακρή, Δημήτρης Φράγκος, Δημήτρης Ξόνογλου, Ελένη Θεοφυλάκτου, Έλλη Χρυσίδου.
·      Επιμέλεια: Ράνια Εμμανουηλίδου, Απόστολος Ρίζος, Ελένη Γαρουφαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο