Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Προσωρινός ανάδοχος για το δρόμο Κατούνα – Λουτράκι

Με ομόφωνη απόφασής της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας την προηγούμενη εβδομάδα επικύρωσε το πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού για το έργο «Βελτίωση του δρόμου Κατούνα – Λουτράκι» και ανακήρυξε προσωρινό μειοδότη του έργου την εργοληπτική επιχείρηση «Αντωνίου Κωνσταντίνος», με μέση έκπτωση 55,60 %....

Η σύμβαση εφόσον δεν υπάρξουν προδικαστικές ή άλλες προσφυγές από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο και ακολούθως έπεται η υπογραφή της. Η εργολαβία, που έχει προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αφορά στην βελτίωση του δρόμου Κατούνα – Λουτράκι, του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.
Το έργο αφορά την βελτίωση του δρόμου Κατούνα – Λουτράκι, μήκους 8.160 μέτρων, με ικανοποιητικό πλάτος στα περισσότερα τμήματά του, αλλά με πολλά προβλήματα φθοράς στο κατάστρωμά του και με μεγάλη ελικτότητα. Ο δρόμος εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας και όχι μόνο, που θέλουν να κινηθούν προς το Λουτράκι, την Βόνιτσα, την Λευκάδα . Παράλληλα με την κατασκευή του δρόμου θα γίνει και αντικατάσταση του υπάρχοντος, κατά μήκος του δρόμου, δικτύου ύδρευσης. Ο  δρόμος ξεκινάει από το όριο σχεδίου πόλης του οικισμού Κατούνας και τελειώνει στην συμβολή του με την ευρεία παράκαμψη Αμφιλοχίας. Στο σημείο αυτό διέρχεται κάτω από την παράκαμψη, και ενώνεται με το ήδη κατασκευασμένο οδικό τμήμα, από την διασταύρωση αυτή έως την Επαρχιακή Οδό Αμφιλοχίας – Βόνιτσας.

Το έργο θα έχει συνολική προθεσμία περαίωσης 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο