Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Εγκρίθηκε η μελέτη για το Τείχος του Κήπου των Ηρώων


Προχωρούν τάχιστα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του Τείχους του Κήπου των Ηρώων. Μετά από την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο Μεσολόγγι και το αίτημα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για να αντιμετωπιστεί το θέμα ως επείγον,  η Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων προχώρησε στην σύνταξη της σχετικής μελέτης....
Αυτή τιτλοφορείται ως «Αποκατάσταση του περιφράγματος και του Τείχους του Κήπου των Ηρώων» και πέρασε πρόσφατα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.   Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 400.000 ευρώ και η Δημοτική Αρχή προβαίνει σε ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.
   Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος αφού ευχαριστεί την υπουργό κα Μενδώνη και τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων κ. Γ. Παπανδρέου για την συνεργασία και το ενδιαφέρον τους τονίζει ότι η ολοκλήρωση αυτού του έργου πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό γιατί το μνημείο έχει σημαντικές φθορές. «Για εμάς τους Μεσολογγίτες ο χώρος του Ταφείου των Ηρώων είναι ιερός. Έτσι τον αντιμετωπίζουμε και θα κάνουμε το παν για να είναι στην κατάσταση που του αρμόζει», καταλήγει ο Κώστας Λύρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο