Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: "Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Περιφρουρήστε το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Πανικόβλητος πολιτικά ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και η Δημοτική του Ομάδα"

ΔΗΜΟΣ  ΑΚΤΙΟΥ  ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.

Γράφει ο  Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός

12-07-2020
 
"Κυρίες και Κύριοι  Δημοτικοί Σύμβουλοι,    Περιφρουρήστε το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πανικόβλητος  πολιτικά ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και η Δημοτική του Ομάδα"
Αγαπητοί Αναγνώστες

Μετά τις φοβερές αποκαλύψεις μας  (οι οποίες θα συνεχιστούν να δημοσιεύονται) ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα  βρίσκονται σε  πολιτικό πανικό. 
Καταργούν  το διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Καλούν σε συνεδρίαση  το Δημοτικό Συμβούλιο δια περιφοράς.
Πανικόβλητοι και σε πλήρη αμηχανία  ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ  να συνεδριάσουν  είτε  με τηλεδιάσκεψη είτε το καλύτερο κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα του Λαΐς  (λόγω της γνωστής κατάστασης με αναφορά θέματα υγείας)     με ταυτόχρονη  απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
                                                             
Τη Τρίτη  14-07-2020  ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00  καλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  σε συνεδρίαση  του ΔΣ  δια ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Τούτο πρακτικά σημαίνει  ότι καλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  με ηλεκτρονικό μήνυμα να αναφέρουν για τη  συμμετοχή τους στη Συνεδρίαση, για τη συζήτηση των θεμάτων και για τη ψήφο τους. 
Ας δούμε μερικά θέματα.

ΘΕΜΑ 1.
"Περί έγκρισης επιχορήγησης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου". 
Εδώ υπάρχει μία αιτιολογημένη εισήγηση για την έκτακτη επιχορήγηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με το ποσό των 50.000 ευρώ.

Για το θέμα θα τοποθετούμε προσεχώς.

ΘΕΜΑ 2. 
"Περί επιχορήγησης Ν.Π.Δ.Δ  Κέντρου  Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης". 

Εδώ  υπάρχει το εξής.

Εισηγούμαι την επιχορήγηση  του Ν.Π.Δ.Δ με το ποσό των 100.000 ευρώ .
Υπογραφή  ο Πρόεδρος  κ Παντελής Αποστολάκης.  Και τίποτε άλλο.

Αντιλαμβάνεστε όλοι , τι θέλει να αποφύγει ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα.  Δεν θέλει να συζητηθούν οι φοβερές αποκαλύψεις μας  που αφορούν το Κέντρο Μέριμνας.

Ο λαλίστατος Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας, που κατά επανάληψη λέει μέσα στο ΔΣ  όλα είναι νόμιμα    εσχάτως  ΕΣΙΩΠΗΣΕ.   Γιατί άραγε;  

Καλώ δημοσίως τους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι είναι και μέλη του ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας,  κ Ζαχαράκη Μιχαήλ και το  κ Μυλωνίδη Ευθύμιο  αν θέλουν να τους δώσω ΘΕΜΑΤΑ και Υποστηρικτικό υλικό, τα οποία οφείλουν να αναδείξουν  σε πολλά επίπεδα.  Τα στοιχεία επικοινωνίας μου τα γνωρίζουν.
Eίτε το θέλουν κάποιοι, είτε δεν το θέλουν   αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν στο Κέντρο Μέριμνας οι Δημότες θα τα μάθουν ΟΛΑ. 

 Το μέγα ερώτημα είναι: Oι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων;


 Απίστευτα και όμως αληθινά.

Ενώ ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα  αποφάσισαν τα σκουπίδια του Δήμου – πλην Βόνιτσας και Παλιαμπέλλων  -  να τα μαζεύει ιδιωτική εταιρία   εισάγουν προς ψήφιση τα θέματα.

 ΘΕΜΑ 3
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ Τριανταφυλλάκης  ζητά με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου- Βόνιτσας  τη παράταση   για τρεις μήνες της παραχώρησης απορριμματοφόρου  του Δήμου μας στο Δήμο Ξηρομέρου. Αν δεν κάνω λάθος  έχει παραχωρηθεί  και τους έξι προηγούμενες μήνες.

ΘΕΜΑ 4
Ο Δήμαρχος Λευκάδας κ Καλός Χαράλαμπος  ζητάει   με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  από  το Δήμο μας  τη παραχώρηση  ενός φορτηγού  HOOKLIFT, με χρονική διάρκεια έως της αποκατάστασης βλάβης, σε όχημα μεταφοράς  απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ.

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης

Τόσο σοβαρά θέματα δεν μπορούν να μην συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αναγκαστικά θα προκύψουν ζητήματα τα οποία οφείλετε να πάρετε υπόψη πριν τη τελική ψήφο σας.   Αυτή τη συζήτηση θέλει να αποφύγει ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα.

Προτείνω

1)Ουδείς Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης   τη Τρίτη 14-07-2020 να μην στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  Έτσι δεν υπάρχει απαρτία και το ΔΣ δεν μπορεί να συνεδριάσει και να πάρει αποφάσεις. Αν έστω και δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα –ανεξαρτήτου ψήφου-  τότε υπάρχει απαρτία.

2)Τη Τετάρτη  15-07-2020 με κοινή αίτηση τους ΟΛΟΙ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι    της Αντιπολίτευσης να ζητήσουν την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέσα σε έξι ημέρες οφείλει ο Πρόεδρος να συγκαλέσει το ΔΣ  σε συνεδρίαση.

3)Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει κεκλισμένων των θυρών στην αίθουσα του Λαίς, η οποία με ευθύνη του Προέδρου του ΔΣ  να διαμορφωθεί κατάλληλα.  Είναι πολύ εύκολο.
                                                   
Θα παρακαλέσω τους Δημοτικούς Συμβούλους  να σκεφτούν το εξής.

Αν η συνεδρίαση της Τρίτης τελικά γίνει  τότε σύμφωνα με το νόμο έχει τη Δυνατότητα ο Πρόεδρος του ΔΣ  να το συγκαλέσει για επόμενη  την 31η Αυγούστου 2020. Υπενθυμίζω μία υποχρεωτική συνεδρίαση το μήνα.

 Μήπως τελικά αυτό επιδιώκουν;

Μήπως   επιδιώκουν  να κάνουν ότι θέλουν , ενώ είναι μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο; 

 Κατόπιν των ανωτέρω

Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους να προστατεύσουν το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.


13 σχόλια:

  1. Μας έπιασαν στο δούλεμα οι Λευκαδίτες. Θέλουν να τους δώσουμε δωρεάν το φορτηγό του Δήμου μας να μεταφέρουν τα σκουπίδια στη Ζαβέρδα. Το πρατήριο και τον Αποστολάκη δεν ψηφίσατε στη Ζαβέρδα; Nα τους χαίρεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο Πρόεδρο του Κέντρου Μέριμνας και στο Δήμαρχο που υποχρέωναν τις δύο κυρίες σχεδόν τρία χρόνια να παρανομούν , βρίσκονται οι ευθύνες. Οι δύο κυρίες έχουν υπογράψει 800 περίπου ΧΕΠ που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο από το Σεπτέμβρη του 2018.Aπό τότε είναι δημοσιευμένα τα ονόματά τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
    O Kώστας δεν έριξε καμία ευθύνη στις κυρίες. Την αλήθεια ανακοίνωσε. Αν αυτή πειράζει τότε στο Δήμαρχο τα παράπονα σας. Στη κρίσιμη ώρα πείτε στις κυρίες να πούνε την αλήθεια.Αλλά η μαγείρισσα και η Βρεφονηπιοκόμος δεν νομίζω να προσλήφθηκαν να υπογράφουν ΧΕΠ. Γνώριζαν τη σύμβαση που υπέγραψαν. Γιατί δεν αρνήθηκαν τη παρανομία που κάποιοι - για τους δικούς τους λόγους- τις υποχρέωναν να κάνουν; Γιατί δεν μιλούσε η αντιπολίτευση; Η αλήθεια στο τέλος λάμπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανένας Δημοτικός Σύμβουλος να μην στείλει μήνυμα συμμετέχοντας στη συνεδρίαση του ΔΣ. Όποιος στείλει μήνυμα ουσιαστικά στηρίζει το Δήμαρχο και τη Δημοτική του ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σταματήσει αμέσως η μεταφορά των σκουπιδιών από Λευκάδα και Μεγανήσι στο ΧΥΤΑ. Να μη τους δώσουμε το φορτηγό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την πάτησες Τριαντακωνσταντή . Πάλι γκάφα έκανες εσύ και οι ευνοούμενοι σου δημοτικοί σύμβουλοι . Γιαυτο βάζεις μπροστά τον Ζαχαράκη και τον συνομιλητής σου Συριζαίο Θύμιο Μυλωνίδη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα αποριματοφορα της λευκαδας σε πιο πρατηριο πλαινονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βίτσας, Τσακάλης, Καούρας, Πογωνιώτης, Πανταζής, Παξινός να δούμε τι θα κάνουν για το φορτηγό;
    Θα το δώσουν το φορτηγό στη Λευκάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κασόλα αύριο παίζεις το πολιτικό σου μέλλον. Συμμετοχή στο Συμβούλιο δική σου και των Δημοτικών σου Συμβούλων σημαίνει στήριξη και συν διοίκηση με το Δήμαρχο. Μην στείλετε κανένα μήνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάποιοι στην Πάλαιρο έχουν γίνει τόσο αχόρταγοι που δεν λογαριάζουν τίποτα ύφος χιλίων καρδιναλίων κι αν δείτε στο παρελθόν τις αναρτήσεις τους θα καταλάβετε πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θανάση το μοναστηράκι είπε όχι στο καργιολικο σύστημα με 200 ψηφοδέλτια διάφορα. Πρόσεχε γιατί αυτά τα 200 οδεύουν και θα γίνουν 600 τις επόμενες εκλογές όλα τα μηνύματα είναι στις επόμενες εκλογές όλο το μοναστηράκι σύσσωμο στο κασολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν πίνετε τα ουισκάκια σας όλοι μαζεμένοι μία παρεΐτσα γιατί δεν έχετε πρόβλημα με τον κορονοϊό και όταν είμαι για συμβούλιο βρίσκεται όλες τις δικαιολογίες σα δε ντρέπεστε λιγάκι και θέλετε να το παίξετε και αδιάφθοροι ορισμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τάκη βίτσα μπορείς να μας πεις πόσα χρήματα έχεις διαχειριστεί σαν πρόεδρος του λιμενικού ταμείου και πού έχουν πάει αυτά τα χρήματα γιατί ακούγονται για τεράστια ποσά ο Παντελής μπροστά σου είναι τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το καριολικο σύστημα ψυχορραγεί όλα τα μηνύματα είναι κατά του καθεστώτος καριολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο