Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Νέος Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Κατούνας.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Εκ του Ιερού Ναού ανακοινώνεται ότι:  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 θα γίνει η τοποθέτηση του Νέου εφημερίου του Ιερού Ναού και Αρχιερατικού επιτρόπου της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κατούνης Πανοσ. Αρχιμ. π. ΧΡΥΣΟΣΤΌΜΟΥ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ. 
Της Θείας Λειτουργίας θα προστεί ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας. 

Η Παρουσία όλων θα μας τιμήσει ιδιαίτερα."

     Με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Κοσμά από σήμερα Δευτέρα 13η του Μηνός Ιουλίου 2020 ανέλαβε προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κατούνης και Αρχιερατικος Επίτροπος της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κατούνης.
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 
Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Σπ. Κελεπούρης (κατά κόσμον Θεόδωρος) γεννήθηκε στις 19/10/1987 στην Κατούνα Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας καταγωγή από Αετό Ξηρομέρου του Σπυρίδωνος Κελεπούρη και της Γεωργίας Ζέλου.
Απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Κατούνας συνέχισε μεταλυκειακές σπουδές στο Εκκλησιαστικό Ε.Ι.Ε.Κ. Πατρών στην ειδικότητα ¨Εκκλησιαστική και πολιτιστική κατάρτιση.
Κατέχει Πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Ελβετίας, European University EurAka - Switzerland στο τμήμα BSc in Orthodox Theology and Human Studies – Ορθόδοξη Θεολογία και Ανθρωπιστικές Σπουδές. Συμμετοχές σε πιστοποιημένα σεμινάρια Λειτουργικού και Ποιμαντικού περιεχομένου από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Επίσης είναι φοιτητής του Ανοικτού Ελληνικού Πανεπιστημίου στη σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών στο πρόγραμμα σπουδών ¨Σπουδές στον Ελληνικό πολιτισμό¨.
Γνώστης της Βυζαντινής – Εκκλησιαστικής Μουσικής με Καθηγητή τον αείμνηστο Μουσικοδιδάσκαλο Απόστολο Παπαχρήστο. Κατέχει Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Κατάρτισης στους Υπολογιστές - ECDL-
Δημιουργός και Σχεδιαστής ιστοσελίδων και blog’s.
Τελείωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις (2006-07) στον Στρατό Ξηράς (Πεζικό). Διακόνησε ως Ιεροψάλτης στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας αλλά και Κατηχητής σε Αγρίνιο (Ι.Ν. Αγ. Τριάδος) Κατούνα, Αετό και κομποτή Αιτ/νιας, έχοντας ευλογία από τον οικείο Μητροπολίτη. Μέλος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ως υπάλληλος στον Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας 106,3 fm. Στις 24 Ιανουαρίου 2016 έλαβε τον πρώτο βαθμό Ιεροσύνης του Διακόνου από τον νυν Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Κατούνας διατέλεσε Αρχιδιάκονος του Μητροπολίτη κ. ΚΟΣΜΑ για τέσσερα συναπτά έτη.
Σήμερα διακονεί στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας στο Ιδιαίτερο γραφείο του Μητροπολίτη. Στις 21 Ιανουαρίου 2020 έλαβε τον 2ο Βαθμό Ιεροσύνης του Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη μας αλλά και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομο την ίδια ημέρα.  

4 σχόλια:

  1. ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ. ΠΛΥ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ.
    ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΗ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΠΛΑΝΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΣΒΗΝΟΥΜ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΆ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ. ΗΤΑΝ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
    ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άξιος , πάτερ Χρυσοστομε,καλη ιερατική θητεία στην νέα σου ενορία, την οποία γνωρίζεις πολύ καλά διότι την διακονούσες από μικρό παιδί, και πάλι άξιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αααξιιιιιιιιιοοοοοοοοοοοος! τέκνο δικό μας ... το καλύτερο παιδί της Μητροπόλεως ...ΝΑ ΜΑΣ ΖΉΣΕΙ... ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΞΙΟΟΟΟΟΟΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΤΕΡΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ Σ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ!
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο