Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Σούπερ μάρκετ: Με μάσκες οι περισσότεροι καταναλωτές στο Αγρίνιο

Υποχρεωτική καθίσταται από σήμερα, Σάββατο, η μάσκα στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές.

Όπως προβλέπεται στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση που αφορά στους «κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19», από σήμερα μέχρι 26 Ιουλίου 2020 ισχύει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας για το προσωπικό και το κοινό-πελάτες, στις επιχειρήσεις τροφίμων, υπεραγορές (σούπερ μάρκετ).
Το πρόστιμο, όπως ανακοινώθηκε, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης είναι 150 ευρώ. Με δηλώσεις του το πρωί του Σαββάτου ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, επιβεβαίωσε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους εντοπίζονται χωρίς μάσκα στα σούπερ μάρκετ, αν και σημείωσε ότι την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου μέτρου θα γίνουν συστάσεις.
Στο Αγρίνιο, οι περισσότεροι καταναλωτές ακολούθησαν την απόφαση των ειδικών και φόρεσαν τις μάσκες τους κατά την επίσκεψη τους στα σούπερ μάρκετ.
Υπήρχαν, βέβαια, και εξαιρέσεις που αφορούν συνήθως πολίτες που θα έμεναν για μικρό χρονικό διάστημα στα καταστήματα.
Υπενθυμίζεται ότι την επέκταση της χρήσης μάσκας ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, με ανάρτησή του στο Twitter .

4 σχόλια:

  1. Ε τοσες μασκες καναμε εισαγωγη βρε.καπως πρεπει να πουληθουν κ αυτες οι ερμες..που θα γινοταν υποχρεωτικη?στην καφετερια?δε λεει..δεν παει ολος ο κοσμος για καφε.ενω σουπερ μαρκετ παει ολος ο κοσμος.φτωχοι κ πλουσιοι..μεγαλοι κ μικροι..αρα ολοι απαντες απο σημερα θα αγορασουμε μασκα..κ αυτοι που δεν ειχαμε..ΑΠΑΝΤΕΣ λεμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια μάσκα ρε παιδια. Σε όλα τα χωριά του Ξηρομέρου ειτε είναι καφενεία είτε καφετέριες είτε ψησταριές κάνεις από τους εργαζόμενους δεν φοράει ούτε τους ιδιοκτήτες. Ξηρόμερο δεν μασάει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ τι κανεις για να καταλαβω?τον ρουφιανολογο?

      Διαγραφή
  3. Είδα και εγώ πως την φόραγε ο Χαρδαλιάς όταν πήγε στο θέατρο. Εκεί δεν έχει Κορωνιό; Μας δουλεύουν κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο