Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Η Δημοκρατία χωρίς Επικεφαλή της Μείζονος Αντιπολίτευσης δεν λειτουργεί επαρκώς. κ Κασόλα Παραιτηθείτε από Πρόεδρος του ΔΣ του ΦΟΣΔΑ και παίξτε το θεσμικό σας ρόλο


ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.

Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ   με παραλήπτη το κ Κασόλα Αθανάσιο, Επικεφαλή της Μείζονος Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ .                                              

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ                                                                                    02-07-2020
Επικεφαλή τους μείζονος αντιπολίτευσης και Πρόεδρε του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΣΔΑ κ Κασόλα  Αθανάσιε.
                                                       ΘΕΜΑ 1.  
Ποια είναι η θέση σας για τη πραγματοποίηση ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ  από τη σύσταση του  Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  μέχρι σήμερα; Συμφωνείτε ή διαφωνείτε και γιατί; Ενημερώστε τους Δημότες......




                                                           ΘΕΜΑ 2
Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι μία φορά το χρόνο το Δημοτικό Συμβούλιο  οφείλει να συνέρχεται σε ειδική συνεδρίαση  με θέμα << Αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας>>  . Από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι σήμερα η συνεδρίαση αυτή ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ.  Ενημερώστε τους Δημότες ,πως σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε το θέμα σε πολιτικό, διοικητικό και όχι μόνο επίπεδο ;
                                                                      ΘΕΜΑ 3
Θεωρώ ότι Χρέος όλων μας, αιρετών και μη, είναι ο σεβασμός και η τήρηση των νόμων. Χρέος των αιρετών επιπρόσθετα, είναι η χρηστή διοίκηση με διαφάνεια παντού και για όλα.
Επιπρόσθετα στη Δημοκρατία η μείζονα αντιπολίτευση έχει θεσμικό χαρακτήρα. Μία από τις βασικές υποχρεώσεις της μείζονος αντιπολίτευσης είναι ο έλεγχος της Δημοτικής Αρχής.  Η Δημοκρατία δεν λειτουργεί, επαρκώς τουλάχιστον, όταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δεν παίζει το θεσμικό του ρόλο.  
Βασική πολιτική θέση σας κ Κασόλα διαχρονικά αλλά και προεκλογικά  ήταν και  είναι η αντίθεση σας στο σύστημα της  απλής αναλογικής.  Απλή αναλογική σημαίνει συνεργασία και δίκαιη κατανομή των εδρών σύμφωνα με τη ψήφο των πολιτών. 
Παρότι οι Δημοτικές εκλογές του 2019 έγιναν με το σύστημα της απλής αναλογικής και ο νικητής των εκλογών Δήμαρχος κ Αποστολάκης  δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο  , η ανάληψη της Προεδρίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΣΔΑ από εσάς, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ μεταξύ  της Δημοτικής Αρχής και του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης.  
Από τότε που έγινε η συνεργασία αυτή  όπου και να συζητήσω το θέμα με δικούς σας ψηφοφόρους   εννέα στους δέκα λένε, ο Θανάσης τη πάτησε, ο Θανάσης έκανε λάθος.
 Οι ψηφοφόροι του Δημάρχου κ Αποστολάκη στη συντριπτική τους πλειοψηφία  λένε δεν έχουμε αντίπαλο.  Ένας δε από τους λόγους που ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης, η Δημοτική του ομάδα  , οι τοπικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται σε αυτόν ΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ  με απύθμενη έπαρση και πρωτόγνωρη για τα Δημοτικά πράγματα αλαζονεία.  Βέβαια αυτό είναι μέγα πολιτικό λάθος τους ( σε ότι αφορά την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας , τη χρηστή διοίκηση και το σεβασμό του Δημοσίου χρήματος).  Θα το πληρώσουν πολιτικά και όχι μόνο. 
Υπάρχει  τέλος και μία τρίτη  ομάδα Δημοτών  που πιστεύουμε ότι η Δημοτική Αρχή και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ Κασόλας  έχουν την ίδια πολιτική στα βασικά θέματα του Δήμου μας.  Μετά το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών , το ίδιο βράδυ των αποτελεσμάτων το είχα προβλέψει και το είχα πει δημοσίως.  Η Δημοτική Αρχή και ο κ Κασόλας θα συνεργαστούν  πολιτικά. Προϊόντος του χρόνου δικαιώθηκα πλήρως.
 Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρείς – ύστερα και από τις υπόγειες  πολιτικές διεργασίες  του καλοκαιριού σε πολλά επίπεδα,  ερήμην του Δημοτικού  Συμβουλίου και των Δημοτών–  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  βρέθηκε Πρόεδρος του ΔΣ του ΦΟΣΔΑ  και  κάνοντας στροφή 180 μοιρών  στη προεκλογική του θέση  και στη θέση της παράταξης του ,   ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ μαζί με το Δήμαρχο κ Αποστολάκη, τον Αντιδήμαρχο κ Τσακάλη, το Δήμαρχο Ξηρομέρου κ Τριανταφυλάκη και τον Αντιδήμαρχο Ξηρομέρου κ Γερόλυμο να μεταφερθούν 12.000 τόνοι σκουπιδιών από το Δήμο Λευκάδας στο ΧΥΤΑ στη περιοχή της Παλαίρου. 
Γνωρίζετε ασφαλώς τα παρακάτω: 
1) Στο ΧΥΤΑ της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας στη Πάλαιρο, αλλά και σε οποιονδήποτε ΧΥΤΑ, ανά την επικράτεια,  ΔΕΝ μπορεί να εισέλθει ούτε μία σακούλα  σκουπιδιών αν προηγουμένως ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΣΔΑ.
2) Η προγραμματική συμφωνία του 2017 μεταξύ Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας και Δήμου  Λευκάδας  για συνεργασία προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά  ότι  ο ΧΥΤΑ στη Πάλαιρο θα μετατραπεί σε ΧΥΤΥ και στη Λευκάδα θα δημιουργηθεί   το εργοστάσιο ΜΟΠΑΚ. Ούτε το ένα υπάρχει, ούτε το άλλο υπάρχει.  Το μόνο που υπάρχει είναι  η δημιουργία νέου κυττάρου , το οποίο με ακρίβεια σημαίνει  ότι η πιο Τουριστική Περιοχή Παλαίρου- Πογωνιάς  της ΠΕ Αιτ/νιας μετατρέπεται σε χωματερή.  
3) Ψεύδονται  ασυστόλως όλοι αυτοί που λένε ότι η μεταφορά των 12.000 τόνων σκουπιδιών  από το Δήμο  Λευκάδας στο ΧΥΤΑ   στηρίζεται στη συμφωνία του 2017.

                                     Κατόπιν των ανωτέρω 
οφείλετε να συγκαλέσετε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο  του ΦΟΣΔΑ με θέματα :
  
Α)    Να σταματήσει η μεταφορά σκουπιδιών από το Δήμο Λευκάδας και  από το Δήμο Μεγανησίου.  

Β) Να πραγματοποιηθεί Τοπικό Δημοψήφισμα  με ερώτημα  τη μεταφορά ή όχι των σκουπιδιών  των Δήμων Λευκάδας  και Μεγανησίου στο ΧΥΤΑ στη Πάλαιρο.

Γ)  Να παραιτηθείτε  από Πρόεδρος του ΔΣ του ΦΟΣΔΑ ανεξάρτητα των αποφάσεων του ΔΣ.

1) Οφείλει  μετά τη παραίτηση αυτή να ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ. Διαφορετικά γίνεται το άλλοθι στη πολιτική του Δημάρχου κ Αποστολάκη , για την οποία όλοι γνωρίζουμε τι έλεγε προεκλογικά και τι λένε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του ΔΗΜΟΣΙΩΣ.

ΘΕΜΑ 4

Οφείλετε κ Κασόλα να ενημερώστε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες

1) Ο προκάτοχος σας Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ κ Κατσαμπίρης έχει δηλώσει πολλές φορές πει ότι δεν παρέλαβε από εσάς αρχείο του ΦΟΣΔΑ. Είναι αλήθεια ή ψέματα;

2) Ποιο χρονικό διάστημα δημιουργήθηκαν τα χρέη αυτά και γιατί; 
Ορίσατε  Δικηγόρους για τον χειρισμό του θέματος των χρεών του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας και του Δήμου Ξηρομέρου στο ΦΟΣΔΑ , τα προβλεπόμενα από το νόμο για τα χρέη των Δήμων προς το ΦΟΣΔΑ τα κάνατε πράξη;  Πόσα χρωστάει ο κάθε Δήμος στο ΦΟΣΔΑ και για τι;

3) Ποιος από το Δήμο  ζυγίζει τις ποσότητες των σκουπιδιών που εισέρχονται στο ΧΥΤΑ.

4) Πόσες χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών  έχουν εισέλθει στο ΧΥΤΑ.  

5) Στο νερό που υπάρχει στο χώρο του ΧΥΤΑ έχει γίνει έλεγχος; Aν ναι ποια είναι τα αποτελέσματα.

                                             ΘΕΜΑ 5
Γνωρίζετε ασφαλώς ως μηχανικός ότι όπου εκτελείται  ένα έργο σε Δήμο ή Περιφέρεια πρέπει να υπάρχει μία πινακίδα όπου να αναφέρονται ο τίτλος του έργου, ο προϋπολογισμός του έργου, ποιος εκτελεί το έργο. 
Πριν  από αρκετό καιρό , Σάββατο μεσημέρι   πήγα στο λιμάνι της Παλαίρου και συγκεκριμένα  στη θέση Ρεμπελεικα, βορειοανατολικά του λιμανού.  Είδα να εκτελείται ένα έργο εκεί. Πινακίδα σύμφωνα με τα παραπάνω δεν υπήρχε.  Υπήρχαν δύο μηχανήματα, ένα με κίτρινες πινακίδες και ένα άλλο χωρίς πινακίδες. Υπήρχαν σωροί από άμμου. Το ένα μηχάνημα ( με τις πινακίδες) είχε τη δυνατότητα μεταφοράς άμμου και το άλλο μηχάνημα ( χωρίς πινακίδες) είχε   τη δυνατότητα  να τρυπά τσιμέντο και πλακάκια. 
Το Σάββατο  27 Ιουνίου βρέθηκα ξανά στη παραπάνω θέση και είδα να έχει στρωθεί με τσιμέντο αρκετή έκταση και να υπάρχουν αρκετές βάσεις πιθανολογώ για τη τοποθέτηση κολώνων φωτισμού. 

Γνωρίζετε επίσης για να γίνει ένα έργο πρέπει να είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, με συγκεκριμένο κωδικό, να είναι γραμμένη η πηγή χρηματοδότησης του.  Στη συνέχεια η Οικονομική Επιτροπή να αποφασίσει τον τρόπο κατασκευής απευθείας ανάθεση , διαγωνισμό, αυτεπιστασία από το Δήμο. Αυτά είναι υποχρεωτικό να είναι αναρτημένα στη διαύγεια. 
Έψαξα να βρω τα παραπάνω. 
Δεν βρήκα απολύτως τίποτε. 
Μετά από τα παραπάνω πως σκέφτεστε να κινηθείτε σε πολιτικό , διοικητικό επίπεδο ; Eνημερώστε  τους Δημότες. 
Σας καλώ να φέρετε το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

                                        ΘΕΜΑ 6 
Τη Κυριακή  28 Ιουνίου  βρέθηκα στη Πλαγιά και τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας. Πήγα ανάμεσα στα άλλα και είδα τον αγωνιστικό χώρο των γηπέδων ποδοσφαίρου. Τα βρήκα σε απελπιστική κατάσταση.
Σας παρακαλώ κ Κασόλα δείτε τα γήπεδα αυτά και όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου που έχουν χλοοτάπητα και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. 

Παρά το πακτωλό χρημάτων που έχουμε πληρώσει σε  λιπάσματα, σε σπόρους, σε αρδευτικά συστήματα, στη συντήρηση των γηπέδων δυστυχώς η κατάσταση είναι στα δύο αυτά γήπεδα σε τραγική κατάσταση. 

Σύντομα οι Δημότες θα μάθουν το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ που έχουν πληρώσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι σήμερα.  Δεν θα πιστεύουν αυτό που θα διαβάσουν. Χάθηκε κυριολεκτικά η μπάλα.

Ενημερώστε τους Δημότες κ Κασόλα τι σκέφτεστε να κάνετε για το θέμα. ΔΕΝ πάει άλλο. Τα ποσά είναι πέραν από κάθε ανάγκη και λογική.

                                            Θέμα 7
Ο Οικονομικός  Απολογισμός του 2018 του Δήμου έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το παράξενο είναι ότι ο Οικονομικός Απολογισμός του Κέντρου Μέριμνας του 2018  ΔΕΝ  έχει συζητηθεί. Τι σκέφτεστε να κάνετε για το θέμα; 
Eεπιπρόσθετα στη διαύγεια   ΔΕΝ έχει αναρτηθεί ο Συνοπτικός Οικονομικός Προϋπολογισμός για το 2020 του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης που φαίνονται τα ποσά και οι κωδικοί. Τι σκέφτεστε να κάνετε για το θέμα; 

   ΘΕΜΑ 8
Σύμφωνα με την νομοθεσία όλες οι αποφάσεις ανάληψης υποχρέωσης δαπάνης, έγκρισης δαπάνης και οριστικοποίησης της πληρωμής, για κάθε επιμέρους δαπάνη των φορέων του Δημοσίου, αναρτώνται αμελλητί στη Διαύγεια με μέριμνα του οργάνου που τις εξέδωσε. 
Ισχύει  επίσης, ότι η διοικητική πράξη αποκτά ισχύ με την ανάρτησή της. 
Ισχύει επίσης ότι η μη ανάρτηση ή η μη έγκαιρη ανάρτηση συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για το όργανο που την εξέδωσε ή για τον υπάλληλο που έχει την ευθύνη για την ανάρτηση. 

Πληκτρολογώντας  την ηλεκτρονική διεύθυνση https://diavgeia.gov.gr/f/koinofelisaktiouvonitsas εμφανίζεται η διαύγεια της Κοινωφελούς Επιχείρησης  του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας. 
  Προκύπτουν οι παρακάτω διαπιστώσεις.
1) Δημοτική περίοδος   01-01-2011 μέχρι  01-09-2014. 
Δήμαρχος κ Σολδάτος Νικόλαος 
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης κ Αποστολάκης Γεώργιος- Θεόδωρος
.Το χρονικό διάστημα της παραπάνω Δημοτικής Περιόδου  που υπάρχει ανάρτηση ,  έχουμε  Πρόεδρος του ΔΣ  της Κοινωφελούς Επιχείρησης  ήταν η κ Σερεπίσου Χριστίνα με αναπληρωτή Πρόεδρο το κ Κασόλα και μέλη του ΔΣ  τη κ Βασιλάκου Πηνελόπη, το κ Στούπα Κων/νο ,  το κ Βαρβάτο Νικόλαο, το κ Βίτσα Δημήτριο, τη κ Κορδώνη Ρωξάνη και το κ Χαλιμούρδα Ανδρέα.

Τη χρονική αυτή περίοδο  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  στη Διαύγεια ανηρτημένες αποφάσεις για αποφάσεις προμηθειών, δαπανών , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΡΤΗΜΕΝΟ ούτε ένα Χρηματικό Ένταλμα Πληρωμής ( ΧΕΠ).  


2) Δημοτική περίοδος   01-09-2014 μέχρι  31-08-2019. 
Δήμαρχος κ Αποστολάκης Γεώργιος- Θεόδωρος

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης κ  Φερεντίνος Ευθύμιος

 Αρχικά τη Δημοτική Περίοδο αυτή έχουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στη Κοινωφελή Επιχείρηση. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ Προδρομίτης Σωτήριος  και μέλη του ΔΣ η κ Βέμη- Καρέλου Αθηνά, η κ Λίτου – Σάλλιάρη Βαρβάρα, η κ Σερεπίσου Χριστίνα, ο κ Καραμάνης Θωμάς , ο κ Σκλεπούνης Δημήτριος και η κ Κορδώνη   Ρωξάνη.

Τη χρονική αυτή περίοδο ( με Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης το κ Προδρομίτη Σωτήριο )   ΥΠΑΡΧΟΥΝ στη Διαύγεια ανηρτημένες ελάχιστες αποφάσεις για αποφάσεις προμηθειών, δαπανών  και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΡΤΗΜΕΝΟ ούτε ένα Χρηματικό Ένταλμα Πληρωμής ( ΧΕΠ).  

Τι σκέπτεστε να κάνετε για το θέμα;  Eνημερώστε τους Δημότες. 

  κ. Κασόλα 

Οφείλετε κατά τη γνώμη μου ,   μετά τη παραίτηση  σας από Πρόεδρος του ΔΣ του ΦΟΣΔΑ ,  ΠΑΙΞΕΤΕ  ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΑΣ  ΡΟΛΟ ως επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης. . Διαφορετικά γίνεται το άλλοθι στη πολιτική του Δημάρχου κ Αποστολάκη , για την οποία όλοι γνωρίζουμε τι λέγατε  προεκλογικά και τι λένε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του ΔΗΜΟΣΙΩΣ.

 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ.

Το δεύτερο μέρος της Ανοιχτής Επιστολής θα δημοσιευτεί τη  Πέμπτη 09 Ιουλίου.





8 σχόλια:

  1. Ποιος κατεβασε τον κασολα το ξεραμε την συνεργασια με τον καρυ την περιμεναμε περαστικα μας τωρα που αποκαλυφθηκε απο τον κωστα εξω απο τα δοντια. ο καολας τα μισθουδακια του και αλλα και ο καργιολης κρατησε το λογο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν συνεργάζονται απλώς. Καλύπτει ο ένας τις παρατυπίες του άλλου. Αποτέλεσμα ο τόπος έχει τα μαύρα χάλια του και κάποιοι παντελονιάζουν πολύ χαρτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θανάση ξέρεις πόσες νταλίκες λιπάσματα για τα γήπεδα έχει αγοράσει ο κ!ρχ@ρίας; Γιατί τον καλύπτεις; Μήπως σε κρατάνε από πουθενά; Mήπως, μήπως, μήπως ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τώρα το καταλάβατε ότι ο Κάσολας ήταν στημένος γιατί ο κάρυ φοβήθηκε την αναμέτρηση με το μάσουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχει η λέξη επικεφαλή. Το σωστό είναι επί κεφαλής ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θανάση μη γίνεσαι πολιτικά συνένοχος σε αυτά που γίνονται στο Δήμο. Όλα βγαίνουν στον αέρα και θα βγουν πολύ περισσότερα. Αυτοί που παρανόμησαν ή έβαλαν το χέρι στο μέλι θα τιμωρηθούν. Μην τους καλύπτεις. Παραιτήσου όσο είναι νωρίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λευκαδίτες, Μπουχάλη, πρατήριο, Σάκιας, τοπικός Βουλευτής, Νικολάκης μετέτρεψαν τη ΖαβέΡδα σε χωματερή. Του καλοκαιριού του 2019 τις συμφωνίες πληρώνει και θα πληρώσει πολύ ακριβά η Ζαβέρδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θανάση τη Δευτέρα έγιναν οι δημοπρασίες για τις καντίνες. Σήμερα υπάρχει διαφήμιση στις ενημερωτικές ιστοσελίδες για μία στο ποταμάκι Παλαίρου- Πογωνιάς που την ονόμασε ο μισθωτής παραθαλάσσιο μπαρ. Και αυτό γίνεται όλα τα χρόνια. Δεν νοείται καντίνα με 15 άτομα προσωπικό. Έχεις τα κότσια να πας στον εισαγγελέα το Δήμο και το μισθωτή αν παραβιαστεί η διακήρυξη της δημοπρασίας; Αν όχι τους καλύπτεις, και για αυτό λένε δεν έχουμε αντίπαλο. Έχεις αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται με τις καντίνες , τους χορούς των συλλόγων και τα τραπεζώματα που βαφτίζονται πολιτιστικές εκδηλώσεις. Θανάση όλοι αυτοί με τους εργολάβους, τους προμηθευτές και τους τζαμπατζήδες που δεν πληρώνουν κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Έλεγχε από που παίρνουν νερό και αν το πληρώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο