Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Καθηγητής Δερμιτζάκης: Πιθανό να απαγορευτούν τα πανηγύρια και τον Αύγουστο

         Έκκληση στην πολιτεία αλλά και στις πολιτικές δυνάμεις να βάλουν ξανά τη χρήση της μάσκας με ένταση στην καθημερινότητα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και να σταματήσουν τις πολιτικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις, απηύθυνε ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης.
Ο κ. Δερμιτζάκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ανέφερε ότι αν δεν μειωθούν τα κρούσματα θα πρέπει να συνεχιστεί η απαγόρευση των πανηγυριών και τον Αύγουστο και να μπουν σε αυτή την απαγόρευση και άλλες εκδηλώσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι υγειονομικές αρχές της χώρας χθες αποφάσισαν να σταματήσουν τα πανηγύρια έως το τέλος Ιουλίου.
«Αν έχουμε λίγα κρούσματα και γυρίσουμε στα επίπεδα του Μαΐου και των αρχών του Ιουνίου, τότε οι ατασθαλίες θα έχουν μικρότερο ρίσκο. Αν όμως τα κρούσματα συνεχίσουν στο ρυθμό που είναι σήμερα, θα πρέπει να συνεχιστεί η απαγόρευση των πανηγυριών και να βάλουμε κι άλλες εκδηλώσεις μέσα στην απαγόρευση. Βλέπουμε εκδηλώσεις και συνωστισμούς σε εκκλησίες που δεν θα οδηγήσουν σε καλό αποτέλεσμα. 
Βλέπουμε συγκεντρώσεις και επισκέψεις πολιτικών όλων των κομμάτων όπου δεν υπάρχει χρήση μάσκας. Αυτά δεν χρειάζονται να γίνονται, μπορεί να γίνουν από του χρόνου, καλό είναι να μη γίνονται. Οτιδήποτε προκαλεί συνωστισμό και ειδικά όταν δεν φορά κανένας μάσκα πρέπει να το αποφεύγουμε», είπε ο καθηγητής.

Πηγή: iefimerida.gr

5 σχόλια:

  1. Άντε να πνίγεται ολοι σας και εσείς και ο Κορωναίος παρέα άντε βαρεθηκαμε πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα ουτε νόμοι υπάρχουν ούτε Σύνταγμα ούτε τίποτα.οποτε του έρχεται του κάθε καθηγητή θα λέει Κορωνιός και απαγορεύεται αυτό το ένα το άλλο εκει φτασαμε. Στοχεύουν από τώρα νομίζω να μην γίνει εορτασμός τον δεκαπενταύγουστο για αυτό αρχίζουν τα όργανα από τώρα. Αν ήθελες και νοιαζοσουν καθηγητά δεν θα άφηνες να μπει ο καθένας μέσα τα άλλα τα ακούω βερεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το προβλημα ειναι τα πανηγυρια τον αυγουστος.της παναγιας εν ολιγης..δεν ειναι το προβλημα οι τουριστες που ερχονται στη χωρα για διακοπες κ ειναι θετικοι..μην κλεισουμε τα συνορα..να ερθουν εισαγομενα κρουσματα..κ να κλεισουμε μεσα τους ελληνες απο σεπτεμβριο..να ρθει η απολυτη πεινα να τελειωνει το θεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε τι έχουν πάθει τα καημένα τα πανηγύρια.
    Βάλτε τρόφιμα στις αποθήκες για τ χειμώνα.
    Θα μας μαντρωσουν πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο