Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Μητσοτάκης: 72 δισ. για την Ελλάδα μετά από 4 ημέρες σκληρών διαπραγματεύσεων

          Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια ιστορική συμφωνία, που δίνει στις Ευρωπαϊκές χώρες και στην χώρα μας σημαντικότατους πόρους.
Μια συμφωνία που όπως είπε δίνει την αφορμή και την ευκαιρία ώστε οι χώρες να δώσουν βάση στην πράσινη οικονομία  και άλλους τομείς και αποτελεί μια παρακαταθήκη για το μέλλον.
Για την Ελλάδα για χρήματα είναι 72 δισ. ευρώ, και θα εκταμιευθούν την επόμενη εξαετία για επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις.
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ήταν γνωστό από την αρχή ότι όλοι έπρεπε να κάνουν συμβιβασμό. Όπως είπε κόπηκαν προγράμματα που ήταν να επιδοτηθούν αφού τελικά η συμφωνία για τις επιδοτήσεις είναι για 390 δισ. ευρώ και όχι τελικά 500 δισ.
Όπως ανέφερε είναι ένα πολύ σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο κάτι που θα επιδιώξει να χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί και προς την στήριξη του κόσμου της εργασίας, στη βάση των προγραμμάτων που ήδη εφαρμόζονται.
Σχετικά με τους όρους που συνοδεύουν αυτή τη χρηματοδότηση, ανέφερε πως είναι ίδιοι με αυτούς που είχαν περιγραφεί από την αρχή, και καμία χώρα δεν μπορεί να βάλει βέτο και να την μπλοκάρει.
Για την Τουρκία
Σχετικά με το θέμα της Τουρκίας, είπε ότι συζητήθηκε στην αρχή της Συνόδου, και υπήρξε συμφωνία για αναλυτική συζήτηση στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.
Ανέφερε μάλιστα την Τουρκία ως “πρόβλημα”, που το έθεσε προς συζήτηση τόσο ο ίδιος όσο και ο Νίκος Αναστασιάδης.

19 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα θα πάρει 12,5 δισ. δάνεια και 19,5 δισ. επιχορηγήσεις. Επί του πρακτέου αυτό σημαίνει νέα σκληρά μνημόνια.
    Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η Ελλάδα θα πάρει συνολικά 70 δισ. ευρώ, προφανώς εννοεί και τα χρήματα που αναλογούν από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μωρέ δε πα να πάρει 700000 τρις.Οι Έλληνες ανάσταση δεν βλέπουν.Ολο στην φτώχια και την μιζέρια.Μονο το κόμμα να είναι καλά.Τι να πω.Μπραβο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλο ειναι αυτο το πρόγραμμα που πηρε η Ελλαδα και τα χρήματα είναι του λαού μας. αρκει να γινουν εργα υποδομης με προσεκτικη και σωστή σειρα σε αναγκαιες προτεραιοτητες στα τεχνικα εργα.και αυτο επιτυνχάνετσι κσλλιτερα με δημοκρατικό διαλογο σε ολα τα επιπεδα της διοικησης του κρατους. δισλογος στους δημους στις, νομαρχιες, στις περιφερειες του κρατους.

      Διαγραφή
  3. επι της ουσιας νεο μνημόνιο ειναι.
    και θα το λενε Πολυτελές Δημοσιοοικονομικο Νοικοκυρεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ανταλλάγματα δεν μάς είπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολλη ματαιοδοξία.ρε αχάριστε ντουνιά.

      Διαγραφή
    2. ρε αχάριστε. πολλή ματαιοδοξία βγάζεις.

      Διαγραφή
  5. ποιος λαος >> θα τα παρουν αλλη μια φορα αυτοι που ειναι να τα παρουν . το ειδαμε το εργο το τελευταιο διαστημα και σε πολλες επαναλήψεις . μονο φτωχεια ο λαος ... τιποτα αλλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δικό έχεις.Ακριβος έτσι.

      Διαγραφή
    2. ευτυχώς που ξυπνησε ο Ελληνικός λαος μας και καταλαβαινει σιγα σιγα
      τι ειναι η Ε.Ε.

      Διαγραφή
  6. Μόνο ή Ευρώπαικη Ένωση έχει καλό κουμάντο κ χρήμα , εσύ που σχολιάζεις αρνητικά ξ βγάζεις κόμπλεξ. Κ ΚΑΚΊΕΣ τί προτείνεις,κ ποιος θα μας βοηθήσει να γίνουν επενδύσεις να ανοίξουν δουλειές για τον κόσμο κ τα παιδιά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. διαβασε και λιγο την Μαρξιστική πολιτική φιλοσοφία για να καταλαβεις
      πως δουλεύει ο καπιταλισμός.

      Διαγραφή
    2. Τι δουλειές και επενδύσεις μας λες τώρα;Βλέπε τον δρόμο Άκτιο Αμβρακία και μετά μιλά.Οντος είπαν θα δώσουν λεφτά στην Ελλάδα αλλά οι Έλληνες θα πάρουν τα α.....α μου.Δεν κατάλαβες μου φενετε σε τι χώρα ζεις.

      Διαγραφή
  7. Σαν ξύπνιος που είσαι λεγε κ σέ μας με ποιον να συνεργαστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πήγε κ ο Τσίπρας με Υπουργό τόν Λαφαζάνη στην Ρωσία στον Πούτιν κ πήραν ευχές κ ΑΕΡΑ κοπανιστο. Γύρισαν με κατεβασμένο το κεφάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @8.32μ.μ Μπράβο, γεννάει λεφτά η ΕΕ χωρίς να ιδρώσει και να πληρώσει κανένας!!! και σου έλεγαν ότι δεν υπάρχει λεφτοδεντρο που πήγε;; Ξαφνικά τους "φύτρωσε" μέσα στη Σύσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου;; Περίεργη αυτή η ΕΕ. Μέσα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς της ξαφνικά μας προβάλει για φεντεραλιστικη ( έτσι έλεγε ο αναλυτής) που δεν έχει καμμία σχέση με καπιταλισμους και ιμπεριαλισμους αλλά με την αλληλεγγύη!!!
    Τι ανιδιοτέλεια στην παραγωγή αυταπατων είναι αυτή!!!
    Τι θα ακούσουμε ακόμη!!
    Ο φεντεραλιστικος λογαριασμός όταν έρθει θα καταλάβουν όλοι τι εστί ιμπεριαλιστικός φεντεραλισμος! Μέχρι τότε χειροκροτήστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένα μεγάλο μπράβο στον πρωθυπουργό μας που κάνει ότι μπορεί για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Συγχαρητήρια αυτοδύναμο σε βλέπω στις επόμενες.δωσε κάνα δάνέίό να πάμε στα πανηγύρια τον Αύγουστο και μην φοβάσαι τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο καπιταλισμός παράγει πλούτο κ ο ιδεολόγος κουμουνιστής ,λέει, φέρτα να τά μηραστουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο