Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Τι πούλησε ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ έναντι 6 εκατομμυρίων λιρών;

       Το πρώην αρχοντικό του στο Λονδίνο, όπου ο ίδιος έζησε 46 χρόνια και μεγάλωσε τα πέντε παιδιά του (Αλεξία, Παύλο, Νικόλαο, Θεοδώρα και Φίλιππο), πούλησε ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ έναντι 6 εκατομμυρίων λιρών.
Το αρχοντικό που εκτείνεται σε μία έκταση 880 τετραγωνικών μέτρων στο Χάμπστεντ, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την αποκαλούμενη περιοχή Billionaire’s Row, όπου ζουν οι δισεκατομμυριούχοι, και αποτελούσε ένα μέρος όπου σύχναζαν τα μέλη της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας, όταν ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ εξορίστηκε από την Ελλάδα το 1967.

Το αρχοντικό, εκτός από τις 13 κρεβατοκάμαρες, διαθέτει εννέα μπάνια, αίθουσα υποδοχής, σαλόνι, γραφείο, ένα δωμάτιο κήπου, κουζίνα και σχεδόν μισό στρέμμα κήπο.
Ως νονός του πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο Κωνσταντίνος φιλοξενούσε τακτικά την πριγκίπισσα Νταϊάνα, όπου επισκεπτόταν την οικία του με το κάμπριο Audi της.
Το κτηματομεσιτικό γραφείο Glentree, που ειδικεύεται στο μάρκετινγκ πολυτελών ακινήτων, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το ειδυλλιακό καταφύγιο διασημοτήτων. Ο Τρέβορ Αμπράχμσον δήλωσε: «Περνάς την λίμνη Γουαϊτστόουν στο Χάμπστεντ και μπαίνεις σε έναν σουρεαλιστικό, βουκολικό κόσμο παραμυθιού, γεμάτο με κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους και πολλή πρασινάδα. Ο χώρος ποτέ δεν ήταν θέμα σε αυτή την κατοικία, που εκτείνεται σε περισσότερα από 800 τετραγωνικά μέτρα – κάτι που θεωρείται πολύ καλό καθώς ο ελληνικός βασιλικός τρόπος ζωής χαρακτηριζόταν από ένα ευρύ οικογενειακό περιβάλλον, με ένα κοινωνικό δίκτυο της ελίτ και στρατό οικιακού προσωπικού για να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους. Γι’ αυτό εξάλλου υπάρχουν 13 κρεβατοκάμαρες – σουίτες, όπου ένας μικρός στρατός θα μπορούσε να χαθεί πολύ εύκολα».
Ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, πρώτος ξάδερφος του δούκα του Εδιμβούργου και η σύζυγός του Άννα Μαρία, από την Δανία, έφυγαν από την Αθήνα και εγκαταστάθηκαν στο βόρειο Λονδίνο, αγοράζοντας το αρχοντικό στην άκρη του Hampstead Heath. Εκεί έζησαν α 46 χρόνια, προτού αποφασίσουν να μετακομίσουν οριστικά στην Ελλάδα το 2013.
πηγή:  thecaller.gr

2 σχόλια:

  1. Θυμάμαι στην διάρκεια της δικτατορίας, στο χωριό μου, κάποιοι φιλοβασιλικοί, φτωχοί άνθρωποι οι ίδιοι, έκαναν έρανο για να στηρίξουν οικονομικά τον Γλίξμπουργκ, την ίδια στιγμή που αυτός αγόραζε το πανάκριβο αυτό μέγαρο. Λογικά, οι τότε ερανιστές πρέπει να διεκδικήσουν μερίδιο επί του τιμήματος; Τώρα οι οικογένεια μένει στην επίσης υπερπολυτελή βίλα τους στην Ελλάδα, αυτοαποκαλούμενοι βασιλιάδες, διάδοχοι και πρίγκιπες. Με το μάτι να γυαλίζει στραμμένο στο "θρόνο" και στα προκλητικά προνόμιά και εξουσίες, ως κληρονομικό τους δικαίωμα, που οι κακοί Έλληνες τους τον στέρησαν. Οριστικά και αμετάκλητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΤΕ
    ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ . ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ
    ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑ . ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο