Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Πανηγύρια: Μέχρι 50 άτομα στην πίστα. Αποστάσεις σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ.


        Πολλή συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα για τα πανηγύρια και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για διασπορά του κορωνοϊού, λόγω του συνωστισμού που επικρατεί σε αυτά.
Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και τη Μαρία Ορφανάκη, ο Κωνσταντίνος Ντελέζος Υγιεινολόγος -Λέκτορας Υγιεινής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, έδωσε σαφείς οδηγίες για το πώς πρέπει να γίνονται πλέον τα πανηγύρια, σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ, προκειμένου και να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις, και να μην κινδυνεύουν οι επισκέπτες.
Κατ’ αρχάς μιλάμε για υπαίθριο, ανοιχτό χώρο, και τίποτα άλλο. Πρέπει να υπάρχει οριοθέτηση των ατόμων που θα προσέλθουν στο πανηγύρι. Δε μπορεί να γίνεται αθρόα προσέλευση, και αυτό είναι θέμα των διοργανωτών, είπε ο κ. Ντελέζος.
Πρέπει να προτιμώνται τα σερβιρισμένα φαγητά, γιατί η κατάσταση είναι καλύτερα ελεγχόμενη. Αν επιλεγεί ο μπουφές, το σερβίρισμα πρέπει να γίνεται όπως στα ξενοδοχεία, δηλαδή, πλεξιγκλάς μεταξύ του σερβιτόρου και του πελάτη. Ο σερβιτόρος πρέπει να φορά μάσκα και γάντια και οι επισκέπτες να διατηρούν την απόσταση του 1,5 μέτρου, περιμένοντας να εξυπηρετηθούν.
Τα σερβίτσια πρέπει να είναι μιας χρήσεως, και αν οι διοργανωτές επιθυμούν τα άλλα σκεύη, αυτά πρέπει να πλυθούν σε πλυντήριο στους 60 βαθμούς Κελσίου, και όχι στο χέρι.
Η πίστα πρέπει να είναι οριοθετημένη και να ανεβαίνουν για χορό, το πολύ 50 άτομα. Να μην χρησιμοποιούνται μαντήλια και λουλούδια, ενώ μετά από κάθε χορό, πρέπει να ακολουθεί καλό πλύσιμο των χεριών και χρήση απολυμαντικού που πρέπει να υπάρχει πάνω σε κάθε τραπέζι.
Ο Ντελέζος τόνισε επίσης ότι όσοι μουσικοί παίζουν πνευστά όργανα, πρέπει να διατηρούν μία απόσταση 3 μέτρων από την υπόλοιπη ορχήστρα για λόγους προστασίας.
Ερωτηθείς πώς μπορούν να εφαρμοστούν αυτοί οι κανόνες, ο καθηγητής απάντησε ότι αυτοί πρέπει να διασφαλιστούν από τους διοργανωτές. “Είναι καλύτερο να συμμετέχουν λιγότεροι επισκέπτες και με όρους προστασίας, παρά να απαγορευτούν τελείως τα πανηγύρια, τόνισε.
 
ekriti.gr

9 σχόλια:

  1. Και τι απογίνουν οι χόρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κάτσει ένας να μετράει 50 είπαμε Α ρε νουμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πες στο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ να πάρει το πασετο και να ρθει να πάρει μέτρα στον
    Κατσαμπέ παρέα με το Πράκια !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραίοι που ειστε ρε παιδιά.
    Δηλαδή οι ξένοι να έρθουν να περάσουν καλά στη Λευκάδα, βονιτσα, Πρέβεζα,κ εμείς να κάτσουμε μέσα.
    Εμεις τα καταφέραμε τόσο καιρό μια χαρά.
    Ας έρθουν τ χρόνου οι ξένοι αφού υπάρχει θέμα.
    Πιο καλά να εχουμέ πιο λίγο τουρισμό φετος με οποιο κόστος,παρά λιγότερους Έλληνες υγιείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πενήντα στην πίστα και με αποστάσεις 1,5 μέτρο στο χορό θα ήταν ένα κουτό αστείο αν δεν αποτελούσε κυβερνητική απόφαση, από την οποία λείπει ο κοινός νους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά, από αυτούς που είχαν την ιδέα και εκείνους που την υιοθέτησαν έχει πάει κάποιος σε πανηγύρι; Πίστα για 50 και αποστάσεις κατ'ελάχιστο 1,5 μέτρο, χρειάζεται γήπεδο ποδοσφαίρου. Τι δεν καταλαβαίνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαν κουτοπονηριά μου μοιάζει. Σου λέει, εμείς ως Κυβέρνηση δεν απαγορεύουμε τα πανηγύρια (χαρά οι μερακλήδες, οι καλλιτέχνες και οι διοργανωτές). Όμως ανακοινώνουμε και μέτρα για τον κορονοϊό (καθησυχασμός για τους σκεπτικιστές).Τα οποία, όμως, οι πανηγυριώτες δεν θα τηρήσουν (καλά το ξέρουμε). Και αν παρουσιαστούν νέα κρούσματα κορονοϊού; Τότε ανάθεμα σε εκείνους - πάντα τους λίγους- τους πανηγυριώτες που δεν συμμορφώθηκαν με τις εντολές. Και θα πείσουμε τους πολλούς. Με την βοήθεια των ΜΜΕ, τόσα λεφτά τους δώσαμε. Λέτε να είναι έτσι; Άλλη εξήγηση προσωπικά δεν βρήκα. Διότι, το μέχρι 50 στην πίστα και αποστάσεις 1,5 μέτρου είναι για στρατιωτική παρέλαση και όχι για χορό σε πανηγύρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η χαλάρωση που υπάρχει σε όλους τους τομείς είναι πιστεύω για να αποκτήσει και ο περισσότερος πληθυσμός αντισώματα στον ιό τώρα που βοηθάει και η εποχη, αν ήθελε το κράτος θα έχει κλείσει κλαμπ, μπουζούκια, πανηγύρια με καραντίνα συνέχεια δεν γίνεται τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο