Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Έτοιμη για υπογραφή η νέα ρυθμιστική για την κυνηγετική περίοδο 2020-2021

      Παραδόθηκε η πρόταση της δασικής υπηρεσίας για τη νέα ρυθμιστική διάταξη θήρας στον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για τα θέματα θήρας, κ. Αραβώση.
Η ρυθμιστική για την κυνηγετική περίοδο 2020-2021 αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες και εκτός από κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής θα είναι ίδια με την περσινή.
Η έκπληξη μπορεί να προέλθει από το τρυγόνι αφού υπάρχουν μεγάλες πιέσεις, ώστε να υπάρξει μέχρι και πλήρη απαγόρευση της θήρας του.
Η Κ.Σ.Ε. έχει καταθέσει όλες τις απαραίτητες μελέτες ώστε να μην υπάρξει κάποια περαιτέρω μείωση στην κάρπωση του τρυγονιού πολύ δε περισσότερο ώστε να μην απαγορευθεί η θήρα του. Όλα εξαρτώνται στο κατά πόσο θα αντέξει ο υπουργός κ. Χατζηδάκης στις πιέσεις των ΜΚΟ.
Ένα άλλο σημείο όπου μπορεί να δούμε κάποια διαφοροποίηση είναι η θήρα του αγριόχοιρου αν και οι περισσότερες πιθανότητες είναι να δούμε υπουργικές αποφάσεις που διαφοροποιούν τα όρια κάρπωσης αλλά και τη διάρκεια θήρας του συγκεκριμένου θηράματος μετά την έκδοση της ρυθμιστικής.
Οι συνδρομές για τις Κυνηγετικές Οργανώσεις και τα τέλη
Οι συνδρομές και τέλη θα είναι τα ίδια με την περσινή περίοδο χωρίς καμιά αύξηση. Και αυτές οι αποφάσεις είναι έτοιμες να υπογραφούν, αν δεν έχουν ήδη υπογραφεί.
Όλοι έχουμε αρχίσει να ζούμε σε κυνηγετικούς ρυθμούς και τα πρώτα δείγματα από πλευράς θηραμάτων είναι πολύ ενθαρρυντικά.
Εν αναμονή των τελικών υπογραφών λοιπόν. Θα σας ενημερώσουμε έγκυρα και έγκαιρα.
Πηγή: ihunt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο