Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Σε 1,5 μήνα το έκτακτο αυτό βοήθημα στους κτηνοτρόφους (αιγοπροβατοτρόφους)


    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κύριος Καραγκούνης Κωνσταντίνος με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , κύριο Μάκη Βορίδη όπου ζήτησε να ενημερωθεί για το πότε θα κατατεθεί η έκτακτη κρατική de minimis ενίσχυση (ύψους 4ευρώ ανά πρόβατο ή αίγα) προς τους κτηνοτρόφους (αιγοπροβατοτρόφους) που επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα εξάπλωσης του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια της γιορτής του Πάσχα. 
Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κύριο Καραγκούνη ότι αυτή τη στιγμή το έκτακτο αυτό βοήθημα βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς έγκριση.
Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να λάβει και τη δική της έγκριση ώστε να εκδοθεί ως μέτρο ενίσχυσης που θα καταβληθεί στους δικαιούχους κτηνοτρόφους. 
Η καταβολή του έκτακτου αυτού μέτρου ενίσχυσης αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των κτηνοτρόφων μέσα σε 1,5 μήνα.

3 σχόλια:

  1. Κύριε Βουλευτά, το κατόπιν ενεργειών μου έχει τελειώσει σε αυτή τη χώρα.
    Με το Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας πότε ασχοληθήκατε; Mήπως σας βάζω δύσκολα; Δεν βλέπετε τι γίνεται; Δεν έχετε ακούσει τίποτε; H Zαβέρδα μετατρέπεται σε χωματερή. Συμφωνείτε; Nερό δεν έχουν πολλά χωριά. Συμφωνείτε; To γεωγραφικό τρίγωνο που ορίζεται από Βόνιτσα- Αστακό- Αμφιλοχία είναι από τα χειρότερα στην χώρα μας. Δεν το βλέπετε; Δεν βλέπετε ότι αν αφαιρέσει κανείς το παραλιακό μέτωπο στη Βόνιτσα , πολλά σημεία της θυμίζουν τη δεκαετία του 70 και του 80;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην δωσετε τιποτα πιεστε να ανεβασουν την τιμη του γαλακτος που ειναι εξεφτελιστηκη κ αφιστε τις μα....κιες για ταχα βοηθιμα κ κουραφεξαλα αντε τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mε τον ΕΝΦΙΑ μας βάλατε να πληρώνουμε ενοίκιο στα σπίτια μας. Ο Σαμαράς έλεγε μία φορά θα εφαρμοστεί. Τελικά λέγετα ψέματα. 'Ερχεστε τώρα να λέτε για ψίχουλα. Όλοι πήραν και εμείς τελευταίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο