Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Πόσοι έχουν τα συμπτώματα στην Ελλάδα – Δείτε αναλυτικούς χάρτες

Κορωνοϊός: Πέντε άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό στην Ελλάδα, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 387, σύμφωνα με τα στοιχεία του υουργείου Υγείας. Πώς όμως προχωρά η εξάπλωση του Covid-19 στη χώρα μας; Σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί να δώσει απαντήσεις νέα έρευνα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στην οποία παρουσιάζονται χάρτες με τα κρούσματα σε όλη την επικράτεια.
Τρεις χάρτες του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) αποτυπώνουν την τάση που σημειώνει ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

Στην έρευνα του ΕΚΠΑ την οποία μπορείτε να δείτε στο gallery φαίνεται τι απάντησαν οι πολίτες αναφορικά με το εάν έχουν εξεταστεί για τον κορονοϊό, εάν εμφανίζουν τα συμπτώματα.
Στην σελίδα του Τμήματος Γεωολογίας και Γεωπεριβάλλοντος αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας και συγκεκριμένα στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για να καταγράψουμε την εξάπλωση του ιού COVID-19 στη χώρα μας.
Κάντε κλικ στο https://arcg.is/1bKfCe και απαντήστε υπεύθυνα!
Ξαναμπές αν αλλάξει η κατάστασή σου (εξασφαλισμένη η ανωνυμία σου).Είναι σημαντικό να ενημερώνετε σε κάθε μεταβολή της κατάστασής σας!
Στον σύνδεσμο εδώ φαίνεται η χωρική εξάπλωση του ιού COVID-19, σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Μείνετε σε επαφή!
Επίκ. Καθηγητής Εμμ. Βασιλάκης
Δρ. Β. Αντωνίου»
Δείτε στην gallery τους χάρτες του ΕΚΠΑ εδώ.

Πόσα είναι τα κρούσματα στην Ελλάδα

Στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, το απόγευμα της Τρίτης (17/03) ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι η διασπορά συνεχίζεται, και το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 35 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 387.
Εξήντα από αυτά έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης, ενώ 70 ασθενείς νοσηλεύονται με ήπια αλλά και πιο σοβαρή εικόνα πνευμονίας. Έντεκα από αυτούς είναι διασωληνωμένοι και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 69 έτη.

Από τα καταγεγραμμένα κρούσματα:

από ηλικία 0-17 ετών είναι τα 11,
από ηλικία 18-39 είναι τα 59
από την ηλικία 40-64 είναι τα 132.
Όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή 185, αφορούν ανθρώπους άνω των 65 ετών.
Όσον αφορά τα στατιστικά που σχετίζονται με τους πέντε θανάτους στην Ελλάδα, ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 68 έτη και ήταν όλοι άνδρες.

Το πέμπτο θύμα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας είναι ένας 67χρονος ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα και κατέληξε από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Μέχρι σήμερα 14 άνθρωποι που νοσηλεύτηκαν για τον ιό, έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας.
«Για κάθε πέντε που νοσούν υπάρχουν άλλοι 95 που νοσούν ήπια» τόνισε ο κ. Τσιόδρας και επισήμανε ότι ο μαζικός εργαστηριακός έλεγχος «ενέχει τον κίνδυνο διασποράς και έκθεσης στον ιό από άτομα που έχουν μία άλλη απλή ίωση».

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Συμπτώματα και μετάδοση – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα – Πόσο διαρκεί η επώαση
Αυτά είναι τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα
Δείτε LIVE την εξάπλωσή του σε ολόκληρο τον πλανήτη (ΧΑΡΤΗΣ)
Αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση ανάγκης
Πότε γίνεται το τεστ για τον Covid-19

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ενημέρωση των ιατρικών συντακτών την Τρίτη (17/03) ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Επανέλαβε ότι η στρατηγική είναι να γίνονται μόνο από ανθρώπους που εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα και όχι από όσους είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια νόσηση. Γι’ αυτούς ο κ. Τσιόδορας εξήγησε ότι είναι καθοριστικής σημασίας ο περιορισμός κατ’ οίκον με μηδενική κοινωνική επαφή.
Όπως συμπλήρωσε, αυτό που ενδιαφέρει τώρα είναι να μην ξοδεύονται άσκοπα τα τεστ και να μην καταστρατηγείται ό,τι έχουμε αποφασίσει. Υπάρχει έλλειψη αντιδραστηρίων σε παγκόσμιο επίπεδο, παραδέχθηκε, αλλά εξήγησε ότι προσπαθούμε να την ξεπεράσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο