Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Απόφαση "σοκ" από την Αποκεντρωμένη ακυρώνει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας για την ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ στη ΒΟΝΙΤΣΑ

"Φρένο" από την Αποκεντρωμένη στην εκποίηση δημοτικού οικόπεδου στη Βόνιτσα 

      Δεν θα εκποιηθεί τελικά το δημοτικό οικόπεδο το οποίο βρίσκεται εντός του Ο.Τ. α του Σχ. Πόλεως Βόνιτσας (βορείως του οικοπέδου ιδιοκτησίας των Νικολάου Περδικάρη και Παπαδούλας Λύτρα)» κι αυτό γιατί με την υπ' αριθμ. 58601/2296, απόφαση η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια ο Ελεγκτής Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης την ακύρωσε.
    Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που καταγράφονται προκύπτει ότι  η δημοτική αρχή δεν περιέγραψε σαφώς και επαρκώς την ωφέλεια του Δήμου από την εκποίηση του οικοπέδου αφού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 186 του N.3483/2006, η εκποίηση Δημοτικών ακινήτων επιτρέπεται μόνο για προφανή ωφέλεια του Δήμου, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με την υποχρέωση ότι το προϊόν της εκποίησης θα διατεθεί αποκλειστικά και μόνο για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο έγινε η εκποίηση.  
   Εδώ να τονίσουμε ότι ούτε και στις γνωμοδοτικές αποφάσεις (Ποιότητα Ζωής, κοινότητα Βόνιτσας) δεν περιγράφεται η ειδική αιτιολογία. Μόνο στην απόφαση της δημοτικής κοινότητας Βόνιτσας αναφέρεται αορίστως ότι: 
   «Στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία τα έσοδα του Δήμου έχουν μειωθεί σημαντικά και υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την εξεύρεση νέων χρηματικών πόρων προκειμένου να μπορέσει να υλοποιήσει διάφορα έργα υποδομής στη περιοχή της Βόνιτσας…. Η εκποίηση ακινήτων που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν με άλλο τρόπο ως κοινόχρηστοι χώροι αποτελεί μια καλή λύση στο πρόβλημα αυτό…»......



  Στην απόφαση, την οποία υπογράφει ο κ. Δ. Παναγιωτόπουλος, γενικός διευθυντής Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής, αναφέρεται ότι ακυρώνεται η με αριθμό 73/2016 Απόφαση ΔΣ Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, επειδή, όπως αναφέρεται στην απόφαση της Αποκεντρωμένης, μετά την εξέταση του φακέλου προέκυψε ότι: 
-Δεν περιγράφεται σαφώς και επαρκώς η ωφέλεια του Δήμου από την εκποίηση του οικοπέδου 
-Η απόφαση του δήμου στερείται παντελώς αιτιολογίας (και δη ειδικής)
-Δεν αναφέρονται: α)- η  ωφέλεια του Δήμου, β)-ο σκοπός της εκποίησης και το εάν αυτός συνδέεται με προϋφισταμένη οικονομικής φύσης ανάγκη του δήμου.

  Έτσι, η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας σε σχέση με την ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ στη ΒΟΝΙΤΣΑ .

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ….. 


   ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ 73/2016 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ…..




4 σχόλια:

  1. Θα πουλήσουν και τα ασημικά του Δήμου. Σοβαρευτείτε εκεί στο Δημαρχείο. Χάσατε τελείως τη ψυχραιμία σας και τη λογική σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φΤΆΣΑΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο λαϊκισμός δεν έχει όρια. Πρόκειται για προσκειρουμενα τμήματα οικοπέδων συμφωνα με το σχέδιο πόλης της Βόνιτσας. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ. Να υποθέσω ότι οι δημ συμβουλοι γνώριζαν που θα πήγαιναν τα χρήματα; Αν γνώριζαν , τότε ο δήμαρχος έπρεπε να τηρήσει το γράμμα του νόμου. Αν δεν γνώριζαν, τότε πήγαν αδιάβαστοι, για το καλό του τόπου βεβαίως βεβαίως

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο