Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Τεράστιες πολιτικές και διοικητικές ευθύνες των δύο Δημοτικών Αρχών από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ (ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ)

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ απ0  ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    Μετά τα απερίγραπτα και νοσηρά που ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Κυριακή 30-5-2016 στη Κατούνα το παραπάνω αίτημα καθίσταται μονόδρομος.
   -Δήμαρχε κ. Αποστολάκη προστατέψτε το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
  -Κύριε Φερεντίνο, επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης συμμετείχατε προσωπικά  στη πιθανή μεθόδευση, όπως είπε ο κ. Αποστολάκης στην συνέντευξη στην εφημερίδα Ακαρνανικά Νέα, στην αγορά του χωραφιού στη Κατούνα αξίας 214.000 ευρώ;
      -Δήμαρχε κ. Αποστολάκη και Αντιδήμαρχε Οικονομικών κ. Στούπα δεν πρέπει να πληρώσουν οι Δημότες τα 177.000 ευρώ για το χωράφι που ζητά το υπουργείο, αλλά να το πληρώσουν αυτοί που πήραν την απόφαση και αυτοί που τα εισέπραξαν.
   -Δήμαρχε κ. Αποστολάκη μετά τη καταγγελία που κάνατε για πιθανή μεθόδευση στη αγορά του χωραφιού έχετε υποχρέωση να δώσετε αναλυτικά στοιχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους αρμόδιους της πολιτείας. 

Συνεχίζουμε με το τρίτο μέρος του άρθρου μας.
(παρακαλώ διαβάστε τα δύο πρώτα μέρη)
  • ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ (ΕΔΩ)
  • ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ (ΕΔΩ)


     Κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο από ότι διαβάσετε στο πρώτο μέρος του άρθρου είναι η παρακάτω εκτίμηση του σημερινού Προέδρου του ΦΟΔΣΑ και Δημοτικού Συμβούλου κ. Κατσαμπίρη: 
Λέει ο Πρόεδρος  μεταξύ των άλλων…………
"Το σημαντικό δε, στην υπόθεση αυτή, είναι ότι το σύνολο του έργου δεν λειτουργούσε όπως προβλέπει η μελέτη κατασκευής και οι περιβαλλοντικοί όροι".

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΥΤΗ και ΜΟΝΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ των Προέδρων των ΦΟΣΔΑ προηγούμενων και νυν καθώς επίσης και των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων.............



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1
     Τη πρώτη φορά που πήγα στο χώρο του ΧΥΤΑ- χωματερή πολυτελείας από μία τεράστια πινακίδα που ήταν κοντά στην είσοδο διάβασα και κράτησα  σημειώσεις τα εξής:
Τίτλος Συνολικού Έργου Διαχείριση στερεών αποβλήτων Αιτ/νιας 22.842.659 ευρώ.
-Τμήμα έργου ποσού 6.279.615 ευρώ.
1)-Κατασκευή ΧΥΤΑ 3ης ΓΕ Αιτ/νιας
2)-Αποκατάσταση  χωματερής Αμφιλοχίας και κατασκευή ΣΜΑ Αμφιλοχίας.
3)-Αποκατάσταση χωματερής Αστακού και κατασκευή ΣΜΑ Αστακού. 

ΣΧΟΛΙΟ:
     Δικαιούμαστε ως Έλληνες φορολογούμενοι να μάθουμε από τα 6.279.615 ευρώ πόσα ξοδεύτηκαν σε ένα έργο που δεν παραληφθεί και δεν λειτουργεί όπως προβλέπει η μελέτη κατασκευής και οι περιβαλλοντικοί όροι κατά το κ. Κατσαμπίρη Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ και τους άλλους που διαβάσατε.
     Το λόγο έχει ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να κάνουν.

     Την Κυριακή 30 Μάη 2016 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου στη Κατούνα. Ο  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μωραΐτης Νίκος ρώτησε εκτός ημερησίας διάταξης το Δήμαρχο να ενημερώσει το σώμα και τους Δημότες για το πρόστιμο  των 9.000 ευρώ  που επιβλήθηκε στο ΦΟΣΔΑ και πήρε την εξής απάντηση από το κ. Αποστολάκη:
    "Για το πρόστιμο δεν φταίει η προηγουμένη δημοτική αρχή, ούτε η τωρινή. Αυτά που μας είπαν να φτιάξουμε θα τα εντάξουμε στο νέο ΕΣΠΑ".
 Απίστευτη και όμως αληθινή απάντηση.
Την απάντηση θα την αφήσω στη κρίση των αναγνωστών. Τη δική μου άποψη  θα τη γράψω σε προσεχές άρθρο. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2
Τα ποσά που εισέπραξε η εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ από το Δήμο για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ είναι τα παρακάτω:

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ  ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ  ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ:   
ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ....

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3
   Από μαγαζί της Λευκάδας αγοράστηκαν υλικά ύδρευσης ποσού 9369,77, οι εργασίες συντήρησης ύδρευσης στοίχισαν 4981,5. Συνολικά το μαγαζί στη Λευκάδα πήρε 13.800,23 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο ενισχύουν την δημοτική αγορά μας!!!!!!!
ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΠΑΝΗΣ 18.781,73

Δείτε τα εντάλματα πληρωμής:



  
ΣΧΟΛΙΟ: 
  Το νερό από τη γεώτρηση που ο κ. Κασόλας δεν ήξερε όταν παρέδωσε το φθινόπωρο του 2014 αν υπήρχε, που εξετάστηκε στο εργαστήριο  υγιεινής και επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κρίθηκε ακατάλληλο προς πόση κατά τον ίδιο το Πρόεδρο κ. Κατσαμπίρη διοχετεύτηκε σε κάποιο  δίκτυο ύδρευσης το οποίο για να συντηρηθεί μετά λίγου χρόνου λειτουργίας!!!!! χρειάστηκαν τα παραπάνω ποσά!!!!!. 
Τα συμπεράσματα δικά σας. Τι ακριβώς συμβαίνει;






ΣΧΟΛΙΟ :  
    Μένω πραγματικά κατάπληκτος όταν ο Δήμος αγοράζει από ιδιώτη εργολάβο υλικό επίχωσης.  Σε ποιο δρόμο αναφέρεται δεν γνωρίζω, για ποιο χώρο καθαρισμού αξίας 5.000 ευρώ δεν γνωρίζω.  Για ποια συντήρηση περίφραξης αξίας 4.920 ευρώ σε τόσο λίγο χρόνο επίσης δεν γνωρίζω.   Για τη καλύτερη κατανόηση των αναγνωστών υπενθυμίζω ότι το ρήμα συντηρώ χρησιμοποιείται για κάτι που υπάρχει και το βελτιώνω. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4 
Έγκριση εξόδων μετακίνησης προέδρου σε συνέδριο και διάθεση πίστωσης:


ΣΧΟΛΙΟ:
    Ο Πρόεδρος κ. Κατσαμπίρης πήγε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αλεξανδούπουλη 15-16 Γενάρη 2016 και χρέωσε τους Δημότες για έξοδα διανυκτέρευσης:  
220*2= 420 ευρώ.!!!!!!!!!!!
      Στη σουίτα μάλλον θα κοιμήθηκε ο κ. Πρόεδρος. Αυτό είναι πρόκληση Γιώργο σε καιρούς απόλυτης φτώχειας.

Αγαπητοί Αναγνώστες 
Δεν θα σχολιάσω περαιτέρω, τα παραπάνω, που διαβάσετε σήμερα. Ο σχολιασμός θα γίνει προσεχώς. Αυτό που θέλω να τονίσω σήμερα, κλείνοντας είναι:
  •  Εύχομαι- χωρίς να ελπίζω – τα λάθη, οι παραλείψεις τόσο σε πολιτικό όσο και διοικητικό επίπεδο και αφορούν την λειτουργία του ΧΥΤΑ της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας να μην επαναληφτούν στο έργο <<Βιολογικός καθαρισμός Παλαίρου – ΔΕΠΟΣ- Πογωνιάς>>. Προσεχώς θα υπάρξει άρθρο για το θέμα και την απάντηση που πήρα από το Δήμαρχο κ Αποστολάκη.
  • Δυστυχώς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κυρίως από τη Πάλαιρο, ο Πρόεδρος της Παλαίρου και ο Πρόεδρος της Πογωνιάς και τα αντίστοιχα τοπικά συμβούλια είναι ανύπαρκτοι – ανύπαρκτα και σε αυτά τα θέματα. Ενώ τα δύο αυτά έργα θα καθορίσουν αποφασιστικά το μέλλον του τόπου μας, αυτοί επέλεξαν τη τακτική της σιωπής (πλην κάποιων παρεμβάσεων του Στρατηγού). Τυχαία; Δεν νομίζω.

-Εκτιμώ ότι το επόμενο προσεχές διάστημα θα έρθουν τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ-χωματερή πολυτελείας, που δυστυχώς κατασκευάστηκε στο τόπο μας, από τη γειτονική Λευκάδα. Η αλήθεια αγαπητοί συνδημότες είναι, ότι και να σας λένε. 
-Χωρίς τη θετική ψήφο της πλειοψηφίας  των δημοτικών συμβούλων  ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. 
      Είναι οι παραπάνω διατεθειμένοι ακόμα και με καινούργιο υπουργικό εντέλλεσθε, να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας; Με το   τρόπο αυτό θα παρασύρουν στη παραίτηση όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και αναγκαστικά το Δήμαρχο.
     Είναι διατεθειμένοι να θέσουν θέμα διεξαγωγής τοπικού δημοψηφίσματος για το θέμα; Το αποτέλεσμα θα οπλίσει το Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο με επιχειρήματα στη κατεύθυνση 
ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΣ μεγάλου μέρους της Δυτικής Ελλάδας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......

16 σχόλια:

  1. 220 ευρώ το βράδυ ρε Γιώργο? ? Τι ν πω ντροπή. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειδα να σχοληθει κανενας με τους ξεπουλημενους βουλευτες και υπουργους που τους πληρωνουμε εκτος απο τις μετακινησεις τους, τα καθημερινα οικογενειακα τους εξοδα για να περνουν αυτοι καλα, χωρις να κανουν απολυτως τιποτα οι αχρηστοι. Με αυτους πρεπει να ασχοληθουμε κυριοι και αφηστε τον κ. Κατσαμπιρη. Δεν εχει αναγκη απο τετρακοσια ευρω. Εχει τη δουλεια του και παει καλα. Ασχοληθειτε με την πραγματικη κατασταση στη χωρα μας που εχουν διαλυθει τα παντα κι εσεις περιμενετε να ειναι η τοπικη αυτοδιοικηση τελεια. Ξυπνηστε επιτελους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή ακριβώς έχει την δουλειά του και είναι σοβαρό παιδί είναι απαράδεκτα τα 400 ευρώ. Τι δεν καταλαβαίνεις? Αν ήταν άλλος κατσαπλιας δεν θα μας έκανε εντύπωση.

      Διαγραφή
  3. Τρόφιμε του Δημαρχείου 11:38 μμ σε λίγο θα πεις στο Κατσαμπίρη οτι είναι ηθικό και νόμιμο να παίρνετε μίζες. Γιώργο αυτοί σε έκαναν ρεζίλι και η δική σου αφέλεια και απειρία. Παραιτήσου και πες τι ακριβώς συμβαίνει. Τώρα έμαθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O κουμπάρος εργολάβος του Αντιδημάρχου Τσακάλη, ο φίλος υδραυλικός του Αντιδημάρχου Τσακάλη, ο ανηψιός του Αντιδημάρχου Τσακάλη πήραν τις Απευθείας αναθέσεις. Τα συμπεράσματα δικά σας. Το μαγαζί από τη Λευκάδα πήρε την απευθείας ανάθεση για τα υδραυλικά. Παρότι Ο Δήμος έχει τέτοια μαγαζιά πολλά.Αυτή είναι η αλήθεια και έτσι παίρνει τις ψήφους ο Αντιδήμαρχος Τσακάλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν τα περνεις απο το κοινο χρημα τοτε και καθολου δουλεια να μην εχεις παντα παει καλα η δουλεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To νερό του υδροφόρου ορίζοντα έχει μολυνθεί.Ντροπή σας δημοτικοί σύμβουλοι της Παλαίρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατσαμπίρη να με ενημεώσεις όταν θα γίνει στο δικαστήριο εναντίον του Κώστα να με ειδοποιήσεις να έρθω. Κώστα μη μισάς. Γελειοποιησέτε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για συντήρηση δικτύου ύδρευσης στο ΧΥΤΑ ποσό 15.000 ευρώ. Δεν κοκινείζετε καθόλου, δεν υπάρχει φιλότομο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λάκια Στούπα Αντιδήμαρχε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ και μέλος του ΔΣ του ΧΥΤΑ ηταν καλής ποιοήτητας το χώμα που αγοράσατε από το κουμπάρο του Τσακάλη αντί 15.000 ευρώ;Πολιτικοί υποκριτές
    και Φαρισαίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Κατσαμπιρης κόβει εντάλματα πολλών χιλιάδων ευρώ που δεν γίνονται με τα 400€ ασχολείστε ;μπραβο ΛΑΚΙΑ ισότιμε που τα κανεις γαργάρα αυτα και θες να μιλήσεις για την Αφροδίτη .οι αλλοι απο την δημοτικη ομάδα για την μιλάνε ;κ αφήνουν το Κατσαμπιρη ανενόχλητο ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τζεφριέ Βασίλη τι λες για όλα αυτά; Η σιωπή σημαίνει συγκάλυψη. Στρατηγέ τι λες για όλα αυτά. Η σιωπή σημαίνει συγκάλυψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στούπας, Τσακάλης, Κατσαμπίρης, Παντελής Αποστολάκης θα σε στείλουν Δήμαρχε στο Καστελόριζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργο έγινες πιόνι αδίστακτων ανθρώπων και οικονομικών συμφερόντων. Ακόμα δεν το κατάλαβες; Εκτός και σου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δυστυχώς οι συνήθειες και οι πρακτικές του Παλέρμο και της Σικελίας εφαρμόζονται και στη Πάλαιρο. Δυστυχώς αυτούς ψηφίσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος για τη μεταφορά των σκουπιδιών από τη Λευκάδα είναι η μόνη πολιτική πράξη που θα την αποτρέψει. Με ένα ισχυρό όχι στη μεταφορά ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν επιχειρήματα. Το λόγο έχουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παλαίρου και τα τοπικά συμβούλια Παλαίρου και Πογωνιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο