Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ: Οργή και αγανάκτηση για το γεγονός ότι ο Δήμος Ξηρομέρου δεν εντάχθηκε στην εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Του Χρήστου Κολοβού
Δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου - Ταξίαρχος ε.α.
             
Φυτείες 4 Ιουν 2016
                                                                           
ΟΡΓΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ
     Ούτε και τώρα εντάχθηκε ο Δήμος Ξηρομέρου στη λίστα των 30 Δήμων που επέλεξε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, για την εφαρμογή του προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. 
   Το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», σχεδιάζεται να εφαρμοστεί  σε 30 Δήμους της χώρας, βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων, των δεικτών φτώχειας και των ποσοστών ανεργίας και θα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και κοινωνική ζωή. 
      Το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα θα ανέρχεται σε 200 ευρώ τον μήνα, εφόσον δεν υπάρχει άλλη πηγή εσόδων. Αν ο δικαιούχος έχει κάποιο άλλο εισόδημα, το κράτος θα συμπληρώνει το ποσό μέχρι τα 200 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ενήλικο σε ένα νοικοκυριό θα καταβάλλονται επιπλέον 100 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο μέλος θα καταβάλλονται επιπλέον 50 ευρώ. Έτσι, πχ μια τετραμελής οικογένεια θα μπορεί να λάβει οικονομική ενίσχυση έως 400 ευρώ τον μήνα.......



      Εκατοντάδες φτωχοί (με οικογενειακο εισόδημα από 2400-6000 ευρώ ανάλογα τον αριθμό των τέκνων) και άνεργοι Ξηρομερίτες στερούνται  των παραπάνω ποσών και υπηρεσιών, επειδή έτσι επέλεξε το Υπουργείο. Εκτός και εάν εννοούν τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο Ξηρομερίτη, με άνεργα τέκνα και μηδενικό σχεδόν καθαρό εισόδημα ως κατέχοντα.

   Κανένας Δήμος της Αιτλνίας στο πρόγραμμα, που τη μαστίζει η ανεργία, η φτώχεια, η εγκατάλειψη και η υπανάπτυξη. Η ανεργία στην Αιτωλοακαρνανία ξεπερνά το 30%. Στο Ξηρόμερο, οι νέοι μας ιδιαίτερα, βρίσκονται αντιμέτωποι, ειδικά τον τελευταίο καιρό, με συνθήκες ακραίας φτώχειας, ανεργίας και κοινωνικού αποκλεισμού. Είμαι πολύτεκνος και αγανακτώ που έφυγε ο ένας μου γιός για εργασία στο εξωτερικό, αδυνατώντας να του καλύψω τις στοιχειώδες ανάγκες διαβίωσής του και μη βρίσκοντας εργασία στη Πατρίδα μας. (Πτυχιούχος ΑΕΙ, άνεργος).  
    Οι Δήμαρχοι Αγρινίου και Μεσολογγίου καταγγέλλουν υποκειμενικά και κομματικά κριτήρια και άδικες αποφάσεις σε βάρος των συμπολιτών τους.

      Να αντιδράσουμε σύσσωμοι,  η Δημοτική Αρχή, Δημοτικοί Σύμβουλοι, τοπικές κομματικές οργανώσεις όλων των κομμάτων, φορείς, σύλλογοι, συνεταιρισμοί και πολίτες, με κάθε ενέργεια, με επιστολές και ψηφίσματα στο Υπουργείο. 
      Η Δημοτική Αρχή  να ενεργήσει άμεσα (δεν γνωρίζω εάν έχει ήδη ενεργήσει), με κατεπείγουσα κατ αρχήν επιστολή διαμαρτυρίας και να ακολουθήσει ομόφωνο πιστεύω ψήφισμα στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, για να συμπεριληφθούν ο Δήμος και οι δικαιούχοι συνδημότες μας στο πρόγραμμα.  

 Χρήστος Β. Κολοβός
Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου

7 σχόλια:

  1. Θέλουμε λεφτά
    φέρτε μας λεφτά
    μας αρέσουν τα λεφτά

    όχι επιταγές
    μόνο μετρητά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισως επειδη ο Δήμος μας παιρνει επιδομα ψήφου απο τον πανταζη....ισως γιαυτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τα λες ρε χρησταρα αλλά Συριζα δε θέλανε; Καλά να πάθουμε. Όσο για τα επιδόματα γιατι να τα παρουμε; στη Παπαδάτου υπάρχουν κάποιοι που οι επιδοτήσεις τους έφταναν της 175000 χιλιάδες ευρώ το ίδιο κ στης φυτείες με δηλωμένα χωράφι κ καλλιέργειες Που δεν υπήρχαν. Αυτά βλέπουν οι απέξω κ λένε ότι το Ξηρόμερο έχει λευτα μεγαλοτσιβλικαδες όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστος ο 6.37 και λιγα λες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κυριε κολοβε δεν σασ ξερω αυτα που λετε ειναι σωστα και δικεα εγω που ειμε συνταξιουχοσ καθε 2-3 μηνεσ μου κανουν κοφτη........και οπωσ λεει και ο κοσμοσ πληρωνουμαι τησ ψευτικεσ επιδοτισεισ που περνουν ορισμενα λαμογια που και εσυ γνωριζεισ πολυ καλλα,εγω αν ειχα τη θεση σου στο δημο θα ζηταγα απο την ενωση και τον οποκεπε να ψαξει τουσ καταλογουσ να ξεκαθαρισει τα λαμογια απο τουσ σωστουσ αγροτεσ-κτηνοτροφουσ που χανουν χρηματα απο τα λαμογια κυριε χρηστο κολοβε,αν συμφωνησ με τα λεγωμενα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε νομιζω να τον συμφερει να γινει ελεγχος γιαυτο το κανουν μουγκα , πληρωσε το μαρμαρο εσυ μισθωτε, συνταξιουχε και αλλη να τα σπανε στα πανηγυρια μια ματια στα bloks θα δει κανεις πουλανε καπνο παρανομα προς 25 Ε το κιλο ολα καθαρα στην τσεπη ετσι απλα το κρατος εκανε τους λαθρεμπορους νοικοκυραιους !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγαπητε κ. Κολβε οτνα κανεις μια κατγγελια πρεπει να δινεις ολες τις παραμετρους σε αυτους που δεν γνωριζουν κα διαβαζουν τα καταγγελομενα σου Δηλ την ευθυνη ποιος την εχει ; Ο Δημος ξηρομερου η καποιοι αλλοι παργοντες οι φορεις ; Και αν την εχει ο Δημος γιατι την εχει απο αδρανεια, απο ελλειπη καταθεση εγγραφων, απο παραβλεψη του απο μη καταθεση των δικαιολογητικων η ακομη αν υπαρχει ακτι αλλο.... ΧΡ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο