Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Δείτε φωτο από τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα του 1821 Γ. Βαρνακιώτη στη Βόνιτσα (1982)

    Τα κομμάτια του παζλ για τη προτομή του πρωτοκαπετάνιου του Ξηρομέρου, Γεωργίου Νικ. Βαρνακιώτη που ήταν τοποθετημένη στη παραλία της Βόνιτσας και η οποία πριν λίγο καιρό βρέθηκε πεταμένη στα μπάζα... σιγά-σιγά συμπληρώνονται. 
      Μετα την απίστευτη φωτογραφία του Νίκου Μήτση στην οποία αποτυπώνονταν η επιβλητική προτομή του αρχιστρατήγου, σήμερα η "ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ" φέρνει στο φως απο το αρχείο του Βασίλη Μουρκούση μια νέα φωτογραφία ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ απο τα εγκαίνια των αποκαλυπτηρίων του μνημείου του Στρατηγού Γεωργίου Βαρνακιώτη στην Βόνιτσα.
     Στη νεα φωτο διακρίνεται το εμβληματικό μνημείο του Γεωργίου Βαρνακιώτη, πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στα εγκαίνια, το Ξενοδοχειο "BEL MARE", μουσικοί ντυμένοι με παραδοσιακές στολές που παίζουν παραδοσιακά τραγούδια, ενα τεραστιο πανώ από την Ομοσπονδία Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδας που εκανε τη δωρεά του μνημείου και μια Βόνιτσα αγνώριστη....



    Η "ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ" που έφερε στο φως τη νέα φωτο απο το αρχείο του Βασίλη Μουρκούση, γράφει: 
   "Μια ιστορική φωτογραφία-ντοκουμέντο από τα εγκαίνια των αποκαλυπτηρίων του μνημείου του Στρατηγού Γεωργίου Βαρνακιώτη στην Βόνιτσα ήρθε στα χέρια μας και σας την παρουσιάζουμε. Η φωτογραφία ήταν στο αρχείο του σημερινού Αντιδημάρχου Ξηρομέρου Βασίλη Μουρκούση τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την παραχώρηση...."

     Να τονίσουμε ότι δυστυχώς η επιβλητική προτομή του πρωτοκαπετάνιου του Ξηρομέρου, Γεωργίου Νικ. Βαρνακιώτη, του Αητού της Ακαρνανίας, του δοξασμένου ήρωα του 1821, που ήταν τοποθετημένη στην παραλία της Βόνιτσας, έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές και πρόσφατα βρέθηκε πεταμένη στα… μπάζα!! 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ (αρχείο του Βασίλη Μουρκούση):

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΤΟΥ 1821 Γ. ΒΑΡΝΑΚΙΩΤΗ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ (αρχείο του Νίκου Μήτση):


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΚΙΩΤΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΜΠΑΖΑ:



Πηγή: http://ksiromeritikimatia.blogspot.gr/


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Δείτε πως ήταν η προτομή του ήρωα του 1821 Γ. Βαρνακιώτη στη Βόνιτσα, ΠΡΙΝ βρεθεί πεταμένη στα μπάζα! (Από το Αρχείο του Ν. Μήτση)

-ΒΟΝΙΤΣΑ: Εικόνα ντροπής, στα μπάζα η προτομή του ήρωα του 1821 Γ. Βαρνακιώτη!



-Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας θα αποκαταστήσει τη προτομή του Γεωργίου Βαρνακιώτη

(ΕΔΩ)


4 σχόλια:

  1. Γιάννης Καρναβάς16 Ιουνίου 2016 στις 8:26 μ.μ.

    ΄Παρακολουθω στο βαθμο του δυνατού ολο αυτο το γα'ι'τανάκι με το μνημείο στη Βόνιτσα , και δεν εχω παρα να εκφράσω μια απορία ..Κανενας δεν εχει αναφερθει στο , ποτε έπαψε να υπάρχει στη θέση του , να βρεθεί κάποιος να πει ποτε το ειδε τελευταια φορα, τι στο διάολο , καρφίτσα είναι να μην προσέξει κανείς την απώλειά της ..Επρεπε να βρεθεί , τυχαία προφανώς σε μια αυθαίρετη χωματερη για να μάθουμε οτι , το έχουν ...απαγάγει !!!... Η δημοτικη αρχή νύν και πρώην το ήξερε ?? δεν μπορω να διανοηθώ πως δεν το ήξερε , επαναλαμβάνω , δεν ειναι καρφιτσα , και ουτε ηταν σε απομερο χωρο.....Ναι εδω κάποιοι φοβούνται το πολιτικό ( σε τοπικο επιδεδο πάντα ) και , προφυλάσονται ...απο πολλούς !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμβληματική??

    Παιδια έλεος!!Προσβάλετε την αισθητική μας!!

    Το κοτρόνι εςμβληματικο μνημείο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή σε κάποιο κοτρόνι είναι σκαλισμένη η προτομή ενός Ήρωα του 21, προσβάλλει την αισθητική μας; Το αντίθετο θα έλεγα εγώ και θα έδινα συγχαρητήρια για τη σύλληψη μιας τέτοιας ιδέας! Μήπως εκείνος του οποίου η αισθητική προσβάλλεται και κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του, έχει κάποια σχέση με τους υπαίτιους της καταστροφής του μνημείου; Μια ιδέα... Για τον κ. Γιάννη Καρναβά.

    Βελισάριος Σαπέλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή σε κάποιο κοτρόνι είναι σκαλισμένη η προτομή ενός Ήρωα του 21, προσβάλλει την αισθητική μας; Το αντίθετο θα έλεγα εγώ και θα έδινα συγχαρητήρια για τη σύλληψη μιας τέτοιας ιδέας! Μήπως εκείνος του οποίου η αισθητική προσβάλλεται και κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του, έχει κάποια σχέση με τους υπαίτιους της καταστροφής του μνημείου; Μια ιδέα... Για τον κ. Γιάννη Καρναβά.

    Βελισάριος Σαπέλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο