Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, την Τρίτη 17/5

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής» (Άρθρο 75, Ν. 3852/10).

Σας καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα στην Βόνιτσα την 17η του μηνός Μαΐου του έτους 2016, μέρα Τρίτη και ώρα 13:30 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω  θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.-Περί Κατάρτισης όρων διακήρυξης δημοπρασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης χώρου αιγιαλού και παραλίας στη θέση «ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ» Θέση Α, στην Τ.Κ. Αγίου Νικολάου, έκτασης 15,00 τ.μ. για τοποθέτηση τροχήλατης κινητής καντίνας και 150,00τ.μ. για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων και εκμετάλλευση θαλασσίων σπορ.
2.-Περί Κατάρτισης όρων διακήρυξης δημοπρασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης χώρου αιγιαλού και παραλίας στη θέση πλαζ «Βαθυαβάλι» στην Τ.Κ. Πογωνιάς, έκτασης 15,00τ.μ. για τοποθέτηση τροχήλατης κινητής καντίνας και 150,00τ.μ. για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων.
3.-Περί Κατάρτισης όρων διακήρυξης δημοπρασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης χώρου αιγιαλού και παραλίας στη θέση πλαζ «Λουτράκι» στην Δ.Κ. Κατούνας, έκτασης 15,00τ.μ., για τοποθέτηση τροχήλατης κινητής καντίνας και 150,00τ.μ. για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων.........



4.-Περί Κατάρτισης όρων διακήρυξης δημοπρασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης χώρου αιγιαλού και παραλίας στη θέση «150μ. από τη ψαροταβέρνα ΑΝΝΑ και πριν τη διασταύρωση για το ξενοδοχείο ΒΟΥΝΑΚΙ» σε έκταση 10τ.μ. στην Τ.Κ. Παλαίρου για την εκμετάλλευση θαλασσίων μέσων αναψυχής.
5.-Περί Κατάρτισης όρων διακήρυξης δημοπρασίας μίσθωσης χώρων αιγιαλού και παραλίας στη θέση «ΠΟΤΑΜΑΚΙ», στη Δ.Κ. Παλαίρου έκτασης 15,00τ.μ., για τοποθέτηση τροχήλατης κινητής καντίνας και 150,00τ.μ. για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων.
6.-Περί Κατάρτισης όρων διακήρυξης δημοπρασίας μίσθωσης χώρων αιγιαλού και παραλίας στη θέση «ΠΟΤΑΜΑΚΙ» κοντά στην Πογωνιά, 200 περίπου μέτρα πριν από την ιδιοκτησία Νίκανδρου Ζερβού, έκτασης 15,00τ.μ., για τοποθέτηση τροχήλατης κινητής καντίνας και 150,00τ.μ. για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων.
7.-Περί Κατάρτισης όρων διακήρυξης δημοπρασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης χώρου αιγιαλού και παραλίας στη θέση πλαζ «ΣΑΛΤΙΝΗ» στην Δ.Κ. Βόνιτσας, έκτασης 15,00τ.μ., για τοποθέτηση τροχήλατης κινητής καντίνας και 150,00τ.μ. για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων και θαλασσίων σπορ.
8.-Έγκριση πρακτικού άγονου πρόχειρου διαγωνισμού για «Προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και των Νομικών του Προσώπων για το έτος 2016» και παραπομπή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης.
9.-Έγκριση πρακτικού άγονου διαγωνισμού και επανακαθορισμού όρων Διακήρυξης για την διενέργεια διαγωνισμού για «Προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων για το έτος 2016».
10.-Σύνταξη έκθεσης 1ου τριμήνου του έτους 2016, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
11.-Συζήτηση αίτησης για μείωση μισθώματος σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4071/2012.  
12.-Ορισμός συμβολαιογράφου για την σύνταξη συμβολαίου δωρεάς οικοπέδου εντός του οικισμού Παλαίρου.
13.-Περί αποδοχής δωρεάς οικογένειας Παπαδόπουλου Χαράλαμπου.
14.-Παραλαβή μελέτης «Υδραυλική μελέτη για την υδροδότηση Παλαίρου -Πογωνιάς Στενού».
15.-Παραλαβή μελέτης «Τοπογραφική μελέτη για την υδροδότηση Παλαίρου -Πογωνιάς Στενού».
16.-Παραλαβή μελέτης «Τοπογραφικές εργασίες στη Δ.Ε. Μεδεώνος».
17.-Περί ανάθεσης μελέτης για «Προγραμματικό Σχέδιο (masterplan) Μαρίνας και αλιευτικού καταφυγίου Παλαίρου».
18.-Περί ανάθεσης μελέτης για «Μελέτη εφαρμογής παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια του Δημαρχείου Δήμου Ακτίου Βόνιτσας».
19.-Περί ανάθεσης μελέτης για «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ».
20.-Περί ανάθεσης μελέτης για «Μελέτη Βιωσιμότητας για Τουριστική- Επενδυτική Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας».
21.-Περί καθορισμού των όρων διακήρυξης για την διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την «ΜΙΣΘΩΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ & ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016».    
22.-Περί καθορισμού των όρων διακήρυξης για την διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για την «ΜΙΣΘΩΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ & ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016».
23.-Ανάθεση προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών
24.-Περί ψηφίσεως πιστώσεων προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ

*Επιπλέον στοιχεία για τις εισηγήσεις (αποφάσεις Επιτροπών, έγγραφα κλπ.) παρακαλούμε να απευθύνεστε στην γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής ή στους αρμόδιους Υπαλλήλους.

12 σχόλια:

  1. Καλά, επί Σολδάτου δεν έγινε η ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου 9250 χιλ αν θυμάμαι καλά). Με τόσα λεφτά η ενεργειακή αναβάθμιση κοστίζει ακριβότερα αν χρησιμοποιούνταν όπως είναι για δεκαετίες ακόμα. Να το ψάξει ο Τριαντακωσταντής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος θα μεριμνήσει ώστε να καταληφθούν μόνο οι ενοικιαζόμενες εκτάσεις και όχι όλη η παραλία; Αφού νοικιάζονται δημόσιες εκτάσεις για να εξυπηρετείται καλλίτερα ο δημότης, γιατί επιτρέπονται τέτοιες τιμές; Δεν μπορεί ο δήμος να καθορίσει τιμές όπως στα κυλικεία ή να εισπράττειι ποσοστό επί των εισπράξεων. Κυριολεκτικά μας γδέρνουν χωρίς να προσφέρουν τίποτε. Εκτός κι αν στο βαθυαβάλι προστατεύονται συγκεκριμένα συμφέροντα. Σφύριζε εσύ Νίκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να δούμε αν θα εφαρμοστεί η νομιμότητα όπως στα μαγαζιά της πλατείας της Παλαίρου. Πάντως πέρυσι εγγυητής απέναντι στο Δήμο για δύο καντίνες ήταν ο κ Τσακάλης Κώστας του Νικολάου. Έτσι δεν είναι Αντιδήμαρχε Τσακάλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο πεζοδρομιο της Παλαιρου εχουμε μπαρ,μηχανακια,ενοικιαζομενα ποδηλατα,κλπ.
    ΑΚυριε προεδρε ψυχοπαιδι του Τσακαλη τα ειδες;Προβλεπονται να ειναι εκει;Πληρωνουν αραγε;Το yaght club που εκλεισε ολη την πλατεια το ειδες;Το σχεδιο παραχωρησης το τηρεις δυο χρονια προεδρακος;Μηπως σκιαζεσαι;Ολο φανφαρες μας λες οταν σε ρωταμε για κατι....κανε τα αυτονοητα και ασε τα μεγαλεπηβολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο παράνομος κάνει υποδείξεις σε παράνομους. . Δεν γίνονται αυτά. . Καλά θα γεμίσουμε καντίνες και θα το πούμε και πολιτισμό? ? Τσακάλης για τους βλάχος καλά μας κάνουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού ίδρωσε πολύ κατά ομολογία να πάρει περίπου 400 σταυρούς αναγκαστικά ο δήμαρχος τον έκανε αντιδήμαρχο Παλαιρου. Θα έχει ξανά το πρώτο λόγο σε καντίνες και βενζίνες; Είναι αλήθεια αυτό που ακούγεται ότι θέλει να είναι μέτοχος στο δημοτικό μαγαζί στην παραλία; τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γκρεμισατε τα σκεπαστρα στην πλατεία. Οι καντίνες θα εξακολουθούν να είναι εστιατόρια; θα είναι ένα καλοκαίρι με μεγάλο ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και στον αη γιαννη καντίνα? ? Βάλτε και στα οχτια και στον παλιουρια και μια στο λιμάνι. Χωράνε άκομα έχουμε χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δήμαρχε οι καντίνες συμφερόντων του Αντιδημάρχου Τσακάλη δεν πιάνουν χώρο 150 τμ και έχουν μετατραπεί σε μπάρ ( ουίσκι, βότκα κλπ) και εστιατόρια. Ο κύριος αυτός μιλούσε για νομιμότητα στο ΔΣ για τη πλατεία της Παλαίρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αξιοποίηση των ακτών και του φυσικού κάλλους για την εξυπηρέτηση των δημοτών, τελικά καταλήγει και σε βάρος του περιβάλλοντος και σε εκμετάλλευση των δημοτών. Ο μόνος που κερδίζει είναι ο συγγενής ενοικιαστής που πουλάει καφέ με 4 ευρώ και νεράκι με 1, για να μη πω για τα υπόλοιπα. Απαγορεύει μάλιστα , νόμος ο ίδιος, μια οικογένεια να φέρει μαζί της διάφορα φαγώσιμα, για να τη βγάλει φθηνότερα και όσο αντέχει η τσέπη του. Όλα αυτά, γιατί ο δήμος αρκείται στην ενοικίαση και δεν θέτει κανόνες που να τηρούνται. Απομένει στους πολίτες να αυτοπροστατευτούν, με καταγγελίες σε περιβαλλοντολογικές οργανώσεις, στην υγειονομική υπηρεσία και στην αποχή από

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γίνεται αισχρή εκμετάλλευση ( με τις τιμές ) των Δημοτών και των παραθεριστών τουλάχιστον από τις καντίνες στη Πάλαιρο και Πογωνιά. Βέβαια δύο εξ αυτών είναι συμφερόντων του Αντιδημάρχου Τσακάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο