Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Αυτός είναι ο νέος «Αϊλάν» - Ραγίζει καρδιές η φωτογραφία με το νεκρό βρέφος στην Μεσόγειο

ΔΡΑΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ
       Γροθιά στο στομάχι είναι η σπαρακτική φωτογραφία ενός ακόμη βρέθους που είχε την ίδια τύχη με τον μικρό Αϊλάν, χάνοντας τη ζωή του στην Μεσόγειο γράφοντας μια ακόμη τραγική σελίδα στο δίχως τέλος προσφυγικό δράμα.
     Η φωτογραφία διανεμήθηκε από την ανθρωπιστική οργάνωση Sea-Watch ως υπενθύμιση ότι το προσφυγικό παραμένει χωρίς λύση και πάντα επίκαιορ, με εκατοντάδες ανθρώπους - μεταξύ των οποίων πολλά παιδάκια, να χάνουν τη ζωή τους αναζητώντας ένα καλύτερο και ασφαλέστερο αύριο στην Ευρώπη.
      Η υπηκοότητα του βρέφους παραμένει άγνωστη, ωστόσο η σορός του περισυνελέχθη από τα νερά της Μεσογείου την Παρασκευή μετά την ανατροπή ενός ξύλινου σκάφους....



  Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, 45 σοροί έφτασαν στο λιμάνι Ρέτζο Ντι Καλάμπρια με πλοίο του ιταλικού πολεμικού Ναυτικού.
    Δυστυχώς, ο μικρός της φωτογραφίας δεν ήταν ένας από τους 135 ανθρώπους που διεσώθηκαν. Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Reuters ο διασώστης, που ονομάζεται Μάρτιν, ανέφερε πως όταν είδε το μωρό στη θάλασσα έμοιαζε «με κούκλα, με τα χέρια ανοιχτά».
«Το έπιασα από τον πήχυ του χεριού του και τράβηξα αμέσως το ελαφρύ σώμα προστατευτικά στην αγκαλιά μου, σαν να ήταν ακόμη ζωντανό... Είχε τα χέρια ανοικτά με τα μικροσκοπικά δάχτυλά του στον αέρα, ο ήλιος έλαμπε στα φωτεινά, φιλικά αλλά ακίνητα μάτια του» είπε ο Μάρτιν, και συνέχισε: «Άρχισα να τραγουδάω στον εαυτό μου για να δώσω μια διέξοδο σε αυτό το ακατανόητο, σπαραξικάρδιο γεγονός. Μόλις πριν από έξι ώρες αυτό το παιδί ήταν ζωντανό».
      Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν γνωρίζουν τίποτα για το βρέφος ούτε την οικογένειά του. «Αν θέλουμε να σταματήσουμε να βλέπουμε τέτοιες εικόνες πρέπει να σταματήσουμε να τις παράγουμε» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Sea Watch, που τονίζει για άλλη μια φορά πως πρέπει να δημιουργηθεί μια ασφαλής και νόμιμη διαδρομή προς την Ευρώπη για πρόσφυγες και μετανάστες.

http://www.imerisia.gr/

2 σχόλια:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο