Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΝΙΚΟΣ ΝΤΑΗΣ: Παρέμβαση για το ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς του Μύτικα

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΕΡΩΤΗΜΑ: ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ "ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ";

Του κ. Νίκου Θωμά Νταή
σ. Συμβολαιογράφου

      Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε και διαδίδεται ευρύτατα η είδηση ότι επίκειται το κλείσιμο και δεν θα λειτουργήσει πλέον το Υπ/μα της "ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ" στον Μύτικα Αιτωλ/νίας. 
   Μεγάλη απογοήτευση, λύπη, προβληματισμός και αγωνία διακατέχει τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες και όλους τους κατοίκους της απομονωμένης και προβληματικής αυτής περιοχής του τ. Δήμου Αλυζίας από 5 Τοπικές Κοινότητες και των έναντι του Μύτικα δύο Νήσων Καλάμου και Καστού, από 3 Τοπικές Κοινότητες, με 5.000 κατοίκους περίπου, που κατά την τουριστική περίοδο τριπλασιάζεται.
      Για την ιστορία και για πλήρη ενημέρωση των Βουλευτών Αιτωλ/νίας και Λευκάδας, των Περιφερειαρχών Δ. Ελλαδας και των Ιονίων Νήσων και παντός άλλου Τοπικού Φορέα, που τίθεται υπ’ όψη τους το παρόν δημοσίευμά μου, για τάχιστες ενέργειες και για να έχουν στοιχεία στις παρεμβάσεις τους ενώπιον της Κεντρικής Διοίκησης της "ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ" θέτω υπ΄όψη τους τα παρακάτω χρήσιμα στοιχεία:

       Το Υποκατάστημα αυτό ιδρύθηκε, προ 40ετίας περίπου, όταν Διοικητής της ΑΤΕ ανέλαβε ο φίλος συμπατριώτης μας Αιτωλοακαρνάνας κ. Χρήστος Ροκόφυλλος.
     Λόγω της ιδιότητάς μου, σαν Συμβολαιογράφος και Υποθηκοφύλακας της περιοχής, επί μία 40ετία περίπου, ήμουν αυτόπτης μάρτυρας των καθημερινών βασανιστικών ταλαιπωριών, στις οποίες υποβάλλονταν οι συναλλασσόμενοι με το "πήγαινε – έλα" μεταξύ Υποκαταστημάτων ΑΤΕ Ιθάκης και Αστακού και Συμβολαιογραφείου και Υποθηκοφυλακείου στο Μύτικα και οι οποίες γίνονταν περισσότερο εξαντλητικές και λόγω των υποτυπωδών συγκοινωνιακών μέσων, όχι μόνο με την Ιθάκη, αλλά και με τον Αστακό, αφού δεν υπήρχε ο παραλιακός δρόμος τότε και η συγκοινωνία γίνονταν μέσω των χωριών του Ξηρομέρου.........       Ως εκ τούτου με συνεχή δημοσιεύματά μου στον Τύπο, με προσωπικές μου παραστάσεις στον τότε Νομάρχη Αιτωλ/νίας κ. Καλογεράτο και στον τότε Υφυπουργό Γεωργίας κ. Λεγάκη και με Υπομνήματα, που έγραφα και τα υπέγραφαν οι Πρόεδροι των τότε Κοινοτήτων, θίξαμε την αναγκαιότητα ίδρυσης Υπ/τος στον Μύτικα. Τα δημοσιεύματά μου στις εφημερίδες και τα υπομνήματα των Προέδρων των Κοινοτήτων τα υποβάλλαμε στο Υπουργείο Γεωργίας και στην Κεντρική Διοίκηση της ΑΤΕ.
      Επικοινωνήσαμε με τον κ. Ροκόφυλλο, ο οποίος χωρίς χρονοτριβή, αφού μελέτησε το θιγόμενο πρόβλημα, έστειλε έναν Επιθεωρητή της ΑΤΕ τον κ. Καββαδία στην περιοχή μας. Ο κ. Καββαδίας διαπίστωσε ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλές καταθέσεις χρημάτων και ο Μύτικας και τα Νησιά με το ελπιδοφόρο τουριστικό μέλλον και ανάπτυξη προαιωνίζουν οικονομικά κέρδη για την Τράπεζα και εισηγήθηκε την ίδρυση Υποκαταστήματος στον Μύτικα.
       Η Τράπεζα αυτή προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες στον τόπο, κράτησε τον κόσμο στα χωριά μας και στις δουλειές του, αλλά εξίσου ωφελήθηκε και αυτή από τις καταθέσεις των χρημάτων, οι οποίες έρρεαν άφθονες και από τα ΠΡΙΜ και τις επιδοτήσεις των αγροτών, αλλά και των Ναυτικών και των Αποδήμων και του Τουρισμού.

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές και Περιφερειάρχες,
Ο λαός της περιοχής μας εκπέμπει σήμερα ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ. Η περιοχή μας αν κλείσει η Τράπεζα αυτή θα μαραζώσει στην κυριολεξία. Ο Τουρισμός θα πληγεί ανεπανόρθωτα, οι μικροεπαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα δεχτούν καίριο πλήγμα. Ο κόσμος, οι γέροντες μικροσυνταξιούχοι της περιοχής μας και των Νησιών τίθενται σε διωγμό. Θα τρέχουν στις Τράπεζες της Λευκάδας και Αστακού και Βόνιτσας! Είναι εύκολο; 
       Με ποιές σωματικές και με ποιές οικονομικές δυνάμεις; Έχουν στεγνώσει κυριολεκτικά ο κόσμος! Δεν το γνωρίζετε εσείς αυτό; Δεν τους βλέπετε; Ζείτε σε άλλον πλανήτη εσείς;
     Τι θα πείτε σε όλους αυτούς; Τι θα πείτε στους τουρίστες που ήδη έχουν καταφθάσει στην περιοχή; Τι θα πείτε στους επαγγελματίες και στους επιχειρηματίες; 

    ΚΡΑΤΗΣΤΕ λοιπόν την Τράπεζα στον Μύτικα ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ. Είναι και προς το συμφέρον της Τράπεζας. 
    Ο Μύτικας είναι η Μύκονος της Αιτωλ/νίας και όχι μόνο! Προχωρούν με γοργό ρυθμό, οι εργασίες ανέγερσης μεγάλης τουριστικής ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, 240 κλινών, με μεγάλο συνεδριακό κέντρο και σύγχρονους χώρους αναψυχής, ενώ υπάρχουν μεγάλες παραλιακές εκτάσεις στο Μύτικα και στα Νησιά, που προσελκύουν το ενδιαφέρον μεγάλων ξένων επενδυτών για τουριστικές εγκαταστάσεις με μεγάλες μαρίνες. Είναι μάλιστα έτοιμες οι μελέτες και οι μακέτες για τις εγκαταστάσεις αυτές.
      Αυτός λοιπόν, αξιότιμοι εκπρόσωποι του λαού, είναι ο Μύτικας και τα Νησιά μας Κάλαμος και Καστός.
    Μην υποτιμάτε και μην υποβαθμίζετε την περιοχή μας. Μην γίνεστε εχθροί της περιοχής και του λαού.

   Αξιότιμε κ. Διοικητά της "ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ", κύριε Μιχαήλ Σάλα.
     Η ύπαρξη και λειτουργία του Υποκαταστήματος στον Μύτικα, χωρίς να βλάπτονται τα συμφέροντα της Τράπεζας είναι και μια Εθνική υποχρέωση και προσφορά στις δύσκολες εθνικές περιστάσεις που διέρχεται η χώρα μας .
   ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ λοιπόν η ύπαρξη και λειτουργία της Τράπεζας στον Μύτικα.
   Αρθείτε στο ύψος της αποστολή σας και των δύσκολων Εθνικών περιστάσεων.

Μύτικας 22 - 5 - 2016

Νίκος Θωμά Νταής
σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο μέλος της "ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ"
(FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIAΝΑ)

1 σχόλιο:

 1. Αναμενόμενο μπορώ να πώ. Η Τράπεζα πλέον είναι ιδιωτική και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος.

  Σήμερα όμως δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος χιλιόμετρα για να κάνει αυτό που μπορεί να κάνει ένας υπάλληλος. Μπορείς να το κάνεις μέσω ενός υπολογιστή ακόμη και ενός κινητού τηλεφώνου. Μεταφορά χρημάτων απο τον ένα λογαριασμό στον άλλο, πληρωμή λογαριασμών όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ. Επίσης στα ΑΤΜ θα μπορεί κάποιος να κάνει κατάθεση χρημάτων άν δεν γίνεται ήδη.

  Ο τραπεζικός κλάδος περνάει σοβαρή κρίση και αυτό θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Αν το κατάστημα δεν κλείσει τώρα, σίγουρα θα κλείσει τα επόμενα χρόνια.

  Κρίμα βέβαια για τους υπαλλήλους που βρίσκονται στη μέση του κυκλώνα.

  Οι τεχνολογία έχει και τα θετικά της αλλά και τα αρνητικά της.

  Πριν λίγα χρόνια σε τραπεζικό κατάστημά της περιοχής πήγα στη τράπεζα για κάποια δουλειά. Περίμενα στην ουρά τη σειρά μου. Εξυπηρετεί οι υπάλληλος των μπροστινό μου και αφού τελειώνει μαζί του κλείνει το παραθυράκι και έφυγε. Έτσι απλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο