Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση προέδρου Τ.Κ Βάρνακα  Έχει περάσει ένας χρόνος και 8 μήνες (Οκτώβριος 2014) από την κατάρρευση του τοιχίου αντιστήριξης του δρόμου προς τον παλιό-Βάρνακα, και το έργο αποκατάστασης όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά αυτή την στιγμή έχει «μπλοκαριστεί» και η διαδικασία για την δημοπράτηση.

Οφείλω ως πρόεδρος της Τ.Κ Βάρνακα   να ενημερώσω πρωτίστως   του κατοίκους του χωριού για ένα   θέμα ζωτικής σημασίας για την κοινότητά μας.....

    Είναι αλήθεια ότι το έργο αυτό από την αρχή είχε «ιδιαίτερες» δυσκολίες, αφού όπως  όλοι γνωρίζουν είναι δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο (Αρχαίο Φράγμα Αλυζίας) με συνέπεια την εμπλοκή της Αρχαιολογικής  υπηρεσίας. Μετά από δυο Τοπικά Αρχαιολογικά Συμβούλια ο Δήμος Ξηρομέρου πήρε την έγκριση να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αποκατάσταση του δρόμου (τέλος Απριλίου 2015).
Στην συνέχεια ο Δήμος Ξηρομέρου προχώρησε στην ανάθεση των τριών πρώτων μελετών και τον Σεπτέμβριο του 2015 σε άλλες τρεις. Συνολικά 6 μελέτες…

Ο στόχος και ο σχεδιασμός όπως αποτυπώθηκε και στις συσκέψεις που μετείχα μαζί με τον Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο, και την Τεχνική Υπηρεσία ήταν να τελειώσουν οι μελέτες τον Φεβρουάριο του 2016 και τον Μάρτιο να πάμε στην δημοπράτηση ώστε το έργο να ξεκινήσει τέλος της Άνοιξης- αρχές Καλοκαιριού. Άλλωστε αυτό είχε πει και ο Δήμαρχος  πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στις  25 Φεβρουαρίου 2016 η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου (που μας υποστηρίζει τεχνικά) ειδοποίησε με έγγραφό της τον Δήμο Ξηρομέρου ότι υπάρχει πρόβλημα (όχι στα τεχνικά στοιχεία) με την γεωλογική μελέτη , την επιστρέφει και θα πρέπει  να γίνουν οι απαραίτητες εκ μέρους του Δήμου διορθώσεις και να αποσταλούν κάποια στοιχεία .

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο (αναγνωρίζω την έλλειψη προσωπικού στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου μας όμως ο χρόνος πάλι είναι πολύ μεγάλος), με αποτέλεσμα να μην  μπορούν να παραδοθούν και δυο ακόμη μελέτες που είναι έτοιμες (Στατική και Ειδική αρχιτεκτονική ), αφού περιέχουν στοιχεία της γεωλογικής, είναι αλληλένδετες δηλαδή όπως με ενημέρωσαν οι επιβλέποντες μηχανικοί στο Μεσολόγγι. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης
Εύλογα λοιπόν  οι κάτοικοι της Τ.Κ Βάρνακα να εκφράζουν τους φόβους τους και την αγωνία τους, διότι βλέπουν ότι ο καιρός περνάει και το έργο δεν ξεκινάει…  Τον τελευταίο διάστημα όλα τα παραπάνω έχουν μετατραπεί σε δυσπιστία….
Και μην ξεχνάμε εδώ ότι το χρονικό περιθώριο είναι ουσιαστικά μέχρι τον Οκτώβριο -Νοέμβριο, αφού το Χειμώνα με τις βροχές δεν μπορεί να εκτελεστεί καμιά εργασία στο συγκεκριμένο σημείο λόγω του χειμάρρου .
Θα πρέπει ΤΩΡΑ χωρίς άλλη χρονοτριβή, κύριε Δήμαρχε, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ξηρομέρου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου   να προβούν σε ότι είναι απαραίτητο για να εγκριθεί και να επιστραφεί η γεωλογική μελέτη, καθώς και οι άλλες μελέτες που καθυστερούν εξαιτίας της εκκρεμότητας αυτής και να ξεκινήσει η διαδικασία της ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

                                                      ΒΑΡΝΑΚΑΣ 31/5/2016
                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ 
                                                    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ
ksiromeritikimatia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο