Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Θαυμάστε τη συνετή οικονομική πολιτική της πρώην και νυν Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

-ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ επί Δημαρχίας κ. Αποστολάκη και Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Στούπα.
-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Α.-Συνεχίζουμε σήμερα τις δημοσιεύσεις που αφορούν δαπάνες πολιτιστικών εκδηλώσεων, εορτών εθνικών επετείων και εορτών πολιούχων σε πόλεις και χωριά του Δήμου μας. Στη πρώτη στήλη αναφέρεται το ποσό και στη δεύτερη στήλη ο τόπος ή η εκδήλωση ή η γιορτή.
       Θυμίζουμε την απάντηση του Δημάρχου κ. Αποστολάκη Γεωργίου που απάντησε σε σχετική ερώτηση συνέντευξης σχεδόν μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του:
    "Η επιχορήγηση συλλόγων που δεν αποτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο και δεν προσφέρουν πραγματικά στις τοπικές κοινωνίες τελείωσε. Απόλυτος σεβασμός στα λεφτά του πολίτη, που δεν μπορεί να χρηματοδοτεί ιδιοτελείς δράσεις αυτοπροβολής ιδιωτών, χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικά στη κοινωνία"...............



Διαβάστε παρακαλώ το παρακάτω πίνακα:


ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΠΑΝΩΝ περίπου: 71.511  ΕΥΡΩ !!!!!!

      Οι δαπάνες ανάμεσα στα άλλα αφορούν, ηχητική και φωτιστική κάλυψη εκδηλώσεων, παράθεση γευμάτων, χορήγηση αναψυκτικών, πληρωμές των καλλιτεχνών, έξοδα διανυκτέρευσης αθλητών, είδη στολισμού, έξοδα μεταφοράς κλπ. Πέραν της ενίσχυσης των εκδηλώσεων υπάρχουν και αποφάσεις του ΔΣ που αφορούν την οικονομική ενίσχυση κάποιων συλλόγων από τους παραπάνω.
Αναλυτικά θα επανέλθουμε προσεχώς.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:
     Η διενέργεια εκδηλώσεων και γιορτών πολιούχων και εθνικών γιορτών πρέπει να γίνονται και είναι υποχρέωση του Δήμου μας.
     Ζούμε όμως μια πρωτόγνωρη κρίση. Σπατάλες και μάλιστα υπερβολικές δεν επιτρέπεται να γίνονται. Υπάρχουν συνδημότες που ζουν κάτω και πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η επιχορήγηση μερικών από τις παραπάνω εκδηλώσεις με βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Ποιες εννοώ και τι προτείνω να γίνεται θα αποτελέσει αντικείμενο προσεχούς άρθρου.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
1)-Η δημιουργία το συντομότερο δυνατό κοινωνικού παντοπωλείου είναι επιβεβλημένη. Εδώ πρέπει να πάνε πολλά από τα παραπάνω χρήματα. Υπάρχει σχετική απόφαση του ΔΣ αρκετά αργοπορημένη.
2)-Να συγκεντρώνονται ρούχα, παπούτσια, άλλα είδη που κάποιοι Δημότες δεν χρειάζονται και να δίνονται σε άπορους συνδημότες.
3)-Κάθε Δημοτική ενότητα να αγοράσει μηχανήματα ηχητικής κάλυψης των εκδηλώσεων της.

Β.-Δαπάνες για αμοιβές δικηγόρων για νομική κάλυψη υποθέσεων του Δήμου μας.

     Φυσικά και εδώ κάνω πολιτική κριτική στη πρώην και δημοτική αρχή και δεν έχω κάτι με τους δικηγόρους. Οι δικηγόροι δούλεψαν πρέπει να πληρωθούν.
ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΝΟΛΟ: 13.044,35
........................................

ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΝΟΛΟ: 58.965
...................................................
Αμοιβές δικηγόρων από 1-9-2014 μέχρι σήμερα επί Δημαρχίας κ Αποστολάκη:
ΣΥΝΟΛΟ: 11.749  ευρώ
    Βέβαια υπάρχουν και πολλές  άλλες αναθέσεις υποθέσεων, που δεν έχουν πληρωθεί.

ΣΥΝΟΛΟ Αμοιβών δικηγόρων: 13.045+58.965+ 11.749 = 83.759 ΕΥΡΩ !!!!!!!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

ΠΡΟΤΑΣΗ:
Η πρόσληψη δικηγόρου για τις υποθέσεις του Δήμου είναι, η ολοφάνερη συνετή πολιτική που πρέπει αμέσως να ακολουθήσει ο Δήμος.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..........

14 σχόλια:

  1. Aπορίες

    1)Γιατί η γιορτή 28ης έχει κόστος το μισό εκείνου της γιορτής της 25ης Μαρτίου;
    Xρηματοδότησε και κατασκευή φουστανέλων ο δήμος λόγω της εορτής;

    2)Γιατί ο δήμος χρηματοδοτεί παρουσιάσεις φιλολογικών βραδιών, εκθέσεων ζωγραφικής και ομιλίων ιδιωτών;
    Γιατί αυτά ΠΡΕΠΕΙ να τα χρηματοδοτεί ο ίδιος ο δήμος και όχι ο ιδιωτης ζωγράφος,ιδιώτης συγραφέας ή αυτός που προκαλεί τη ομιλία;;

    3)Γιατί ο ιππικός ομιλος δεν βάζει απο την τσέπη του 1.700 για να ξοδεψει για τις εκδηλώσεις του. Οι σούζες με τα άλογα ουτε πολιτσισμός είναι ούτε εθιμο για την Βόνιτσα.
    Εμφανίστηκε ως φαινόμενο τα τελευταία 10 χρόνια απο ιδιώτες με αυξημένη αδρεναλίνη και αμφισμητούμενο IQ

    4)Γιατί θα πρέπει να επιδοτείται η κάθε εορταζόμενη εκλησία της περιοχής , το παγκάρι της εκλησίας μια χαρά μπορέι να επιτελέσει αυτό τον ρόλο.

    Θυμώνω με τις δεκάδες χιλιάδες πεταμένα λεφτά κάθε χρόνο σε κακιστης ποιότητας και αποτελέσματος εκδηλώσεις για να τα κονομάνε αυτοί που καλύπτουν ηχητικά τις εκληλώσεις και οι κοντινοί παρατρεχαμενοι.

    Κανένας δεν σκέφτηκε να κοπούν με το μαχαίρι οιεπιχορηγήσεις αυτές και να χρηματοδοτηθεί ένα κτηριο-αιθουσα για καθαρά πολιτιστικές χρήσεις (κινηματογραφος,αιθουσα συναυλιών, θέατρο , ομολίες κ.λ.π.);
    Aλλά και ποιός να το σκεφτει αυτό, πολιτισμός και δημοτικοί άρχοντες της περιοχής είναι ασύμβατες ένοιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο ρε φίλε. .. δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο.

      Διαγραφή
  2. Το κτήριο-αίθουσα για καθαρά πολιτιστίκες χρήσεις είναι ήδη χρηματοδοτημένο από την προηγούμενη δημοτική αρχή (παλιό ΛΑΙΣ) μέσω ΕΣΠΑ αλλά η τωρινή δεν το προχωρά διότι είναι στην 'ιδια εργολαβία μα την ανάπλαση της πλατείας και της παραλίας.
    Βέβαια δεν προχωρά διότι ο Αποστολάκης έχει υποσχεθεί στα μαγαζιά της παραλίας προεκλογικανα μην τους ακουμπήσει.
    Οσο αφορά τα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιωργο αποστολακη προχωρα.ασε τους τριαντακωνσταντηδες στην παρακμη τους και στο παραληραμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λιγα διοτι και πολλα γιατι ????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H ιδέα του κινηματογράφου ΕΛΑΙΣ θα πρέπει να εγκαταληφθεί μια για πάντα λόγω μεγάλων προβλημάτων στατικότητας κτιρίου και λόγο της πολύ μικρής έκτασης που καταλαμβάνει.
    Πολύ μικρός χώρος για ένα μεγάλο δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΣΟΛΔΑΤΟΣ(ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΙΝΕΜΑ ΛΑΙΣ) Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΜΕ ΚΛΑΡΙΝΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΒΑΡΑΜΕ ΜΥΓΕΣ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΕΣ ΕΜΕΝΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοιτάμε μπροστά με τον δήμαρχο μας. Που κοιτάς ρε βουρλο;;; ξυπνα !!!! δικά σου λεφτά σπαταλάνε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σπατάλες απαράδεκτες , ενώ δίπλα μας άνθρωποι υποφέρουν από τη κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. για να παράξεις πολιτισμό πρέπει να έχεις κάτι απ' αυτόν. Ρωτήστε δημαρχαίους συμβούλους και υπευθύνους δημοτικών πολιτιστικών οργανισμών πόσες θεατρικές παραστάσεις είδαν και πόσα βιβλία διάβασαν την τελευταία χρονιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αμφισμητούμενο IQ!!!!!
    χαχαχαχα...τα είπες όλα φίλε!!!Ειδικά στον δρόμο(τέλος πάντων ο θεός να τον κάνει)του αγίου Κωνσταντίνου δίνουν ρεσιτάλ οι ιππείς και οι άλλοι με τα πρόβατα...ένας ιππέας μάλιστα μου έκανε νόημα να μην προσπεράσω μια μέρα...είπα να τον καβαλούσα εγώ αλλά είμαι νέος για να πάω φυλακή για τέτοια άτομα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kai kati pou xexasa.oi ippois tis vonitsas anavionoun to ethimo tou agiou gewrgiou opou proerxete epi tourkokratias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Nai kai ta aloga einai politismos.xexnate ti eixan oi paterades sas kai oi papoudes sas ekeina ta xronia gia na kanoun ti douleia tous kai na sas megalosoun.oso gia to dhmo Otan xrhmatodoth Sto elaxisto tetoiou eidous ekdhloseis giati elaxisto einai ta 1700 euro den einai tipota mprosta sta 6.000 kai 10.000 xil.pou xreiazonte gia na pragmatopioithoun autou tou eidous oi ekdhloseis pou o ippikos den exei kanena ofelos.oi monoi pou exoun ofelos einai ola ta magazia kai xenodoxeia ths vonitsas apo tous xiliades theates pou erxonte apo ola ta meroi ths elladas.kai se esas kurie pou lete Oti pernousate apo ton agio kostantino kai eixate auto to atixes sumvan exw na sas pw pws den einai etsi Oloi oi anavates kai idioktites alogon tis perioxhs mas kai fisika katadikazoume tetoiou eidous superifores.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο