Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ!

Του κ. Νίκου Θωμά Νταή

   Με μία άδικη, άστοχη, αψυχολόγητη και παράνομη απόφαση, που πάρθηκε, προ ενός περίπου έτους, από τον αποπεμφθέντα πρόσφατα Διοικητή του Νοσοκομείου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» (ας μνημονεύσουμε και το όνομα των ευεργετών συμπατριωτών μου Ηπειρωτών, Ιδρυτών του Νοσοκομείου, που το όνομά τους φέρει ακόμη το Νοσ/μείο, γιατί από την διαθήκη συνεχίζει και σήμερα να απολαμβάνει οικονομικά οφέλη) κ. Κυριακόπουλο είχε απομακρυνθεί και είχαν μετακινηθεί τα αυτοκίνητα Ασθενοφόρο και ημιφορτηγό, δωρεές αντίστοιχα της οικογένειας Χιώνη και του Κων/νου Αυδή προς το Κ.Υ. Μύτικα.
       Οι συνεχείς τηλεφωνικές οχλήσεις και διαμαρτυρίες μας προς τον παραπάνω Διοικητή κανένα αποτέλεσμα δεν απέφεραν, παρόλο που συνεχώς του τονίζαμε ότι η πράξη του αυτή, αποτελεί σοβαρό λόγο ανάκλησης των δωρεών, λόγω αχαριστίας. 
    Μετά την απομάκρυνσή του, επικοινωνήσαμε με τον Προϊστάμενο του Νοσ/μείου κ. Παναγιώτη Κουκόπουλο, στον οποίο αναπτύξαμε με κάθε λεπτομέρεια την κατάσταση, που επικρατεί στο Κ.Υ. Μύτικα και το δημιουργηθέν πρόβλημα των αυτοκινήτων και του τονίσαμε ότι, εάν δεν αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος του Κ.Υ. Μύτικα θα ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ.........

 
      Ο κ. Κουκόπουλος μας άκουσε με την δέουσα προσοχή και ευγένεια και μας παρότρυνε να μην προβούμε σε καμία άλλη ενέργεια, μας υποσχέθηκε δε ότι σύντομα θα επιλύσει το πρόβλημα. Προς τιμή του το χρονίζον αυτό πρόβλημα, το επέλυσε σε λίγες μόνο ημέρες και το ασθενοφόρο επανήλθε στο Κ.Υ. Μύτικα και σύντομα επανέρχεται και το ημιφορτηγό και τα οποία πλέον θα σταθμεύουν σε στεγασμένο χώρο, ενώ στο Κ.Υ. Αστακού δεν είχαν στέγαστρα και λιάζονταν…, για να χρησιμοποιήσω το τρέχον σήμερα λεξιλόγιο της γνωστής Υπουργίνας! στο προαύλιο του Κ.Υ. Αστακού.
           Χρέος μας να ευχαριστήσουμε τον κ. Κουκόπουλο για το ενδιαφέρον, την ευαισθησία και την υπευθυνότητα, που επέδειξε, για την αντιμετώπιση του προβλήματος και της ταχείας επίλυσής του! Τέτοιοι Κρατικοί Λειτουργοί, που με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα, εκτελούν εύορκα το καθήκον και την αποστολή τους, ιστάμενοι, όρθιοι στα πλευρό του κόσμου και στα προβλήματά του, τιμούν και κοσμούν την Δημοσία Διοίκηση και τον ευαίσθητο Τομέα της Υγείας και τους ανήκει ο Δημόσιος έπαινος!
         Τον κ. Κουκόπουλο παραρακαλέσαμε να επισκεφθεί το Κ.Υ. Μύτικα, για να διαπιστώσει ότι το νέο κτίριο του Κέντρου Υγείας είναι στο στάδιο της αποπεράτωσής του και έχει χρέος η Πολιτεία να το εφοδιάσει με βιοϊατρικό εξοπλισμό, προς εξυπηρέτηση μιας απομονωμένης και προβληματικής περιοχής με 5 Τοπικές Κοινότητες και 2 Νησιά με 5000 κατοίκους, που του θερινούς μήνες τριπλασιάζεται με τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ντόπιων και ξένων τουριστών, που πριν επισκεφθούν την περιοχή μας, ερωτούν αν υπάρχει Κέντρο Υγείας και ασθενοφόρο αυτοκίνητο. Έχουμε προσωπική αντίληψη και γνώση και γι’ αυτό το επικαλούμαστε.
     Στον κ. Κουκόπουλο έχουμε θέσει υπόψη του και άλλα αξιοπρόσεκτα προβλήματα, τα οποία ελπίζουμε ότι με την βοήθειά του θα βρουν το δρόμο τους και αυτά.
       Θέλουμε να ελπίζουμε ότι με την προκήρυξη διορισμού θέσεων ιατρών, θα διοριστεί και δεύτερος ιατρός στο Κ.Υ. Μύτικα, αφού ο ιατρός κ. Προκόπης Παγκράτης, Κερκυραίος, που διορίστηκε πρόσφατα, δεν απεδέχθη το διορισμό του, όπως μας πληροφόρησαν!
        Όσον αφορά τον οδηγό του ασθενοφόρου, κ. Αλέξανδρο Μακρίδη που και αυτός με το ασθενοφόρο αποσπάστηκε στο Κ.Υ. Αστακού, πρέπει και τούτος να επανέλθει στην οργανική του θέση που είναι στο Κ.Υ. Μύτικα και τούτο το αναφέραμε στον Υποδιοικητή της 6ης Υ.ΠΕ Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσσων – Ηπείρου - Δυτικής Ελλάδας κ. Δημήτριο Κωστακιώτη στην μακράν τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του καθώς και το ιστορικό του Κ.Υ. Μύτικα, την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματά του.
     Πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ Κ. Υ. ΜΥΤΙΚΑ» με τους φορείς του τόπου, πρέπει να επισκεφτούν την 6η Υ.ΠΕ και να αναπτύξουν τα προβλήματα του Κ.Υ. Μύτικα, όπως έχουν πράξει και άλλοι φορείς Κ.Υ. του Νομού, όπως διαβάζω στον Τοπικό Τύπο. Να καλέσουν και τους Βουλευτές του Νομού. Το Κ.Υ. Μύτικα πρέπει να ζήσει. Αρκετά έχει απογυμνωθεί η περιοχή μας από Δημόσιες Υπηρεσίες. 
             ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ! Οι καιροί ού μενετοί!

Μύτικας Αιτωλ/νίας
Νίκος Θ. Νταής

2 σχόλια:

  1. Μπράβο. Τα αμάξια θα σαπίζουν τώρα στον Μύτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα ηθελα να αναφερθω στον κ. ανωνυμο επωνυμα πια οτι ειναι καλυτερα να καθονται στον ηλιο και να πεθαινουν ανθρωποι στην περιοχη της Αλυζιας επειδη δεν ενδιαφερεται κανεις για αυτον εδω τον τοπο? ενα μεγαλο μπραβο στον κ. Νταη που εκ της θεσεως του δειχνει το αναλογο ενδιαφερον για το Κ.Υ. αλλα και στον συλλογο φιλων Κ.Υ.Μυτικα ειμαστε διπλα οπου μπορουμε να συνησφερουμε και εμεις απο την πλευρα μας π.Ε.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο