Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
-ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ επί Δημαρχίας κ Αποστολάκη.
-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

    Πιστός στη δέσμευση μου απέναντι στους αναγνώστες της ιστοσελίδας συνεχίζω σήμερα τη δημοσίευση στοιχείων που έχω στη διάθεση μου. Τα στοιχεία αφορούν το χρονικό διάστημα από 1-9-2014 μέχρι σήμερα. Το χρονικό διάστημα αφορά την οικονομική διαχείριση του Δημάρχου κ. Αποστολάκη. Αντιδήμαρχος οικονομικών είναι ο κ. Στούπας.
    Εργολάβοι, προμηθευτές, εργαζόμενοι που έχετε οικονομικές συναλλαγές με το Δήμο  δεν έχω απολύτως τίποτε προσωπικά μαζί σας,  ούτε με τις επιχειρήσεις σας. Κάνω πολιτική κριτική στη Δημοτική Αρχή γιατί δεν σέβεται το χρήμα των δημοτών και το χρήμα των φορολογούμενων. Οι απευθείας αναθέσεις προβλέπονται σε έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες όπως σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες απρόβλεπτες βλάβες. 
     Στο Δήμο μας διαχρονικά έχουν γίνει συνήθεια οι απευθείας αναθέσεις και ο αδιάβλητος διαγωνισμός είναι σχεδόν άγνωστος. Αν γίνονταν αδιάβλητοι  διαγωνισμοί δεν θα είχα πρόβλημα να παίρνατε μέρος όπως και κάθε Έλληνας φορολογούμενος.

      Ξεκινάμε με ένα απόσπασμα συνέντευξης του Δημάρχου κ . Αποστολάκη:
Ερώτηση: Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόδα να δημιουργούνται σύλλογοι,  που σχεδόν όλους τους χρηματοδοτεί ο Δήμος. Όταν αυτοί οι σύλλογοι κάνουν κάποιες εκδηλώσεις ο Δήμος δεν φαίνεται πουθενά, έστω σαν χορηγός. Το αποτέλεσμα είναι το έξης: οι περισσότεροι πολίτες που παρακολουθούν τις εκδηλώσεις του κάθε συλλόγου έχουν την εντύπωση πως όλα αυτά τα κάνει ο σύλλογος. Ο Δήμος θα συνεχίσει να επιχορηγεί τους συλλόγους;....................


Απάντηση: Η επιχορήγηση συλλόγων που δεν επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο και δεν προσφέρουν πραγματικά στις τοπικές κοινωνίες τελείωσε. Απόλυτος σεβασμός στα λεφτά του πολίτη, που δεν μπορεί να χρηματοδοτεί ιδιοτελείς δράσεις αυτοπροβολής ιδιωτών, χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικά στη κοινωνία.

    Αυτά δήλωνε, ο κ. Δήμαρχος στις 14-9-2014 σε συνέντευξη του, μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντα του. Οι παρακάτω δαπάνες αφορούν την ηχητική και φωτιστική κάλυψη εκδηλώσεων του Δήμου με απευθείας αναθέσεις στο κ. Κτίστη Παναγιώτη. Βέβαια πολλές εκδηλώσεις είναι απαραίτητες να γίνουν με έξοδα του Δήμου. Πολλές όμως εντάσσονται σε αυτές που λέει ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και δεν καμία υποχρέωση να καλύπτει τα έξοδα τους ο Δήμος.

  • Πολλές εκδηλώσεις συνοδεύονται από αναψυκτικά, παράθεση γευμάτων δαπάνες που θα μάθετε προσεχώς. 
  • Ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης κ. Αποστολάκης Παντελής και τα μέλη του ΔΣ του της πλειοψηφίας, γιατί δεν εφάρμοσαν τη πολιτική του Δημάρχου;


ΣΥΝΟΛΟ: 14.184, 62€

   Για δείτε τώρα τι έγινε στο γειτονικό Δήμο της Λευκάδας για το ίδιο θέμα.
     
       Ο Δήμος Λευκάδας για την ηχητική και φωτιστική κάλυψη των εκδηλώσεων του έκανε ανοικτό διαγωνισμό  με ποσό δαπάνης 12.000 ευρώ.!!!!!!

ΠΡΟΤΑΣΗ:
   Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας να αγοράσει δικά του μηχανήματα για τη ηχητική και φωτιστική κάλυψη των εκδηλώσεων του. Το ποσό των 14.184,62 για το χρονικό αυτό διάστημα είναι πολύ μεγάλο. Βέβαια πληρώσαμε και άλλα για το ίδιο σκοπό. Θα τα μάθετε προσεχώς.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ..... 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2
Προχωρούμε με τις απευθείας αναθέσεις σε ένα συνδημότη μας ηλεκτρολόγο:

ΣΥΝΟΛΟ: 42.777, 58€

Υπάρχουν και άλλες απευθείας αναθέσεις σε ηλεκτρολόγους. Θα τις μάθετε προσεχώς.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ......

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3
Οι επόμενες απευθείας αναθέσεις αφορούν σε είδη γραφικής ύλης, φωτοτυπικού χαρτιού, αγορά ΦΑΞ και Η/Υ, συντηρήσεις , μελάνια:
Ακολουθούν δύο μαγαζιά από τη Λευκάδα. Έτσι τονώνουν τη τοπική αγορά του Δήμου !!!!!!

Προχωρούμε σε άλλα μαγαζιά.
Πάμε παρακάτω:



ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΓΙΑ ΧΑΡΤΙΚΑ κλπ
8.758,06+10.399,18+2.427,68+5.933,74+6.754,33+11.144,37+406,99+1862,13+82,99+800+364,48+177,74+1499,90+160+1216,96 = 52.488,44 ΕΥΡΩ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.............

24 σχόλια:

  1. Kαταρχήν η προταση για διαχειριστικό έλεγχο (σε βάθος δεκαετίας) είναι απολυτως σωστή και θα επρεπε να είναι το καθολικό αίτημα όλων των παρατάξεων που δεν έχουν να φοβούνται τίποτε απο αυτών των έλεγχο.
    Τουλάχιστον η αντιπολίτευση θα πρέπει να θέτει συνεχώς αυτό το αίτημα σε ΚΑΘΕ συνεδριαση του δημοτικού συμβουλίου μέχρι να γίνει αποδεκτό αυτό το αίτημα.
    Οποιος αντιτίθεται σε αυτό το αίτημα έχει χεσμένη την φωλιά του.

    Κατά τα άλλα διαβάζοντας το υπόλοιπο κείμενο έχω να παρατηρήσω τα εξής.

    1)Όταν ο νυν δήμαρχος αναφέρει στην συνεντευξή του ότι καλό είναι να χρηματοδοτούνται μόνο οι σύλογοι με προσφορά στο κοινωνικό σύνολο τι ακριβώς εννοεί;
    Πως ένα πολιτιστικό αγαθό (π.χ. μια συναυλία ή μια θεατρική παράσταση ) κάποιος μπορεί να την κατατάσει σε προσφορά ή μη προσφορά στην τοπική κοινωνία;;
    To πολιτιστικό υπόβαθρο του νυν δημάρχου είναι κατά αντυπωσιακό τρόπο άκρως περιορισμένο.Θεωρεί ως προσφορά πολιτισμού το γρασίσι στο βούρκο(!!!???) του γηπέδου
    της βονιτσας,καμιά αλογοδρομία , καμιά εκδήλωση με ψητή προβατίνα ...άντε και καμιά γιορτή ψαριού.

    2)Επί της Ουσίας τώρα, όταν ολοκληρος δήμος Λευκάδας προχωρεί μέσω διαγωνισμού σε χρηματοδότηση φωτισμού των πολιτσιτικών του δράσεων που είναι δεκάδες και πλόυσιες σε περιεχόμενο και ουσία , αναρωτιέμαι με τι περίσιο θράσος ο δήμος μας αναθέτει (απευθείας) φωτισμό πολιτιστικών εκδήλώσεων ( ο θεός να τις κάνει πολιτιστικές) μεγαλύτερης αξίας σε κόστος ....για πολύ μικρότερο αριθμό εκδηλώσεων;;

    3)Δεν θα πρέπει να εκπλήσει η συμπεριφορά (απευθείας αναθέσεις) της παρούσας δημοτικής αρχής.
    Είναι η φυσική συνέχεια του πελατειακού συστήματος μιας ολόκληρης πολιτικής φιλοσοφίας όπου ανταλάσσεται η ψήφος με προνόμοια οικονομικά του τύπου π.χ. διορισέ με(εμενα ή κάποιο συγγενή)ή δώς μου απευθείας ανάθεση , ή φτιάξε μου αγροτικό δρόμο έξω απο την στάνη μου μην χαλάσω το WV Golf που μου στοιχησε αρκετή φοροδιαφυγή .
    Δεν είναι άμοιρη και αμέτοχη η κοινωνία σε φαινόμενα αντιπαροχής της ψήφου.
    Εκπαιδευτηκε χρόνια σε αυτό(βαθύ ΠΑΣΟΚ)και η τωρινή δημοτική αρχή γέννημα και θρέμα του βαθέος ΠΑΣΟΚ είναι ( Τσοβόλα δώστα όλα )

    Εάν δεν προετομαστεί απο τώρα και σοβαρά η αντιπολίτευση του δήμου για να αντιμετωπίσει την πολιτική της "αντιπαροχής" το σύστημα "καρυ" θα βγαίνει για τα επόμενα 20 χρόνια και η μόνη λύση θα είναι να ενταχθούμε σε ένα διευρυμένο δήμο Λευκάδας ( σε έναν αλλαγμένο ,μελλοντικό Καλικράτη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε τριαντακωσταντη καλα τα λετε και ακόμα καλύτερα τα δημοσιεύεται. Δεν θα ήταν καλύτερα να πατε στον εισαγγελέα με ολα αυτα τα στοιχεία και να καταγγειλεται το δημο;αλήθεια τι σας κρατάει και δεν έχετε παει ακομη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον εισαγγελέα κυριε τριαντακωσταντη.εχουμε βαρεθει να διαβαζουμε τις διαφορες καταγγελιδς σας...εμπρός λοιπον στον εισαγγελέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στον εισαγγελεα θα πρεπει να πανε και αυτοι που ψηφισαν για τι 240.000 ευρώ για να αγορασουν ενα πετσούρι στην Κατούνα.Για το συγκεκριμένο δε λέει κουβέντα ο κατα τα αλλα λαλίστατος Τριαντακωνσταντής αφού το ψήφισε ο συνδιασμός του μετα απο παρέμβαση μεγαλου ονόματος στον χώρο του αθλητισμού με καταγωγή απο Αγρίνιο μεριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΕΓΗΝΑΝ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ. ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΥΑΛΟ. ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι απόλυτα κουραστικό και υποπτο που καποιοι σχολιαστές επαναλαμβάνουν συνεχώς (ίσως να είναι ο ίδιος σχολιαστής) την εξής φράση "εάν υπάρχουν στοιχεία στον εισαγγελέα".

    Είναι ακριβώς η ίδια φράση που το βαθύ Πασοκ χρησιμοποιούσε δια στόματος Σημίτη για να ξεπεράσει (με αριστοτεχνική τριπλά) την δημοσιοποίηση σκανδάλων μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενώ η διαπλοκή έκανε παρτυ.
    Θα θυμθσω ότι η διαιοσυνη έβγαλε ενοχι για τα 320 δις έλλειμα...τον εξής ένα...τον Τσοχατζόπουλο.

    Εκείνο που έχει απόλυτη ανάγκη η περιοχή είναι η δημοσιοποίηση όλων των φαυλοτητων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
    Το παρόν blog είναι μια καλή αρχή για δημοσιοποιηση.

    Σε εκείνο τον σχολιαστή που επιμένει να οναμαζει σκάνδαλο το πετσουρι δυο πιθανόν πράγματα συμβαίνουν ή ο νυν δήμαρχος ξέρει ότι πρόκειται για σκάνδαλο και σιωπά οπότε είναι επικίνδυνος ή γνωρίζει ότι ΔΕΝ είναι!! Πρέπει να διαλέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανωνυμε 5:16.
    Δεν συμφωνω μαζι σου οσον αφορα το πρωτο σκέλος απο το σχολιο σου..με τέτοια στοιχεία που παρουσιάζει ο τριαντακωσταντης συχνά -πυκνά δεν έπρεπε να παρεμβει ο εισαγγελέας; εσυ ειπες ως παράδειγμα το Τσοχατζοπουλο που κρίθηκε απο τη δικαιοσύνη για τα χρήματα που εφαγε.εδω στο δημο Ακτίου Βονιτσας γίνεται τετοια σπαταλη δημοσιου χρηματος .και γενναται το εξης ερωτημα.δεν πρέπει να πληρωσουν οι υπεύθυνοι;
    Θα συμφωνησω μαζι σου πως πρέπει ολα να δημοσιευονται σε οτι αφορα τη περιοχη μας .για το καλο της περιοχής μας και να ενημερώνεται και ο απλος πολιτης που έχει μαυρα μεσάνυχτα για ολα αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας παει στην δικαιοσύνη ο δήμαρχος για το οίκοπεδο στη ΚΑΤΟΥΝΑ αλλιως να μην κοροϊδεύει τον κοσμο και λεει οτι ηταν σκάνδαλο και δεν κανει τιποτα !και δεν ψηφίσε και την απόφαση αγοράς του οικοπέδου ;αρα τι φοβάται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΩΣΤΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΗΝ ΣΕ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.
    ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΝ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΤΟΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΝ ΟΛΑ.ΠΑΡΑΚΜΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τον σχολιαστή 2 Νοεμβρίου 2015 - 5:16 μ.μ.
    Εσύ φίλε απο που είσαι και δεν ξέρεις αν πρόκειται για σκάνδαλο
    το πετσούρι; Απο τα Λέλοβα είσαι και τρολάρεις σε ξένες υποθέσεις, ή μήπως στρουθοκαμηλίζεις ύπουλα και κομματικά;
    Αν υποθέσουμε ότι ο Αποστολάκης κλείνει τα μάτια στο θέμα, αυτός που εσύ ψήφισες τι κάνει;
    Επανέρχομαι για να συμπληρώσω ρωτώντας τον Τριαντακωνσταντή: Γιατί στήν πρώτη ψηφοφορία ο συνδιασμός του Μωραϊτη ήταν σφόδρα εναντίων της αγοράς του χωραφιού, ενώ στην επαναληπτική ψηφοφορία ψήφισε το θέμα χωρίς καμιά αντίδραση;
    Είναι αλήθεια, ότι ο συνδιασμός που ήσουνα υποψήφιος ψήφισε την δεύτερη φορά για την συγκεκριμένη αγορά μετά απο παρέμβαση πρώην μεγαλοδιαιτητή που πρόσκειται στον ίδιο κομματικό χώρο με τον δικό σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς Ανώνυμο 6:14

    Είπα σε σκάνδαλα δεκάδων δισεκατομμυρίων την πλήρωσε ΜΟΝΟ ένας.
    (Τσοχατζόπουλος).
    Περιμένεις να αποδοθεί δικαιοσύνη σε περίπτωση μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ;
    Για ξανασκέψου το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εαν οι αναγκες ειναι ιδιες για τα επομενα 4 χρονια
    εχουμε και λεμε :
    50.000 ευρω το χρονο × 5 χρονια = 250.000 ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάρε θέση φίλε για τις δαπάνες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και μην πετάς τη μπάλα στην εξέδρα. Συμφωνείς ναι ή όχι;

    Στο δεύτερο συμβούλιο η παράταξη που ήμουνα υποψήφιος είχε δική της πρόταση, ήταν υπέρ της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης . Η παράταξη ουδέποτε υποστήριξε το ποσό των 214.000 ευρώ και αν βγεις επώνυμα θα αναρτήσω τις αποφάσεις του ΔΣ. Στους συμβούλους που ψήφισαν υπέρ της αγοράς με 214.000 ευρώ δεν είναι ο εκπρόσωπος της παράταξης. Αν είναι, ανάρτησε το.

    Σε ότι με αφορά Έστειλα την υπόθεση ΕΠΩΝΥΜΑ για έλεγχο νομιμότητας εκεί που πρέπει και μέσα από τούτη την ιστοσελίδα αλλά και όλη τη προεκλογική περίοδο έδωσα σκληρή πολιτική μάχη για το θέμα.

    Κατά τη γνώμη μου η αγορά αυτή ήταν η αρχή της ήττας των Σολδάτου- Φερεντίνου. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ Στούπας που έλεγε ότι την 1-9-2014 οι απευθείας αναθέσεις θα τελειώσουν , τι λέει για όλα αυτά; Συμφωνεί προφανώς αφού τα υπογράφει. Στη πολιτική αλλά και στη καθημερινότητα γνωρίζει πως λέγεται αυτός που πολιτεύεται έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εδω φιλοι μου τα μαγαζια μας αιμοραγουν και αυτοι πανε και ψωνηζουν απο τουσ γυρω μασ Αθηνα Λευκαδα κλπ Μηπως γιατι εκει μπορουν να κανουν ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ??.....Δεν ξερω αλλα το πονηρο μυαλο μου εκει παει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κυριε τριαντακωνσταντη....
    δεν μας διευκρινησατε τελικα...
    εννοειτε οτι σε αυτα τα ποσα που αναφερετε υπαρχουν μαυρα???
    αν ναι:
    μαλλον δεν ζειτε στο 2015 διοτι σαν μαθηματικος θα γνωριζετε πλεον οτι απο αυτα τα ποσα το 60% ειναι του κρατους (φορος-φπα)+ προκαταβολη φορου και απο το υπολοιπο 40% θα πρεπει να αναπληρωθει το εμπορευμα για να ζησει η επιχειρηση και να φαει λιγο ψωμι και ο καταστηματαρχης για να ζησει ο ιδιος (ουτε για αστειο δεν φτανουν) οποτε δεν συμφερει κανεναν να κοβει μαυρα πλεον (οποιος το κανει ειναι χαζος) για βαλτε τα κατω και υπολογιστε λιγο να δειτε το πραγματικο κερδος του εμπορου που στοχοποιειτε.
    αν οχι:
    τοτε απλως θελετε να κερδισετε τις εντυπωσεις βαζοντας τα ποσα που παιρνουν οι επιχειρησεις απο το δημο σε ενα blog στοχοποιοντας ολες τις επιχειρησεις του δημου γιατι απο οτι βλεπω ο δημος συνεργαζεται με ολους σχεδον. τουλαχιστον με το 90%.
    και γινεστε μισητος στον περισσοτερο κοσμο.

    αν το θεμα σας ειναι με τις αναθεσεις τοτε θα σας θεσω το εξης παραδειγμα.
    θεωρηστε μια επιχειρηση που δεν εχει ενοικιο και εξοδα υπαλληλου και εναν ανταγωνιστη που εχει. αν γινει διαγωνισμος (μιλαμε για τις μικρες προμηθειες οπως αυτες που αναφερετε) τοτε η επιχειρηση με τα λιγοτερα εξοδα θα δωσει (και θα δινει παντα) την καλυτερη προσφορα και ο ανταγωνιστης θα βαλει λουκετο γιατι με την κριση βλεπετε ο κοσμος δεν εχει λεφτα να χαλαει πλεον και οι επιχειρησεις στηριζονται και στους δημους.
    με αυτα που λετε ομως ειναι σαν να βαζετε εσεις το λουκετο στις επιχειρησεις
    και εφοσον ειστε και συμπολιτης μας θα επρεπε να ξερετε οτι εκει που λετε σε δυο μαγαζια στη λευκαδα το ενα ειναι συμπολιτης μας. δηλαδη αν εγω ανοιξω επιχειρηση στη λευκαδα δεν ειμαι δημοτης του δημου ακτιου βονιτσας?
    οποτε μην λετε αρλουμπες για να κανετε ντορο γιατι αθελα σας στοχοποιειτε κοσμο που προσπαθει να βγαλει το ψωμι του πληρωνωντας δυσβασταχτους φορους και εξοδα (τεβε δεη οτε) και γινεστε μισητος και αποκτατε εχθρους παρα φιλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς σχολιαστή των 10:17

    Άλλα ντάλα της Παρασκευής το Γάλα , και ποιο "λιανά" αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες.

    Ο κύριος Τριαντακωνσταντής δεν έκανε πουθενά λόγο για μαύρα.
    Από που το έβγαλες το συμπέρασμα αυτό;

    To θέμα μας είναι οι αναθέσεις (συνήθως απευθείας)και με κοστος ύποπτα υψηλό.

    Ένα και μόνο ερώτημα θα σου κάνω ανώνυμε σχολιαστή.
    Όταν βγαίνεις έξω από το σπίτι σου να κάνεις ψώνια , τι έχεις κατά νου να ψωνίσεις ποιο ακριβά για το σπιτικό σου προκειμένου να μην κλείσει το μπακάλικό της γειτονιάς σου ή θα πας 300 μέτρα παραπέρα να ψωνίσεις με έκπτωση 20%;
    Aσε με να μαντέψω πως λειτουργείς ...δεν θα πας να ψωνίσεις με έκπτωση 20% αλλά θα προτιμήσεις +20% στα είδη μπακαλικής επειδή είσαι ψυχοπονιάρης και επειδή δείχνεις δειγματα κατανόησης για τα θύματα του κακού καπιταλισμού.

    Σωστά μάντεψα;

    Eίμαι πολίτης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και απαιτώ να πληρώνω μέσα στην ολική κρίση ελάχιστους και τεκμηριωμένους απόλυτα δημοτικούς φόρους.
    Απαιτώ ο δημοτικός εκλεγμένος άρχοντας να κάνει την μέγιστη δυνατή οικονομία μια και διαχειρίζεται και τα δικά μου δημοτικά τέλη.
    Τα περί "να βοηθηθεί η τοπική οικονομία" εις βάρος του δικού μου πορτοφολιού είναι θεωρίες για τα μπάζα. Ας φροντίσει η τοπική οικονομία να γίνει ανταγωνιστική.

    Για κάποιους σχολιαστές εδώ μέσα αναρωτιέμαι εάν ψεκάζει ο Δήμαρχος (βλέπε και ψεκασμένους ΑΝΕΛ) την περιοχή Βονίτσης και Ξηρομέρου και επηρεάζει την ποιότητα της σκέψης ορισμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η διαχείριση του Δημοσίου χρήματος φίλε συνδημότη γίνεται με κανόνες .Είναι ύψιστη πολιτική πράξη και η κριτική μου γίνεται στο επίπεδο αυτό. Αν συμφωνείτε με αυτά σημειώστε τα παρακάτω.
    Δεν σας κάνει εντύπωση ότι σε 14 μήνες ξοδεύτηκαν 52.000 για χαρτικά κλπ; Συμφωνείτε να γίνεται αδιάβλητος διαγωνισμός ναι ή όχι. Το παιχνίδι να παίζεται με διαφάνεια ;
    Δεν έχω απολύτως τίποτε με κανέναν. Αλλά είναι υποκριτικό εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής να μιλάει για στήριξη της δημοτικής αγοράς μας και να ψωνίζει από Αγρίνιο, Λευκάδα, Πρέβεζα κλπ.
    Γιατί είναι υποχρεωμένος ο Δήμος για μία ομιλία ενός Δημότη διάρκειας λιγότερο από 2 ,ώρες να πληρώνει 200 και 300 ευρώ για ηχητική κάλυψη;
    Πως επιλέγεται ένας συγκεκριμένος ηλεκτρολόγος και σε 14 μήνες λαμβάνει το τεράστιο αυτό ποσό; Ξέρετε πόσοι ηλεκτρολόγοι υπάρχουν στο Δήμο; Συμφωνείτε ότι άμεσα πρέπει να δημιουργηθεί ανάλογη Δημοτική επιχείρηση; Περιμένετε τις άλλες δημοσιεύσεις και θα δείτε τις σπατάλες που γίνονται.

    Με τις απευθείας αναθέσεις καταργείται η ισονομία και η ισοπολιτεία. Καταργείται η ίδια η Δημοκρατία .Η εκάστοτε Δημοτική Αρχή εξαργυρώνει πολιτικά τη ψήφο που πήρε και προετοιμάζει την επόμενη εκλογή. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

    Για μαύρα χρήματα που μιλάτε, δεν γνωρίζω από αυτά, ούτε θέλω να μάθω, ούτε μίλησα ποτέ. Εσείς αποδεικνύεστε γνώστης του θέματος. Τυχαία;
    Το αν εγώ γίνομαι μισητός , μην στενοχωριέστε για αυτό. Υποκριτικά μιλάτε για ότι σας ενδιαφέρει αν αποκτώ φίλους ή όχι. Στη ζωή είμαστε όλοι ίσοι , δεν είμαστε όμως ίδιοι.
    Μερικοί που έχουν πάρει με απευθείας αναθέσεις χρήματα εκτός Δήμου κατάλληλα επιλεγμένοι έχουν με τους κατοίκους του Δήμου όσο σχέση έχει γεωγραφικά ο Δήμος με τον Όλυμπο. Αν καταλάβατε καλώς ,αν όχι δεν μπορώ να κάνω κάτι.
    Επαγγελματίας από το χωριό μου που έχει μαγαζί στη Νίκαια Αττικής με τη προηγούμενη Δημοτική Αρχή τους 20 τελευταίους μήνες της θητείας της πήρε με απευθείας αναθέσεις το ποσό των 165.000 ευρώ!!!!!!!. Άλλος από τη Πογωνιά πάλι που έχει ανάλογο μαγαζί στη Λάρισα με ίδια περίπου υλικά δεν πήρε ποτέ ούτε ένα ευρώ.!!!!Αυτό θέλετε να γίνετε; Θα δείτε την ερχόμενη Δευτέρα πόσα πήραν μαγαζιά ανάλογων υλικών και θα τα ξαναπούμε.
    Σας ρωτώ. Γιατί να μην γίνει ένας αδιάβλητος διαγωνισμός που να πάρει μέρος όποιος θέλει που έχει μαγαζί μέσα στα όρια ή εκτός των ορίων του Δήμου;
    Ο Δήμος που είναι το ζητούμενο αγαπητέ συνδημότη θα ΩΦΕΛΗΘΕΙ με το διαγωνισμό.

    Στο τέλος των δημοσιεύσεων θα αλλάξατε γνώμη ή θα προβληματιστείτε. ΄Εχω πλήρη εικόνα τι έγινε στο Δήμο τα τελευταία 3 χρόνια.

    Στην αρχή μίλησα για κανόνες ή νόμους που διέπουν τις απευθείας αναθέσεις.
    Αν υπάρχει ίχνος παρατυπίας θα σταλεί από εμένα για έλεγχο στους αρμόδιους της συντεταγμένης πολιτείας.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο φακελος των απευθειας αναθεσεων
    Θα φτασει μεχρι και το Υπουργειο Εσωτερικων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. και τι προτεινεις εσυ Τριαντακωσταντή για το δήμο; προτιμάς τίποτε διεθνείς διαγωνισμούς στους οποίους θα συμμετέχει το διεθνές κεφάλαιο και η νομεγκλατούρα;ή μήπως να ζητήσουμε χορηγία απο τον μπόμπολα για τα έργα του δήμου; έχει τίποτε παλιακά ρούβλια η παπαρήγα στο μπαούλο για να γλυτώσουμε τα έξοδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μπραβο κυριε τριαντακωνσταντη
    συμφωνω απολυτα μαζι σας να επιβιωσουν οι ισχυροι και να πεθανουν οι αδυναμες επιχειρησεις.
    με τον διαγωνισμο θα ωφεληθει ο δημος και με το παραπανω αφου θα μπουν στο παιχνιδι μεγαλες επιχειρησεις που δεν μπορουμε να τις ανταγωνιστουμε κι εμεις οι μικροι θα τα κλεισουμε τα μαγαζια μας να ησυχασουμε απο ενοικια κλπ και να μην πληρωνουμε και εφοριες και φυσικα θα ζηταμε συσσιτια απο το δημο για να ζησουμε.
    γιατι να μην τα κανει ολα εισαγωγη ο δημος? πως δεν το σκεφτηκαν?
    ευγε. μακαρι να σκεφτονταν και οι υπολοιποι σαν κι εσας θα μας γλυτωνατε απο πολυ αγχος για το πως θα τα βγαλουμε περα.
    απο δω και περα διαγωνισμος λοιπον ακομα και για τις καρφιτσες που παιρνει ο δημος αφου ακομα και αυτες θα περασουν σε πολυεθνικη εταιρια.
    για ακομα μια φορα μπραβο. λαμπρο μυαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 50.000 ευρω τον χρονο ÷ 250 μερες εργασιμες
    = 200 ευρω τη μερα για χαρτικα και αλλα ειδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς Ανώνυμο της 4 Νοεμβρίου στις 4:20

    Βρε άνθρωπε καταλαβαίνεις τι λες;
    Προτείνεις εσύ να αγοράζει ο δήμος με απευθείας ανάθεση επειδή εσύ είσαι οικονομικά αδύναμος και εγώ ο δημότης θα πρέπει να πληρώνω δημοτικά τέλη που ο δήμαρχος θα τα παρκάρει στην δικιά σου τσέπη επειδή εσύ νιώθεις οικονομικά αδύναμος και πρέπει σώνει και καλά να ενισχυθείς επιβαρύνοντας το κοστος του δήμου;

    Τι μυστήρια λογική είναι αυτή;
    Eσυ πως ψωνίζεις για την επιχειρησή σου υλικά και υπηρεσίες , από αυτόν που θα σου τα πουλήσει ποιο ακριβά επειδή κλαιγεται ότι είναι έτοιμος για χρεοκωπία;
    Eάν θέλεις να φτιάξεις μια πρίζα η επιλογή του ηλεκτρολόγου που θα κάνεις θα είναι ο ποιό οικονομικά αδύνατος και ας χρεώνει όσο θέλει;;

    Πόσα θέλεις να μας τρελάνεις ;

    Είναι ηλίθιοι οι δήμοι τριγύρω (Λευκάδα , Πρέβεζα κ.λ.π) που κάνουν διαγωνισμούς και είναι έξυπνος το δικό μας το "τσακάλι" (δήμαρχος Ακτίου Βονιτσας) που μόνο αυτός έχει τοπικό όραμα ανάπτυξης ;

    Yπάρχει πολυεθνική εταιρία ηλεκτρολόγων που από το διαγωνισμό θα σού πάρει την δουλειά;
    Παρεχόμενες υπηρεσίες προσφέρεις , δεν αγοράζεις από μεγάλες πολυεθνικές , για έχεις αδυναμία να συμπιέσεις το κόστος μεταπώλησης!

    Μωρέ τι είναι τούτοι;;
    H μια δηλώνει υπερήφανη , που την έστειλε ο δήμαρχος για ταξιδάκι αναψυχής στην Ιταλία για να μάθει για τους σεισμούς, και ετούτος εδώ υπερηφανεύεται που ο δήμαρχος προστατεύει την τοπική οικονομία ...εις βάρος την δικιά μας τσέπης των δημοτών επιλογοντας ακριβές επιχειρήσεις για να παρεχουν υπηρεσίες(ηλεκτολογοι,εκσκαφείς κ.λ.π.
    Μωρέ τι είναι τούτοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο