Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣ": Προτάσεις και βολές στη δημοτική αρχή Ακτίου Βόνιτσας για ΧΥΤΑ Παλαίρου

        Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στον δήμο Ακτίου - Βόνιτσας σχετικά με την λειτουργία του ΧΥΤΑ στην Πάλαιρο και η παράταξη «Ανοικτός Δήμος» μείζονα αντιπολίτευση, προχώρησε στην έκδοση νέας ανακοίνωσης, ζητώντας την εφαρμογή υπάρχουσας μελέτης για  την διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΝΑ για ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ έχουμε δίκιο σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας!
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ:

1.-Η διαχείριση του ΧΥΤΑ γίνεται από το δήμο μας και στο πλαίσιο του νομού μας και όχι από το δήμο Λευκάδας.
2.-Προβλέπεται επένδυση της τάξης των 3.000.000 ευρώ για κατασκευή εργοστασίου προδιαλογής ανακυκλώσιμων/ΚΔΑΥ στη Πάλαιρο.
3.-Δημιουργούνται 10 – 15 άμεσες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο αυτό.
4.-Δημιουργούνται επιπλέον 5 – 10 έμμεσες θέσεις (λογιστικά, διοικητικά, τεχνικά θέματα, κλπ)......



5.-Ενθαρρύνονται νέες  επιχειρηματικές δραστηριότητες για ανταλλακτικά, συντήρηση ΚΔΑΥ, διαχείριση ογκωδών απορριμμάτων, κλπ.
6.-Ο υγειονομικός έλεγχος των υπολειμμάτων σκουπιδιών για ταφή γίνεται από το δήμο μας εξασφαλίζοντας έτσι τη προστασία του ΧΥΤΑ και του περιβάλλοντος.
7.-Γίνεται ταφή μόνο των υπολειμμάτων του δήμου μας, όχι άλλου δήμου.
8.-Προβλέπεται μειωμένη κυκλοφορία απορριμματοφόρων στο οδικό δίκτυο του δήμου (χρησιμοποιείται ο νέος οδικός άξονας προς Αγρίνιο για μεταφορά των προς επεξεργασία απορριμμάτων του δήμου μας).
9.-Είναι οικονομικά η πιο συμφέρουσα λύση. Κόστος επεξεργασίας 52 ευρώ/τόνος. Με προοπτική και τάση μείωσης.
10.-Απαιτείται ωστόσο ο δήμος να εξορθολογήσει το κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων του το οποίο είναι παράλογα υψηλό σε σχέση με το μέσο κόστος αποκομιδής των δήμων της χώρας.

     Κι όμως η δημοτική αρχή αποφάσισε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, να καταψηφίσει αυτή τη λύση!
       Σε επόμενή μας ανάρτηση θα παρουσιάσουμε τη λύση που πρότεινε και ψήφισε η παράταξη του δημάρχου κ. Αποστολάκη.
     Εμείς  φροντίζουμε ώστε οι δημότες να ενημερώνονται για τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Τα συμπεράσματα στη κρίση των δημοτών…!

Δημοτική παράταξη μείζονος αντιπολίτευσης 
«Ανοικτός Δήμος»

10 σχόλια:

  1. Α ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΤΩΡΑ ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΚΑΘΑΡΑ.
    ΩΡΑΙΑ!!!! Ο ΕΝΑΣ ΛΕΚΑΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ.
    ΤΙ ΦΩΝΑΖΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΙ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρειάζεται περισσότερη και αντικειμενική ενημέρωση από το ΔΣ . Αν και έχω καταλήξει, από όσα μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί από ειδικούς, ότι συμφέρει η λύση Αγρινίου και οικονομικά αλλα και περιβαλλοντικά, ενώ με τη λύση ΛΕΥΚΑΔΑ μειώνεται ο χρόος χρήσης του ΧΥΤΑ από 30 σε 10 χρόνια ενώ τα σκουπίδια που θα μεταφέρονται από Λευκάδα είναι πιο επικίνδυνα για το περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι ένας φοιτητής που με τη παρέα μου παρακολουθούμε το τι συμβαίνει στο τόπο μας. Από τις μέχρι τώρα δημοσιεύσεις για το θέμα ΧΥΤΑ και διαβάζοντας σήμερα την ανάλυση της αντιπολίτευσης για τη λύση που προτείνει, δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε τη λύση Λευκάδας, ενώ και πιο επιβαρυντική είναι για το περιβάλλον και μεγαλύτερο κόστος έχει και θέσεις εργασίας δεν προσφέρει, κ.α! Διερωτόμαστε αλήθεια, τι παίζεται και από ποιους; Νομίζουμε ότι δικαιούμαστε να ξέρουμε! Παρακαλούμε κάποιον αρμόδιο για το θέμα απ τη δημαρχιακή ομάδα, να μας απαντήσει με πειστικά επιχειρήματα και στοιχεία μελετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να γινει δημοσιοποιηση των πρακτικων απο ολες τις συνεδριασεις που αφορουν το χυτα απο τη δημιουργια τους μεχρι σημερα κ να αναλαβουν ολοι τις ευθυνες τους με στοιχεια ομως κ οχι με ανακοινωσεις του αερα τυπου 2006 μη ξεχνιομαστε κιολας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην προβληματίζεστε συμπατριώτες, το θέμα είναι καθαρό, υπήρξε παρασκήνιο του Αποστολάκη και της παρέας του, ποιός ξέρει με τι τίμημα. Δεν εξηγείται αλλιώς μια απόφαση που χαντακώνει τη Πάλαιρο ενώ υπήρχε εναλλακτική λύση, πιο καθαρή για το περιβάλλον και πιο συμφέρουσα οικονομικά όπως φαίνεται από τα στοιχεία της μελέτης που παρουσιάζει η αντιπολίτευση. Γιατί ο κ. δήμαρχος δεν παρουσιάζει τα δικά του στοιχεία και επιχειρήματα; Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταρχην για ποια ενημερωση μιλαει ο Ανοικτος Δημος οτι θα γινεται? Μετα απο τοσα χρονια λειτουργιας των χυτα Παλαιρου και μεχρι σημερα, ενημερωσε κανεις τους πολιτες πως λειτουργουσαν τα χυτα? Ενημερωσατε, εσεις που ησασταν αρμοδιοι πριν για τα χυτα, τον κοσμο, για τη μολυνση που γινοταν αφου δεν ειχατε σε λειτουργια ουτε καν το βιολογικο των χυτα? Και για ποια σκουπιδια μιλατε τοσο καιρο? Εμεις θα στελνουμε τα σκουπιδια στη Λευκαδα και θα γυριζει πισω το υπολλειμα το οποιο ειναι αδρανες, χωρις ζωη, δηλαδη καμια σχεση με τα σκουπιδια που θαβονται τωρα και αυτο θα ξεκινησει μονο οταν θα γινει το εργοστασιο ανακυκλωσης στη Λευκαδα και οχι νωριτερα. Αν γινοταν συνεργασια με το Αγρινιο, για ποιο εργοστασιο μιλαει ο Ανοικτος Δημος? Η κυβερνηση τα 3.000.000 ευρω σε μας θα τα δωσει για εργοστασιο και θα προσλαβει και ολα τα παιδια του χωριου στις υποτιθεμενες θεσεις εργασιας. Εδω η κυβερνηση καιγεται και ο Ανοικτος Δημος περιμενει. Ενω με τη Λευκαδα, ηδη η κατασκευη του εργοστασιου ειναι μεσω ΕΣΠΑ και εχει ξεκινησει η μελετη και οπως καταλαβαινετε τα ενταγμενα εργα μεσω ΕΣΠΑ υλοποιουνται. Τις προαλες επιασε φωτια η χωματερη της Λευκαδας. Ρωτηστε τους κατοικους της Πλαγιας και της Περατιας για αυτο το θεμα σας παρακαλω να ενημερωθειτε για το τι εγινε. Η μηπως ειναι αλλα χωρια και δεν πρεπει να μας νοιαζει? Επιπλεον, σας ειπε κανεις αγαπητοι συνδημοτες, οτι αν συνεργαζομασταν με το Αγρινιο δεν θα μας εφερναν τα υπολλειματα τους και οι αλλοι Δημοι του Νομου μας αφου ηδη τα χυτα τους εχουν προβλημα χωρητικοτητας? Και μιλαμε για τους τριπλασιους τονους απο της Λευκαδας. Επειδη λοιπον με βασει τις μελετες του χημικου μηχανικου που εκανε τις μελετες, πειβαλλοντικα ειναι το ιδιο, σκεφτειτε και μη μενετε μονο σε αυτα που δηθεν ενημερωνουν καποιοι. Ενημερωθειτε παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το γραφείο τύπου του αντιδημάρχου να μην μιλάει.εκτίθεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτα που κανει ο δήμαρχος με τις αναθέσεις στα σκουπίδια και τούς στημένους διαγωνισμούς δεν τους βλεπεις φιλε 10:25;
    η παίρνεις και ΕΣΥ μερίδιο και τα λες οπως τα θέλεις;
    ολα για τα λεφτά τα κανει ο Άποστολακης τιποτα αλλο δεν το νοιάζει ουτε το περιβάλλον ουτε η υγεία των ανθρώπων
    ουτε ποσα λεφτά θα πληρώσει ο κόσμος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ένα χρόνο έχετε τα ηνία του δήμου και οι περισσότεροι δημότες έχουν αρνητική εικόνα για τα εως τώρα πεπραγμένα.δεν μπορώ να φανταστώ ποιά θα είναι η άποψη τους ύστερα από δυο και τρία χρόνια ίδιας κοινωνικής πολιτικής.βγείτε έξω από τα γραφεια σας και ακούστε τι έχει να σας πει ο κόσμος (ψηφοφόροι σας και μη).προσπαθείστε για τα απλά καθημερινά προβλήματα του πολίτη και αφήστε αυτό το αδιάφορο ως αλαζονικό ύφος που έχετε μερικοί. είναι ώρα για δουλειά!εσείς παίρνετε τις αποφάσεις,όχι η αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσυ 6 Νοεμβριου ωρα 2:03 μ.μ. για ποιο γραφειο τυπου μιλας και ποιου αντιδημαρχου? ποναει η αληθεια? Κι εσυ 5:43 μ.μ. συγνωμη αλλα αν δεν βγαινουν οι Δημοτικοι Συμβουλοι του Γιωργου εξω, σκεψου οι προηγουμενοι τι εκαναν. Ετουτοι φιλε μου ειναι στο ποδι ολοι μερα και μιλανε με τον κοσμο, χωρις να ειναι ψηφηφοροι τους. Πιστεψε με το βλεπω καθημερινα. Προσπαθουν για αυτο ακριβως που λες, για τα απλα καθημερινα προβληματα. Δυστυχως ομως δεν ειναι ευκολο να λυθουν απο τη μια στιγμη στην αλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο