Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΘΥΡΡΕΙΟ: Ένας ξεχωριστός τόπος γεμάτος ομορφιά και ιστορία..


ΦΩΤΟ: Χρήστος Παλούκης

   Το Χωριό Θύρρειο (Ακτίου Βόνιτσας) είναι ένα ορεινό στολίδι, γεμάτο ιστορία, με υπέροχη θέα μπροστά τον Αμβρακικό κόλπο και πίσω τα περήφανα Ακαρνανικά όρη και την Κορυφή Περγαντή (1.425 μ). 
     Όταν κάποιος βρίσκεται σε αυτό τον τόπο, όπου η ιστορία του χάνεται στο βάθος των αιώνων, συνδέεται με τα ερείπια της Ακαρνανικής πόλης Θύρρειο, της οποίας η ιστορία της ξεκινά τον 4ο αι. π.Χ, της πρωτεύουσας του Κοινού των Ακαρνάνων......

 
      Αρχαιολογικό μουσείο, αρχαίο υδραγωγείο με κυκλώπεια τείχη, μοναδικής τέχνης υδρομάστευση χιλιάδων ετών, αρχαία Ακρόπολη, θέατρο,  επιγραφές που βρέθηκαν εδώ και φυλάσσονται στο τοπικό Μουσείο, θεμέλια οικιών και άλλων οικοδομημάτων, αποτελούν την πολύ ταραχώδη και ενδιαφέρουσα ιστορία της πόλης Θύρρειο.

      Το Θύρρειο δεσπόζει στα Ακαρνανικά όρη και την Κορυφή Περγαντή. Είναι μια κορυφή που μαγεύει τις αισθήσεις με την ωραιότητά της προσφέροντας μοναδικές εικόνες με εκπληκτική θέα. Υπάρχουν πολλά περισσότερα να δει κανείς όπως και τα παλιά χωριά Δερσοβά και  Αντώνης και να αφεθεί στην μαγεία της ορεινής ζώνης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο