Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Αφιέρωμα στο Γιατρό Παναγιώτη Στάϊκο στη Σελίδα Βασιλόπουλο Ξηρομέρου

     Με μια σπάνια ΦΩΤΟ και αφιέρωμα στον πρώτα απ' όλα άνθρωπο και μετά λαμπρό επιστήμονα γιατρό Παναγιώτη Στάϊκο, που σκοπό της ζωής του έχει πάντα την εξυπηρέτηση στον πάσχοντα συνάνθρωπό του, δημοσιεύει σήμερα η σελίδα στο Facebook Βασιλόπουλο Ξηρομέρου. 
      Ο Γιατρός που πάντα φιλότιμα, πρόθυμα και με περίσσια ιατρική γνώμη προσφέρει στον Αστακό, στο Ξηρόμερο και όχι μόνο, χωρίς φειδώ μέρα και νύχτα, υπηρετώντας την Ιπποκρατική φιλοσοφία αυστηρά, υπεύθυνα και ευσυνείδητα….

Αναλυτικά: 
ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟ: Έτος 1995 στο Τόκυο της Ιαπωνίας, όπου στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο για το Σύνδρομο Sjiogren, παρουσίασε την Διδακτορική του διατριβή, ο Παναγιώτης Στάϊκος

      Ένας από τούς σκοπούς ίδρυσης της σελίδας Βασιλόπουλο Ξηρομέρου ήταν να κάνει κάποιου τύπου αφιερώματα σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο χωριό μας αλλά και στα γύρω χωριά του Ξηρομέρου.
    Θεωρήσαμε ότι ο γιατρός Παναγιώτης Στάικος είναι ένας απ' αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους αλλά και επιστήμονας με μεγάλη ιατρική προσφορά στον ευρύτερο Δήμο Ξηρομέρου και όχι μόνο.
     Εδώ και πάρα πολλά χρόνια ακούραστος, ακλόνητα πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη τίμησε το λειτούργημα του όσο λίγοι επιστήμονες στην εποχή μας......



    Ίσως ήταν για τους ασθενείς της περιοχής μας το πολυτιμότερο δώρο του θεού προς αυτούς, πόσοι άραγε συμπατριώτες μας να έχουν σωθεί από την επιστημονική του παρέμβαση; Μόνον ο θεός και ο ίδιος, ίσως γνωρίζουν την απάντηση!
     Ότι ώρα να τον είχες ανάγκη του αρκούσε μόνο να ενημερωθεί και βρισκόταν άμεσα δίπλα σου, είτε μέρα είτε νύχτα ήταν, με αφόρητη ζέστη η κρύο και βροχή αυτός πάντα παρόν, δίπλα στον συμπατριώτη του να προσφέρει τις σωτήριες υπηρεσίες του, πάρα πολλές φορές αφιλοκερδώς!
      Είμαστε σχεδόν σίγουροι πως δεν υπάρχει σπίτι στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου που να μην το έχει επισκεφτεί ως γιατρός , από την άλλη ο λαός του Ξηρομέρου ξέρει να εκτιμά, τον έχει εκλέξει πολλάκις πρόεδρο της πρώην κοινότητας Αστακού και Δήμαρχο του διευρυμένου Αστακού με την συνένωση των γύρω χωριών. 
      Οι άνθρωποι του Ξηρομέρου πάντα με σεβασμό τον αντικρίζουν νιώθοντας περηφάνια και ασφάλεια που εξακολουθούν να τον έχουν κοντά τους, μιας και αν και μπορούσε, δεν επέλεξε τον δρόμο της φυγής που θα του πρόσφερε περισσότερα, από όσα τα στενά όρια του Ξηρομέρου .
       Να τον ευχαριστήσουμε θερμά σαν σελίδα όταν στην παράκληση μας να μας δανείσει μια φωτογραφία από το προσωπικό του αρχείο, μας τίμησε στέλνοντας μας μια στην οποία έχει αποτυπωθεί μια πολύ ξεχωριστή στιγμή για αυτόν, όπως μας ενημέρωσε .
     Είναι το έτος 1995 στο Τόκυο της Ιαπωνίας, όπου στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο για το Σύνδρομο Sjiogren, παρουσίασε την Διδακτορική του διατριβή, διατριβή η οποία προηγουμένως είχε λάβει έπαινο από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών στο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό συνέδριο και είχε θέμα: Επιδημιολογία του Πρωτοπαθούς Συνδρόμου Sjiogren σε μια κλειστή αγροτική περιοχή.
      Όπως μας εξομολογήθηκε για αυτόν ήταν μια εμπειρία αξέχαστη, για εμάς ένας ακόμη λόγος να νιώθουμε περήφανοι και να μοιραζόμαστε την χαρά του μιας και πραγματικά τον αγαπούμε για αυτό που είναι, ο γιατρός μας, ο δικός μας άνθρωπος.
     Κύριε Στάϊκο σας ευχαριστούμε για όσα μας έχετε προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια, ο Θεός να σας έχει πάντα καλά να προσφέρετε στην κοινωνία μας τόσα ακόμη και ακόμη παραπάνω.



2 σχόλια:

  1. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την σελίδα Βασιλόπουλο Ξηρομέρου( καθώς και το ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS για την αναδημοσίευση ) για τα πολύ επαινετικά λόγια ,τα οποία θεωρώ ότι ξεπερνούν την πραγματική μου ύπαρξη , ως ανθρώπου και επιστήμονα .Θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανα παρά μόνο το καθήκον μου , ως επιστήμονας , ως άνθρωπος και πολιτική ύπαρξη .Είναι αλήθεια, ότι όλα αυτά τα χρόνια εισπράττω πολύ αγάπη και στήριξη από τους κατοίκους του Ξηρομέρου , για τις οποίες είμαι βαθύτατα ευγνώμων .
    Επιτρέψτε μου αυτή την ευγνωμοσύνη να την εκφράσω προς εσάς και όλους τους Ξηρομερίτες, με μια αφιέρωση , με το αγαπημένο μου τραγούδι :
    Της αγάπης αίματα.!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=XyaTOPahl14...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. " Σε τουτα δω τα μαρμαρα κακια σκουρια δεν πιανει "
    Γεια σου ! Κυριε Παναγιωτη Σταικο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο