Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Η 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης

Νεκροί οχτώ τρομοκράτες
Με νέα χτυπήματα απειλεί ο ISIS
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Γαλλία
Στο "κόκκινο" τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και πυρηνικούς αντιδραστήρες
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη το νέο «λουτρό αίματος» που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι. Με επτά -σχεδόν ταυτόχρονα- τυφλά χτυπήματα στην «καρδιά» της Γαλλικής πρωτεύουσας, το Ισλαμικό Χαλιφάτο διεμήνυσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι σε κάθε γωνιά της Ευρώπης μαίνεται ένας ακήρυχτος πόλεμος.......
Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας με 1.500 στρατιώτες παραταγμένους στους δρόμους της πόλης

Η τραγωδία στη Γαλλία -που αφήνει πίσω της 150 περίπου νεκρούς και περισσότερους από 250 τραυματίες εκ των οποίων 83 σε κρίσιμη κατάσταση- είναι μόνο η αρχή μιας σειράς νέων χτυπημάτων στις πρωτεύουσες των κρατών που συμμετέχουν στον συνασπισμό κατά του ISIS, όπως τόνισε σε μήνυμά του το Χαλιφάτο, κατά την ανάληψη της ευθύνης.

Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των θυμάτων ήταν νέοι, καθώς οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε πολυσύχναστες περιοχές της πρωτεύουσας και μάλιστα σε ώρα αιχμής, καθώς οι Γάλλοι συνηθίζουν να επιλέγουν την Παρασκευή για τις νυχτερινές εξόδους τους. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι τρομοκράτες «διψούσαν» για αίμα πολιτών, επιχειρώντας να σοκάρουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.
Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται οι οκτώ τρομοκράτες, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές, ενώ τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί έχασαν, επίσης, τη ζωή τους. Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι δεν θα δημοσιοποιήσει άμεσα τον τελικό απολογισμό των θυμάτων εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των τραυματιών.
Το Παρίσι θυμίζει πλέον εμπόλεμη ζώνη, καθώς περισσότεροι από 1.500 στρατιώτες βρίσκονται στους δρόμους, προκειμένου να εντοπίσουν ενδεχόμενους εναπομείναντες θύλακες τρομοκρατίας, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ, κήρυξε την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Τα αεροδρόμια της Γαλλίας λειτουργούν, έχοντας υιοθετήσει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, τα σύνορα της χώρα θα κλείσουν, για πρώτη φορά έπειτα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την ίδια στιγμή, όλα τα ευρωπαϊκά κράτη αναθεωρούν τα μέτρα ασφαλείας τους, ενώ τα βλέμματα στρέφονται στους πυρηνικούς αντιδραστήρες, οι οποίοι ενδέχεται να βρεθούν στο στόχαστρο των τζιχαντιστών.
zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο