Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ σχολιάζει τα δρώμενα στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας

Ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής πάντα ασυμβίβαστος και καυστικός, σχολιάζει σε αναρτήσεις μας στο blog, τα δρώμενα της επικαιρότητας στο δήμο Ακτίου Βόνιτσας:

2 ΣΧΟΛΙΑ:
ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: Δημοτική παράταξη «Ανοικτός Δήμος» Δήμου Ακτίου Βόνιτσας: Καταγγελία για προκλητική "φωτογραφική" προκήρυξη διαγωνισμού για τη πρόσληψη εργολάβου στα ΧΥΤΑ Παλαίρου" (ΕΔΩ)

ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Αγαπητέ Αναγνώστη
   Στη Πογωνιά έχω πολλούς συγγενείς με το ίδιο επίθετο. Φυσικό είναι να μην ευθύνομαι για τις πράξεις κανενός.
     Πάντως αν έχετε στοιχεία παρανομίας να μου τα δώσετε και δεσμεύομαι να τα αξιοποιήσω με το τρόπο που γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα αξιοποιώ.
    Η εργασία σε όλους ανατέθηκε, κατά συνέπεια δεν υπήρξε κανένα αξιοκρατικό στοιχείο.
    Για τις απευθείας αναθέσεις και τις κατατμήσεις έργων και προμηθειών (αφορά τη τωρινή δημοτική αρχή) έχω κάνει επώνυμη καταγγελία στους αρμόδιους της πολιτείας.
Το αποτέλεσμα δεσμεύομαι να το δημοσιεύσω.
   Πολιτικά καταδικάζω αυτές τις μεθόδους εκμετάλλευσης υπαρκτών και ανύπαρκτων αναγκών (ελπίζω να έγινα κατανοητός) και το ξέρετε πολύ καλά.
   Ούτε δικαστής, ούτε ελεγκτής είμαι. Αυτά που είπα προεκλογικά κάνω.
    Τώρα για τα πολιτικά μου βήματα ούτε θα σας ρωτήσω, ούτε δικαιούστε να μου κάνετε υποδείξεις. Να πάτε να συμβουλεύσετε αυτούς που ψηφίσατε.
       Βέβαια και συμφωνώ να γίνει έλεγχος νομιμότητας για το διαγωνισμό.
Αγαπητέ συνδημότη, γράψε επώνυμα, τότε θα πούμε πολύ περισσότερα και έχε κατά νου.
ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ.

Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός.........



ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Συνάδελφε κ Φερεντίνο
1)Πριν από όλα να εξηγήσετε εσείς και ο πρώην αποτυχημένος δήμαρχος γιατί αφήσατε στο Δήμο χρέος 270.000 ευρώ από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στη δική σας δημοτική περίοδο;
     Λεφτά είχατε και αυτό φαίνεται από το πακτωλό χρημάτων που δώσατε σε εργολάβους και προμηθευτές εντός και εκτός Δήμου;
2) Να εξηγήσετε γιατί τα σκουπίδια του Δήμου Αμφιλοχίας και μέρος των σκουπιδιών του Δήμου Ξηρομέρου δεν έρχονται στο ΧΥΤΑ της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας ΠΕ Αιτ/νιας ( ΟΧΙ ΠΑΛΑΙΡΟΥ);
3) Να εξηγήσετε αν ο ΧΥΤΑ έχει άδεια λειτουργίας, αν έγινε δοκιμαστική λειτουργία και
ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.
4) Να εξηγήσετε πως άρχισε η μεταφορά σκουπιδιών, χωρίς να λειτουργούν βασικές δομές του ΧΥΤΑ; (βιολογικός, σύστημα βιοαερίων)
5) Να εξηγήσετε γιατί δεν απαντήσατε στα ανωτέρω ερωτήματα που σας έκανα γραπτώς μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο;
6) Εχετε πληροφορίες για άλλα αιτήματα μεταφοράς σκουπιδιών από άλλες πόλεις-περιοχές πέραν της Αρχαίας Ολυμπίας και του Πύργου;
       Τον κ Δήμαρχο ενημέρωσα για τη δική μου εκτίμηση. Σας ενημέρωσε σχετικά; Ενδιαφέρεστε να μάθετε;
7) Ενδιαφερθήκατε να μάθετε αν στα σκουπίδια που ήρθαν-έρχονται από άλλες περιοχές περιλαμβάνοντε ( υπόθεση κάνω και όχι τυχαία το ΤΟΝΙΖΩ ) και τύποι απορριμμάτων που απογορεύεται αυστηρώς να πάνε σε ΧΥΤΑ;
8) Εστω και των υστέρων τι έχετε να πείτε για τα περί ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ που παραμυθιάζατε τους Δημότες.Βέβαια οχι ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

      Πάντως χαίρομαι που έστω και μετά 11 μήνες νέας δημοτικής αρχής ξυπνήσατε πολιτικά και κάντε ερωτήσεις. Το θεσμικό ρόλο ως μείζονα αντιπολίτευση τον έχετε ξεχάσει. Με αποτέλεσμα η Δημοτική Αρχή να διοικεί χωρίς Αντιπολίτευση. Με κορυφαία την μη συνεδρίαση των Δημοτικού Συμβουλίου το μήνα ΙΟΥΝΙΟ, που σύμφωνα με το κώδικα και το νόμο 3852 είναι μη σύννομη.

Γιατί δεν κάνετε κριτική σε διαχειρίσεις της παρούσης Δημοτικής Αρχής άκρως προκλητικές νομικά και ποιοτικά; Ελέχγετε ως οφείλετε τα δρώμενα της και το πακτωλό χρημάτων που πηγαίνει σε απευθείας αναθέσεις;
     Κυρίως τις προκλητικά σπατάλες που γίνονται και που μέρος αυτών οι αναγνώστες της ιστοσελίδας μαθαίνουν και θα ΜΑΘΟΥΝ ΛΙΑΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ.

     Σε ότι αφορά την ανακοίνωση φέρτε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο (έχετε τον απαιτούμενο αριθμό συμβούλων) και εκεί θα τοποθετηθούμε.
Κλείνοντας σας ρωτώ δημοσίως.
Ο Αντιδήμαρχος κ Τσακάλης είχε κώλυμμα ναι ή οχι συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές;
     Γιατί δεν τέθηκε σε αργία παρότι συμμετείχε και ψήφιζε στις συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής παραβιάζοντας τους νόμους και κάθε έννοια δεοντολογίας και ηθικής εφόσον είχε ΥΛΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ από τις απευθείας αναθέσεις των καυσίμων και στην εταιρεία του.
       Σήμερα ως Αντιδήμαρχος έχει την αρμοδιότητα των προμηθειών του Δήμου άρα και των καυσίμων και ταυτόχρονα εταιρεία συμφερόντων του ( ή των παιδιών του) είναι προμηθευτής του Δήμου με απευθείας ανάθεση. Είναι αυτό παραδεκτό από εσας ή ανάξιο να το αναδείξετε;
     Η μη τοποθέτηση στο ζήτημα ευθέως και χωρίς περιστροφές αντικειμενικά ερμηνεύεται οτι κάτι σας συγκρατεί. ΟΨΟΜΕΘΑ.

Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός


ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ:
ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:
"Ποιοι Δημότες πήραν 500 ευρώ έκαστος για Καθαρισμό χώρων στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας (ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ)" (ΕΔΩ)


Δήμαρχε κ Αποστολάκη
ΣΧΟΛΙΟ 1
   Αφήστε το παραμύθι περί μεγάλου ποσού που πήραν οι εργαζόμενοι αυτοί. Αν έχετε το πολιτικό θάρρος δημοσιεύστε αναλυτικά πόσα πήρε με απευθείας ανάθεση καθένας από τους εργολάβους και προμηθευτές μέσα και έξω από τα όρια του Δήμου μας επί των ημερών σας. Μία απλή σύγκριση θα βγούν πολλά συμπεράσματα.
     Με τους προηγούμενους δημοτικούς άρχοντες, τους τελευταίους 20 μήνες της θητείας τους, πήρε 36.000 ευρώ μόνο ένα συνεργείο αυτοκινήτων.
Συνολικά πόσα πήραν τα συνεργεία ξέρετε;

ΣΧΟΛΙΟ 2
   Το ποσό αυτό για τη καθαριότητα ξοδεύτηκε και σωστά κατά τη γνώμη μου γιατί όλοι ξέρουμε σε τι κατάσταση και στο τομέα της καθαριότητας παρέδωσαν οι προηγούμενοι το Δήμο.
     Πως εξηγείτε όμως οτι η παράταξη σας και κυρίως οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ του απολογισμού του 2013 (που η ίδια κατάσταση επικρατούσε) της απερχόμενης αποτυχημένης Δημοτικής Αρχής. Οι τρείς Αντιδήμαρχοι λάκισαν όπως είναι γνωστό. Αυτοί ήξεραν πρόφανώς.
Το πολιτικό θάρρος να καταψηφίσουν δεν είχαν. Τυχαία; Δεν νομίζω.
Να δούμε τι θα κάνουν στον απολογισμό του 2014 και κυρίως τι θα προτείνετε εσείς.

ΣΧΟΛΙΟ 3
Ο κ Τσακάλης έχει παραιτηθεί; Εσείς ζητήσατε την παραίτηση του; Αν όχι στο Συμβούλιο της Παλαίρου να μας εξηγείτε αν είναι οι πράξεις του νόμιμες;
Διαφορετικά κάτι σας συγκρατεί.
Εύχομαι την τελευταία στιγμή να περισώσετε εσείς και ο κ Φερεντίνος το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΟ 4
Για τη χαώδη κατάσταση που παραλάβατε και στον πρώην Δήμο Κεκροπίας- Παλαίρου να έρθετε διαβασμένος.
Εκεί θα πούμε πολλά , μα πάρα πολλά. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
Τον Ιούνιο γιατί δεν συνεδρίασε το ΔΣ;

Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός


2 σχόλια:

  1. Μας δουλεύετε κ.τριαντακωνσταντη;Πότε δούλεψαν αυτοί με τα 500 αρικα;Ξέρετε ζούμε και εμείς σε αυτόν το δήμο.Μήπως ήταν να πληρωθούν αυτοί που τους έχει ο δήμαρχος με μαύρα και άλλες υποχρεώσεις του;Όσο αφορά τον αντιδήμαρχο Τσακαλη και το ακούμε συνέχεια γιατί δεν κάνετε εσείς καταγγελία ώστε να δούμε αν έχετε δίκιο;Μας κουράσατε όλο λόγια λόγια λόγια.Ορισμένα απο αυτα δεν υφίστανται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα παιδιά του ΚΚΕ δεν πανε στα μαγαζιά να δουνε πόσοι ανασφαλιστοι υπάρχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο