Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΝΤΙΝΑ ΣΑΜΑΡΑ: Ανακοίνωση για μη ένταξη παιδικού σταθμού Καραϊσκάκη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ  ΜΗ ΕΝΤΑΞΗ  ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

   Πληροφορηθήκαμε  ότι στις  24/7/2015  συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου.
     Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης  υπήρχε και το ακόλουθο: ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΔΟΜΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ».
      Από την Παρασκευή δεν θελήσαμε να λάβουμε θέση πριν δούμε το επίσημο περιεχόμενο της απόφασης μέσω του Προγράμματος Διαύγεια. 
      Εν πολλής και  σύμφωνα με το αποφασιστικό σκέλος της απόφασης αυτής  που λήφθηκε κατά πλειοψηφία  εξαιρέθηκε ο Παιδικός Σταθμός Καραϊσκάκη στο να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη χρονική περίοδο 2015-2016. 
     Εμείς από την πλευρά μας είμαστε κατηγορηματικοί στο να αρθεί η λειτουργία του παιδικού Σταθμού Καραϊσκάκη.........



     Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Νεοσύστατου τότε Νομικού Προσώπου λειτουργούσαν δυο παιδικοί σταθμοί. 
Αυτοί του Αστακού και των Φυτειών.
     Βάλαμε στόχο να λειτουργήσουν και οι παιδικοί σταθμοί στη ΤΚ Καραϊσκάκη και στην ΤΚ Κανδήλας.
Και τα καταφέραμε.

     Όταν αναλάβαμε το 2011 μπαίναμε σε βαθιά νερά και έφτασε η στιγμή που παραδώσαμε το 2014 ένα συγκροτημένο και λειτουργικό Νομικό Πρόσωπο.
    Δεν θα επιτρέψουμε λοιπόν τώρα να γίνουν βήματα οπισθοδρόμησης από τη  τωρινή διοίκηση του Νομικού Προσώπου.
     Ο Παιδικός Σταθμός της Κανδήλας ήταν 20 χρόνια στα χαρτιά και καταφέραμε να τον λειτουργήσουμε .
    Ο Παιδικός Σταθμός στο Καραϊσκάκη  ήταν ανενεργός για χρόνια και επιτεύχθηκε  η επαναλειτουργία του. 

         Οι πολίτες δεν πρέπει να χωρίζονται κατά περιοχές και τα παιδιά του τόπου μας  είναι απαράδεκτο να υπολογίζονται ως αριθμοί.
       Οι Δημοτικοί μας Σταθμοί δεν είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα, έτσι ώστε να εξαρτάται η λειτουργία τους από τις εγκριθείσες συμμετοχές και τα χρήματα που θα επιδοτηθούν οι εργαζόμενες  μητέρες.
       Για τον ισχυρισμό ότι η λειτουργία του  σταθμού αυτού κρίνεται οικονομικά ασύμφορη να αναφέρουμε ότι το Νομικό πρόσωπο λαμβάνει  ετήσια επιχορήγηση που προέρχεται από τον Προϋπολογισμό του δήμου που προκύπτει με τη σειρά του  από την μηνιαία επιχορήγηση που λαμβάνει κάθε Δήμος της Χώρας από το Υπουργείο Εσωτερικών για να καλύψει τις ανάγκες του.
      Γιατί η εργαζόμενη Μητέρα  από τις γύρω περιοχές Βασιλόπουλο, Καραϊσκάκη, Μαχαιρά, Μπαμπίνη, να χρειάζεται καθημερινά να διανύσει περισσότερα χιλιόμετρα να αφήσει το παιδί  της σε καταρτισμένα άτομα έτσι ώστε αυτή να εργαστεί και να συνεισφέρει στον οικογενειακό προϋπολογισμό και ταυτόχρονα  να αφαιρέσει από το παιδί της το δικαίωμα της κοινωνικοποίησης και τη μάθησης.

      Καλούμε λοιπόν να πραγματοποιηθεί άμεσα νέο Διοικητικό Συμβούλιο που να ανακαλέσει  την απόφαση αυτή και να λάβει νέα με την ένταξη και του Παιδικού σταθμού Καραϊσκάκη στο ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.
Το κλείσιμο των Παιδικών Σταθμών δεν είναι λύση.  
Λύση είναι να παλεύεις παρόλες τις αντιξοότητες και να τα καταφέρνεις.
Θέτοντας υψηλούς στόχους .
Αν κάποιοι δεν τα καταφέρνουν να διοικήσουν ας παραιτηθούν.

Η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης 
Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωστούλα 

6 σχόλια:

  1. Μπα γυρισατε απο τις διακοπες και πηγατε στο τελευταιο θεμα κατευθειαν; μονο αυτο ειναι το προβλημα του δημου; τις ασυδοσιες που γινονται μπρος στα ματια μας δεν τις βλεπετε; που να τις δειτε απο τη θαλασσα; αναλαβετε την ευθυνη σας και τιμηστε αυτους πους σας ψηφισαν διαφορετικα παραιτηθειτε και συνεχιστε τα μπλουμ και τις βουτιες με τη γνωστη παρεα σας. Οχι πως οι δημοτικοι σας συμβουλοι τους οποιους στηριξατε και βγαλατε κανουν αντιπολίτευση γιαυτο παρτε τους και αυτους μαζι σας στα μπλουμ και τις βουτιές. Ευτυχως που υπάρχει και ο Γεωργαλης τουλαχιστον φαινεται οτι ασχολήται. Ε ρε κατακαημένο ξηρόμερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΤΕΙΩΝ.....ΕΣΕΙς ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΓΑΛΟΥΝΗ ΣΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ?ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΤΕ?ΦΑΤΕ ΤΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μην λυπασαι το ξηρομερο φιλε-φιλη...ο κσομος ψηφισε γαλουνη...ο κοσμος παραμυθιαστηκε απο ενας δοκιμασμενο ανθρωπο...η μνημη του ελληνα εχει αποδειχθει πως ειναι κοντη....ξεχνα ευκολα...εταξε διορισε...εφτιαξε....μολις εκλεχθηκε τα μοιρασε ολα σε 5-6 ατομα ,,,,,αυτον θελανε αυτον βγαλανε...και οσο ο κοσμος καθεται με σταυρωμενα χερια...και δεν ξεσηκωνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κακιες φιλε. η αντιπολίτευση της ντίνας άρχισε και μετα ολοι μαζι και ο γεωργαλης. δε παρακολολουθας φαινεται. προσπαθησε λιγο περισσοτερο ισως τα καταφερεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε αν υπάρχει σήμερα ένας δημοτικός σύμβουλος που κάνει αντιπολίτευση στο Γαλουνη έιναι μόνο η Σαμαρα!
    Ποιος ανακάλυψε την παρατυπία των επτακοσίων χιλιάδων στον προϋπολογισμό!
    Πόσες αποφάσεις τους έχουν ακυρωθεί μετά από ενστάσεις της Σαμαρά;
    Ποσα εντάλματα γύρισαν πίσω μετά από παρεμβάσεις της Σαμαρα .
    Όσο για το Γεωργαλη εκτός από το να καταγγέλει μόνο μέσω Ίντερνετ , στη πράξη τι έχει κάνει;
    Το Στρατούλη στο Γαλουνη αυτός τον πήγε!
    Μάλλον συγκυβερνούν και το Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Φιλε -φίλη" του 10:53, δεν ξέρω αν ξερεις απο τοπικη αυτοδιοικηση, ο κοσμος επελεξε δημαρχο, επελεξε αντιπολιτευση καθως και μειζονα και ελασσονα αντιπολιτευση. Ο ρολος της αντιπολιτευσης ειναι να κανει κριτικη και να καταγγελει σε οτι δεν ειναι νομιμο και ειναι μαϊμού, εχοντας προτασεις παραλληλα για οτιδηποτε θετικο πρεπει να γινει στον δημο για το καλο των δημοτων. Δοθηκε η δυνατοτητα σε ολη την αντιπολιτευση και ιδιως στην κα Σαμαρα, χωρις να αποκλειονται οι Γεωργαλης, Κοτσιλύρης και Κατσιπανος,
    Οταν εγινε μεθοδευση του προυπολογισμου και εν συνεχεία ακυρωθηκε απο την Αποκεντρωμενη Διοικηση και σταλθηκε πισω, μπορουσαν να καλεσουν τον εισαγγελεα και να τους εκλειναν φυλακη, επομενως δεν φταινε οι Ελληνες και η μνημη τους αλλα ολοι οι παραπανω αντιπολιτευση που ειναι συνυπευθυνη.
    Φυσικα αν δεν μπορουν να ανταπεξελθουν στα καθηκοντα τους ας παραιτηθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο