Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Μαγική μουσική βραδιά με τον Βασίλη Λέκκα και το Γεράσιμο Ανδρεάτο στην Βόνιτσα        Υπέροχη ήταν συναυλία του Βασίλη Λέκκα και του Γεράσιμου Ανδρεάτου που πραγματοποιήθηκε προχθές Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015, στο νησάκι ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑ, με θέα την πανέμορφη Βόνιτσα και επιφύλαξε μια μοναδική βραδιά σε όσους παρευρέθηκαν, μια βραδιά που ανήκε μόνο στη μουσική.
     Πρώτα τα μικρά παιδάκια του ΚΔΑΠ Βόνιτσας που ερμήνευσαν τραγούδια από το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, συγκίνησαν και μάγεψαν τους παρευρισκομένους!
     Δείτε το Βίντεο που τράβηξε ο γιατρός Απόστολος Δήμου, όπου τα παιδάκια του ΚΔΑΠ, τραγουδάνε το «Ανοίγω το στόμα μου» του Μίκη Θεοδωράκη. Είναι λίγα, φτωχά τα λόγια για αυτό το αριστούργημα:

Ανοίγω το στόμα μου
Ανοίγω το στόμα μου κι αναγαλλιάζει το πέλαγος
και παίρνει τα λόγια μου στις σκοτεινές του τις σπηλιές
και στις φώκιες τις μικρές τα ψιθυρίζει
τις νύχτες που κλαιν των ανθρώπων τα βάσανα....

ΒΙΝΤΕΟ
          Το ΚΔΑΠ Βόνιτσας έγραψε στη σελίδα του: «Τι να πει κανείς για τη χθεσινή βραδιά... 
    'Οταν ο γονιός αγκαλιάζει σφιχτά το παιδί του και του λέει μπράβο, όταν το ίδιο το παιδί τραγουδά με πάθος "μη λησμονάτε τη χώρα μου" και ξέρεις ότι ακόμη και να μην καταλαβαίνει τα πάντα, έχει ακούσει και ζήσει πράγματα που θα τα θυμάται για μια ζωή.... 
     Όταν αυτά, που μήνες τώρα προσπαθείς να "περάσεις" στα παιδιά, τα βλεπεις να έρχονται όλα μπροστά σου μέσα από μια μελωδία, ένα στίχο, ένα παιδικό χαμόγελο και μία ένταση φωνής και ψυχής, τότε τι να πεις για τη χθεσινή βραδιά... 
    Τιμή μας που τραγουδήσαμε μαζί με τους δύο αυτούς μεγάλους καλλιτέχνες τον Βασίλη Λέκκα και Γεράσιμο Ανδρεάτο…»..........       Οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Βασίλης Λέκκας και Γεράσιμος Ανδρεάτος έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ερμήνευσαν συγκλονιστικά τραγούδια των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, όπως: Μάνου Χατζηδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Βασίλη Τσιτσάνη κ.α. με τη δική τους ερμηνεία, τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, που έχουμε σιγοτραγουδήσει, τραγούδια που μας έχουν συντροφεύσει σε καημούς και χαρές, τραγούδια που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο μουσικά δρώμενα του τόπου μας.
     Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά του  ΚΔΑΠ και ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στους διοργανωτές.

ΦΩΤΟ: ΚΔΑΠ, Δέσποινα Παρθένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο