Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Λευκάδα: Περισσότεροι σκοπιανοί,Ρουμάνοι και Βαλκάνιοι, λιγότεροι Αγρινιώτες και Ηπειρώτες

      Όπως άλλαξαν όλα μέσα σε μια δεκαετία, έτσι αλλάζουν και οι διακοπές. Παλαιότερα το “Αλβανός τουρίστας” λέγονταν χαριτολογώντας, τα τελευταία χρόνια όμως τα πράγματα έγιναν τελείως διαφορετικά.
        Η Λευκάδα πλέον τις μέρες αυτές διανύει την Pick της τουριστικής περιόδου. Μια βόλτα θα σας πείσει πόσο η οικονομία άλλαξε για τα καλά. Τουρίστες από τα Σκόπια, την Ρουμανία ιδίως, την Σερβία και από άλλες περιοχές των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης κάνουν αισθητή την παρουσία τους. 
     Αντίθετα  η εγχώρια προσέλευση  περνάει την κρίση της. Αν εξαιρέσει κανείς τους Βορειοελλαδίτες, που εξακολουθούν να προτιμούν την Λευκάδα λόγω εύκολης πρόσβασης, δεν είναι λίγοι οι Αγρινιώτες και Ηπειρώτες που περιορίζονται στα μονοήμερα ή στα Σαββατοκύριακα.  Είναι μια εικόνα που προκαλεί ποικίλα συναισθήματα.......      Από το εκνευριστικό “Ματσεντόνια” των Σκοπιανών που τους ρωτάς από που είσαι, έως τα μεγάλα κυβισμού αυτοκίνητα με βαλκανικές πινακίδες που κυκλοφορούν. Στον αντίποδα   σκέφτεσαι ότι αυτοί σε προτιμούν να σε επισκεφτούν, την στιγμή που οι Δυτικοευρωπαίοι έχουν άλλους προορισμούς.
     Από την άλλη βλέπεις τους Έλληνες να έχουν απομυθοποιήσει κάπως τα περιττά τουριστικά έξοδα, να μην παριστάνουν τους έξυπνους και τους λεφτάδες με τους μικροπωλητές και να είναι πειρσσότερο “για πάρτυ τους”. Αντίθετα ο νεοπλουτισμός έστω και ελαφριάς μορφής έχει αλλάξει λίγο στρατόπεδο.
     Το συμπέρασμα όμως δεν είναι άλλο από το ρητό “Εκεί που ήσουν ήμουνα και εκεί που είμαι θά ρθες..”. Και η ζωή συνεχίζεται…

Άγριος

http://www.agrinionews.gr/

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΝΟΜΙΖΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ Κ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ 40 ΜΕΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΖΕΣΕΤΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΛΘΟΥΝΕ ΠΛΕΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο