Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Εικόνες του δημάρχου Αμφιλοχίας Απόστολου Κοιμήση στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ (ΦΩΤΟ: Χρήστος Μπόνης)

 

        Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των δημάρχων όλης της χώρας, σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα, από την οποία αποχώρησε η παράταξη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία», που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
     Αντικείμενο της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ήταν η δημιουργία ενός αποτελεσματικού δικτύου συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δήμων της χώρας και η εκπόνηση ενός σχεδίου πολιτικών και παρεμβάσεων για τη λειτουργία των δήμων και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης........


Επίσης η αποτύπωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι στην καθημερινή τους λειτουργία, ιδιαίτερα μετά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί την τελευταία εβδομάδα από την αναστολή της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος.
    Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας και επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», Απόστολος Κοιμήσης, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένα σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης, για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα πιο πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι για ζωτικές λειτουργίες και υπηρεσίες τους (καύσιμα, τροφοδοσία παιδικών σταθμών κ.α , τα οποία έχουν επιδεινωθεί λόγω του capital control. Και προεξόφλησε ότι το τωρινό δυσμενές για τους δήμους πλαίσιο θα επιδεινωθεί. Ο κ. Κοιμήσης κάλεσε την ΚΕΔΕ να διεκδικήσει την αποκέντρωση της εξουσίας από το κεντρικό κράτος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο