Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Σκακιστική γιορτή χθες στην παραλία της Βόνιτσας





     

     Πλήθος σκακιστών (120 Σκακιστές από τους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Πρέβεζας και Λευκάδος και στήθηκαν 60 (!!!) τραπέζια) και ακόμα περισσότεροι θεατές συγκεντρώθηκαν χθες στην παραλία της Βόνιτσας, Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015, για την Σκακιστική ημέρα  που διοργάνωσαν ο σύλλογος των εν Αθήναις Βονιτσάνων και το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.
      Ήταν μια πολύ όμορφη καλοκαιρινή βραδιά με επίκεντρο τη σκακιστική γιορτή. Οι παίκτες και το πλήθος των θεατών απόλαυσαν το σκάκι και σε αυτό συντέλεσε τόσο η επιλογή ενός ανοιχτού χώρου στην παραλία της πόλης, όσο και η άψογη διοργάνωση του συλλόγου των εν Αθήναις Βονιτσάνων.......



    Οι παίκτες κάλυπταν όλες τις ηλικίες, με εντυπωσιακή υπεροχή της νεολαίας και οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρτίδες και να γνωρίσουν από κοντά το σκάκι.
         Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Βονιτσάνων Διονύσης Χόρτης, ενθουσιαμένος από τη συμμετοχή, δήλωσε: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε αυτό που συνέβη χθες βράδυ στους σκακιστικούς αγώνες στην παραλία!!! Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι μικροί και μεγάλοι Βονιτσάνοι αλλά και Βονιτσάνες όχι μόνο παίζουν σκάκι αλλά «ξέρουν» σκάκι!!! Ειδικά η δίψα των μικρών παιδιών ήταν απίστευτη!! Ακόμα και όταν η ώρα είχε περάσει τις 11 το βράδυ έρχονταν κι άλλοι να παίξουν!!! Έβλεπες χαμόγελα και λαμπερά πρόσωπα να χαίρονται το καλύτερο και ποιοτικότερο παιχνίδι του κόσμου!!! 
       Η Βόνιτσα ήταν ακόμα πιο όμορφη χθες βράδυ!! Και οι όμορφες εικόνες που έζησαν τα παιδιά θα μείνουν στο μυαλό τους σαν σπόρος για μελλοντικές δράσεις στο σκάκι!!! Έχοντας προσωπική εμπειρία σαν παλαίμαχος σκακιστής θέλω να περάσω ένα μήνυμα στους γονείς: Στείλτε τα παιδιά σας σε ομίλους σκακιού να παίξουν ακόμα και αγωνιστικό σκάκι!! Το σκάκι θα τα κάνει καλύτερους ανθρώπους καλύτερους μαθητές και καλύτερους επαγγελματίες στο μέλλον!! Στείλτε τα παιδιά σας να μάθουν οργάνωση σκέψης κοντρολάρισμα συναισθημάτων και καθοδήγηση πρωτοβουλιών μεσα από το σκάκι!! Στείλτε μήνυμα ή πάρτε με τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες... 
Σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας!!»…. 


























3 σχόλια:

  1. Ας αναρωτηθούν οι υπεύθυνοι γιατί οι δημότες δεν τιμούν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις;ειναι λυπηρό να βλέπεις πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που γίνονται να μην έχει συμμετοχή.Άρα κάτι φταίει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα ντε... κάτι φταίει. Τι άραγε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο