Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ντίνα Σαμαρά: Καταγγέλλει την αύξηση των τελών Φωτισμού και καθαριότητας από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΟΥΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015 ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

     Ακόμα δεν ξεκίνησε τη θητεία της η νέα   Δημοτική  Αρχή και οι προθέσεις της περί κοινωνικής στήριξης των αγροτών φάνηκαν στο μεγαλείο τους! Σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις εξαγγελίες  του, ο συνδυασμός του κυρίου Γαλούνη και ο ίδιος ως επικεφαλής αυτού, υποσχόταν μεταξύ άλλων επέκταση ηλεκτρικών δικτύων για την εξυπηρέτηση των κτηνοτροφικών μονάδων και εκμεταλλεύσεων, δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων και ομάδες αγροτών. 
     Φαίνεται όμως ότι οι εξαγγελίες μόνο παχιά λόγια ήταν καθώς στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και στην ημερήσια διάταξη με θέμα καθορισμός τέλους φωτισμού και καθαριότητας έτους 2015, η νέα Δημοτική Αρχή,  εισηγήθηκε την κατάργηση των προνομίων των αγροτών δημοτών μας  και την καταδυνάστευση  τους!..........

 
      Απόδειξη αυτού  ότι προτάθηκε και τελικά ψηφίστηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας η κατάργηση της υποδιαίρεσης, του έτους 2014, των 0,50 €, χωρίς ΦΠΑ,  ανά τ.µ., για ποιµνιοστάσια, κτηνοτροφικές μονάδες, αγροτικές αποθήκες και  ελαιοτριβεία.
    Συγκεκριμένα για την ΔΕ Αλυζίας, τόπο καταγωγής του Δημάρχου, ένας αγρότης για μια αποθήκη ή ένα ποιμνιοστάσιο 80 τετραγωνικών μέτρων θα πλήρωνε 40 ευρω .Τώρα όμως με την αύξηση του τέλους αυτού ο αγρότης θα πληρώνει 96,80 ευρώ. 
Πάνω από τη διπλάσια τιμή δηλαδή.
  Αυτό είναι που επιθυμεί ο Δήμαρχος για τους συντοπίτες του;

     Για του λόγου το αληθές ακολουθεί η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου  και σας την παρουσιάζουμε.
Εμείς με τη σειρά μας  θέτουμε  το ερώτημα;
     Πώς  μπορούμε να μιλάμε, κύριε δήμαρχε  για ανάπτυξη της γεωργίας όταν την ίδια στιγμή δεν μπορεί να είναι βιώσιμος ο κλάδος αυτός; Ξεχνάτε μάλλον  ότι ο δήμος μας είναι καθαρά αγροτικός όπου  η οικονομία του βασίζεται πρωταρχικά στη γεωργία και την κτηνοτροφία. 
     Και το οξύμωρο είναι ότι ο δήμαρχος θα έπρεπε να επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία μιας και διατηρεί ακόμη την ιδιότητα του προέδρου της ΕΑΣ Ξηρομέρου. 
Αγαπητοί δημότες και δημότισσες εσείς θα τον κρίνετε! 

Με τιμή 
Η Αρχηγός της Μείζονος αντιπολίτευσης 
Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωστούλα 


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ: 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Από το πρακτικό της με αριθ. 14 /2014 Τακτικής Δημόσιας Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου.

Αριθμός Αποφάσεως: 103 / 2014
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΕΛΟΥΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015

Στον Αστακό και στο Δημοτικό Κατάστημα της έδρας του Δήμου, σήμερα την Δεκάτη τέταρτη (14η) του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 11.30 π.μ., συνήλθε σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου, μετά την από αριθ. πρωτ.12062/ 09.09.2014 έγγραφη Πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Λυμπεράτου Σπυρίδωνα.

      Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο Γαλούνη Ερωτόκριτο ο οποίος εισηγούμενος το 24o θέμα Ημερήσιας Διάταξης, είπε τα εξής:
      Με την αριθ. 208/ 13.09.2014 (Α.Δ.Α. 700ΖΩΚΖ-ΤΤΑ) Απόφαση της περί «εισήγηση προς το Δ.Σ. περί καθορισμού τέλους Φωτισμού και Καθαριότητας Δήμου, έτους 2015» η Οικονομική Επιτροπή εισηγείται ως κατωτέρω:
    Τον καθορισμό του σχετικού συντελεστή επιφανείας στεγασμένων και ηλεκτροδοτούμενων χώρων ανά τ.μ., ως εξής:

* ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ
- στα 1,52 €, χωρίς ΦΠΑ, γενικώς και αδιακρίτως, ανά τ.μ., για την Δημοτική Κοινότητα Αστακού (όσο το έτος 2014
- στα 1,12 €, χωρίς ΦΠΑ, γενικώς και αδιακρίτως, ανά τ.μ., για την Τοπική Κοινότητα Παλαιομάνινας, (όσο το έτος 2014)
- στα 1,00 €, χωρίς ΦΠΑ, γενικώς και αδιακρίτως, ανά τ.μ., για τις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. αυτής (όσο το έτος 2014)

* ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΥΖΙΑΣ
- στα 0,81 €, χωρίς Φ.Π.Α., ανά τ.μ. για τις οικίες, (όσο το 2014)
- στα 1,21 €, χωρίς ΦΠΑ, ανά τ.μ. για τα καταστήματα, κ.λ.π. (όσο 2014), για όλες τις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. αυτής

* ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΥΤΕΙΩΝ
- στα 1,00 €, χωρίς ΦΠΑ, ανά τ.μ. για τις οικίες (όσο το 2014)
- στα 1,40, χωρίς ΦΠΑ, ανά τ.μ. για τα καταστήματα, βιοτεχνίες, εργοστάσια (όσο το 2014), αγροτικές αποθήκες, ποιμνιοστάσια, κτηνοτροφικές μονάδες, ελαιοτριβεία κ.λ.π., (αντί 0,50 € το έτος 2014), για όλες τις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. αυτής.

      Η εισηγήτρια της μείζονος μειοψηφίας Κουμανδράκη – Σαμαρά Κωστούλα, λαμβάνοντας το λόγο, είπε τα εξής:
     "Είμαστε αντίθετοι  στην κατάργηση του συντελεστή 0,50€ χωρίς ΦΠΑ για τα ποιμνιοστάσια, κτηνοτροφικές μονάδες , αγροτικές αποθήκες και ελαιοτριβεία .
    Στον Δήμο μας, ο οποίος στηρίζεται πρώτα στην γεωργία και την κτηνοτροφία και μετά στον τουρισμό, αποτελεί πλήγμα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους Δημότες να αυξάνεται το τέλος αυτό. Το καταψηφίζουμε".

     Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.
    Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Δημάρχου, μελέτησε τις σχετικές διατάξεις, τα έγγραφα και μετά από διαλογική συζήτηση:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
     Εγκρίνει την αριθ. 208/ 13.09.2014 (Α.Δ.Α. 700ΖΩΚΖ-ΤΤΑ) Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής περί «Εισήγηση προς το Δ.Σ. καθορισμού τέλους Φωτισμού και Καθαριότητας Δήμου, έτους 2015» ως κατωτέρω:
    Τον καθορισμό του σχετικού συντελεστή επιφανείας στεγασμένων και ηλεκτροδοτούμενων χώρων ανά τ.μ., ως εξής:

* ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ
- στα 1,52 €, χωρίς ΦΠΑ, γενικώς και αδιακρίτως, ανά τ.μ., για την Δημοτική Κοινότητα Αστακού
- στα 1,12 €, χωρίς ΦΠΑ, γενικώς και αδιακρίτως, ανά τ.μ., για την Τοπική Κοινότητα Παλαιομάνινας,
- στα 1,00 €, χωρίς ΦΠΑ, γενικώς και αδιακρίτως, ανά τ.μ., για τις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. αυτής

* ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΥΖΙΑΣ
- στα 0,81 €, χωρίς Φ.Π.Α., ανά τ.μ. για τις οικίες,
- στα 1,21 €, χωρίς ΦΠΑ, ανά τ.μ. για τα καταστήματα, κ.λ.π.  για όλες τις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. αυτής

* ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΥΤΕΙΩΝ
- στα 1,00 €, χωρίς ΦΠΑ, ανά τ.μ. για τις οικίες
- στα 1,40, χωρίς ΦΠΑ, ανά τ.μ. για τα καταστήματα, βιοτεχνίες, εργοστάσια, αγροτικές αποθήκες, ποιμνιοστάσια, κτηνοτροφικές μονάδες, ελαιοτριβεία κ.λ.π., (αντί 0,50 € το έτος 2014), για όλες τις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. αυτής.

Μειοψηφούντος του Δημοτικού Συμβούλου Γεωργαλή.
Μειοψηφούντων των Δημοτικών Συμβούλων Κουμανδράκη- Σαμαρά Κωστούλας, Βελώνα Απόστολου, Καρφή Θωμά, Τριανταφυλλάκη Ιωάννη, Κολοβού Χρήστου, Ταμπάκη Ηλία και Ζορμπά Ιωάννη στην κατάργηση του συντελεστή 0,50€ χωρίς ΦΠΑ για τα ποιμνιοστάσια, κτηνοτροφικές μονάδες , αγροτικές αποθήκες και ελαιοτριβεία, για τους λόγους που αναφέρονται στο εισηγητικό μέρος της παρούσας.
      Απουσίαζαν κατά την συζήτηση του ανωτέρω θέματος και την λήψη της απόφασης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατσιπάνος Αναστάσιος και Βότσης Γεράσιμος.

Η Απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα Αριθμό 103 / 2014


5 σχόλια:

  1. ΟΥΤΕ ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΤΟ ΞΗΡΕΜΕΡΟ ΒΕΛΑΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΗΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΕΔΙΩΧΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΑΤΟΥ ΣΤΑ Τ.Ε.Ι. ΜΕΣΠΛΟΓΓΙΟΥ(κλΗΤΗΡΑΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΣ). ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΥΞΗΣΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΤΑ 110%. ΤΩΡΑ ΒΕΒΕΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΗΑΖΕΤΕ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΘΩΚΟ ΤΙ; ΤΟΝ ΧΡΗΑΖΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΦΑΛΗΡΕΨΗ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙ ΑΛΟ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΗ ΑΦΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΑ ΝΙΡΕΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠ' ΑΥΤΗΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΕΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ 20 ΗΜΕΡΕΣ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Η κ.ΚΟΥΜΑΝΔΡΑΚΗ;;; Η ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;;; ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θελουν να γυρισουμε 60 χρονια πισω. να φτιαχνουμαι μαντρια με αχυρο και να αναβουμαι λιχναρια..γειασου Λαινα κτηνοτροφε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΡΑΓΕ Η ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΜΑΝΔΡΑΚΗ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ: ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΡΟΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ. ΝΑ ΤΗΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο