Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Βαμβακάρης: «Φαίνεται πως ο σεισμός των 5,2 βαθμών ήταν ο κύριος»

      Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών σημειώθηκε στις 02:43 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Άρτα.
    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και επίκεντρο 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Άρτας στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου ή 249 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας.
    Η σεισμική δόνηση αναστάτωσε τους Αρτινούς, καθώς ήταν ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, τραυματισμοί ή άλλα προβλήματα, όπως αναφέρει η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας.
Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Πρέβεζα και στα νότια των Ιωαννίνων.
    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο σεισμολόγος του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΑΠΘ Δομίνικος Βαμβακάρης, μετά τον σεισμό των 5,2 βαθμών οι σεισμογράφοι κατέγραψαν άλλους έξι σεισμούς, από 2,5 έως 3 βαθμούς, ενώ η σεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά.
«Φαίνεται πως ο σεισμός των 5,4 βαθμών ήταν ο κύριος σεισμός, όμως είναι νωρίς ακόμη για μια οριστική εκτίμηση γιατί έχουν περάσει μόλις οκτώ ώρες από τον σεισμό. Η περιοχή πάντως δίνει συχνά σεισμούς» ανέφερε ο κ Βαμβακάρης........    Ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ Μανόλης Σκορδίλης από την πλευρά του ανέφερε ότι στην περιοχή εκδηλώνονται συχνά σεισμοί λόγω της γειτνίασης με την περιοχή των Ιονίων νήσων η οποία έχει δώσει καταστροφικούς σεισμούς. 
   «Ο μεγαλύτερος σεισμός που σημειώθηκε στην περιοχή όπου έγινε σήμερα ο σεισμός των 5,2 βαθμών, ήταν το 1990 και ήταν μεγέθους 6 βαθμών. Στην περιοχή αυτή οι σεισμοί δεν αφήνουν ιδιαίτερα σημάδια, δηλαδή δεν είναι καταστροφικοί» πρόσθεσε ο κ. Σκορδίλης. 

tovima.gr
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο