Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Η αποκαθήλωση και ο συμβολισμός της.....

Γράφει ο: Βασίλης Πολύζος 

   Στην πολιτική, η κάθε κίνηση και ενέργεια, ακόμη και η παραμικρή φράση εμπεριέχει τον δικό της συμβολισμό.  Η αποκαθήλωση του προηγουμένου συστήματος από τον νικητή που αναλαμβάνει την εξουσία γίνεται κυρίως για τρεις λόγους:
1.-Στέλνει το μήνυμα σε εχθρούς και αντιπάλους αλλά και φίλους ότι "εγώ πλέον είμαι ο κυρίαρχος" "εγώ είμαι η νέα δυναμη''.
2.-Ικανοποιεί τους πλέον φανατικούς οπαδούς του που ζητάνε επιτακτικά να σβηστούν όλα από το "παλιό κακό σύστημα" και 
3.-θέλει να δώσει την αίσθηση του "νέου" του "διαφορετικού" στον κόσμο που κρατάει μια πιο ουδέτερη στάση.
       Όμως για να είναι πετυχημένη μια τέτοια προσπάθεια θα πρέπει αυτός που επιχειρεί την αποκαθήλωση να μην έχει  συνεργαστεί με το προηγούμενο σύστημα, και θα πρέπει να μην ακολουθεί  ανάλογες πρακτικές μ' αυτούς που καταγγέλλει. Γιατί τότε οι πολίτες θα καταλάβουν πολύ εύκολα ότι τα πιο πολλά γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους.........    Επιπλέον, η αποκαθήλωση μοιραία θα επιφέρει την σύγκρουση και τότε θα πάνε περίπατο η συναίνεση, το μόνοιασμα και η συνεργασία....
    Εδώ να κάνουμε μια διευκρίνηση: Δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση να συνεχιστούν οι μη νόμιμες πρακτικές (αν υπήρχαν)  και να μην  στηλιτευτούν τα κακώς κείμενα.
    Η επιλογή του  "δρόμου" και της τακτικής  που θα ακολουθήσει ανήκει στο κάθε ηγέτη, και στο τέλος της πορείας θα κριθεί αν η απόφαση του ήταν σωστή ή όχι.

  *Το κείμενο είναι γενικό αλλά αν βλέπετε και τοπικές ομοιότητες δικό σας πρόβλημα..... 
   Καλημέρα.. Χρόνια πολλά στον Δήμητρη και στην Δήμητρα. 

http://ksiromeritikimatia.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο