Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Σε ενέργειες για το Κ.Υ. Μύτικα προχώρησε ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα

Επίσκεψη στο Κ.Υ. Μύτικα πραγματοποίησε την Τετάρτη 29/10 το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα. Σε προγραμματισμένο ραντεβού, συναντήθηκαν με τον ιατρό κ. Χρόνη Ιωάννη και συζήτησαν διεξοδικά τα προβλήματα του Κ.Υ. Μύτικα και συμφώνησαν σε μία στενή από εδώ και πέρα συνεργασία για το καλό του Κ.Υ. Μύτικα και του τομέα της υγείας στην περιοχή μας.....

Το συμπέρασμα από την συζήτηση είναι ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι το Κ.Υ. Μύτικα δεν επανδρώνεται με γιατρούς. Αυτό είναι το πρόβλημα και όλα τα άλλα είναι τα αποτελέσματα του προβλήματος αυτού.

Επίσης σήμερα Πέμπτη 30/10 το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα, σε προγραμματισμένο ραντεβού, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη.
Εκεί έγινε μία αρκετά διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα του Κ.Υ. Μύτικα και με ποιο τρόπο μπορούν αυτά να αντιμετωπιστούν.
Ο Σύλλογος ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο για την σημαντική αλλαγή της κατάθεσης διάταξης σε πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, όπου προβλέπεται ότι το αγροτικό των ιατρών γίνεται υποχρεωτικά πριν από την έναρξη της ειδικότητας (σας ενημερώσαμε σχετικά, δείτε εδώ).
Το ότι αυτό είναι γεγονός επιβεβαιώθηκε επί τόπου ύστερα από σχετικό τηλεφώνημα του Δημάρχου σε αξιωματούχο που έχει υπό την ευθύνη του θέματα υγείας. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι αυτό είναι κάτι πολύ θετικό που σίγουρα θα βοηθήσει.
Ο Σύλλογος παρέδωσε στον Δήμαρχο το παρακάτω υπόμνημα για το οποίο ο Δήμαρχος υποσχέθηκε να προωθήσει προς τους αρμόδιους, με την επισήμανση ότι επί της θητείας του σαν Δήμαρχος ιδρύθηκε το Κ.Υ. Μύτικα και τον αφορά προσωπικά το θέμα.  Ακολουθεί το υπόμνημα:

Προς: ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Από: ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.
Θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Κ.Υ. ΜΥΤΙΚΑ.
Ημερομηνία: 30/10/2014

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό το Κ.Υ. Μύτικα αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα στην λειτουργία του απόρροια του γεγονότος ότι δεν έχει γιατρούς.
Από τον περασμένο Αύγουστο το πρόβλημα έγινε ακόμα ποιο έντονο μιας και ο ένας εναπομείναν γιατρός, ο Δ/ντης του Κ.Υ. Μύτικα κ. Ιωάννης Χρόνης, μετακινήθηκε και αυτός στο Κ.Υ. Αστακού. Αυτήν την στιγμή τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα μιας και κάποιες ημέρες της εβδομάδας ο κ. Ιωάννης Χρόνης έρχεται τα πρωινά στο Κ.Υ. Μύτικα για εξέταση των περιστατικών που υπάρχουν και για την συνταγογράφηση των φαρμάκων.
Αυτό όμως δεν είναι λύση. Πρέπει άμεσα να πιέσουμε όλοι μας ώστε το Κ.Υ. Μύτικα να επανδρωθεί με γιατρούς, ώστε να λειτουργεί καθημερινά όλα τα πρωινά και να εκτελούνται κανονικά οι καθημερινές εφημερίες.
Σκέψεις για κατάργηση ή συγχώνευση του Κ.Υ. Μύτικα, δηλώνουμε απερίφραστα ότι ο λαός της περιοχής μας δεν θα επιτρέψει ποτέ. Μαθαίνουμε ότι καταργήσεις, συγχωνεύσεις, αναβαθμίσεις κ.λπ. των Κ.Υ., εάν γίνουν, θα γίνουν κατόπιν γνωμοδότησης των Δήμων και των Περιφερειών.
Θυμίζουμε ότι στον Μύτικα υφίσταται σύγχρονο κτίριο για την στέγαση του Κ.Υ. Μύτικα, το οποίο είναι και στο στάδιο της αποπεράτωσης. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα το οποίο δεν μπορούμε να το αφήσουμε ανεκμετάλλευτο στις διεκδικήσεις μας για ένα σύγχρονο Κ.Υ. στο Μύτικα που θα εξυπηρετεί όλη την Δ.Ε. Αλυζίας και τα νησιά μας Κάλαμο και Καστό.
Δικαιούνται οι μόνιμοι κάτοικοι και οι πολλοί επισκέπτες του καλοκαιριού της Δ.Ε. Αλυζίας να απολαμβάνουν υπηρεσίες υγείας.
Πως θα πάει μπροστά ο τόπος μας, πως θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη αν εκλείψει από την περιοχή μας το μείζον αγαθό της υγείας;

Κύριε Δήμαρχε.
Περιμένουμε από εσάς να πράξετε όλες εκείνες τις ενέργειες, προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να επανδρωθεί το Κ.Υ. Μύτικα το συντομότερο δυνατόν με γιατρούς.
Εμείς και ο λαός της Αλυζίας εάν δεν μπορέσετε μέσω των ενεργειών σας να πετύχετε το παραπάνω, αναμένουμε από εσάς να μπείτε μπροστά και εμείς και ο κόσμος από πίσω μαζί σας να κινητοποιηθούμε και να αγωνιστούμε προς όποια κατεύθυνση χρειάζεται ώστε να παλέψουμε για το Κ.Υ. Μύτικα.
Αναμένουμε τις ενέργειες σας και ευελπιστούμε σε συνεργασία μαζί σας σε ένα θέμα που μας ενώνει όλους.

Για το Δ.Σ.

Ευστάθιος Τσαμπιέρης, Πρόεδρος.
Αφροδίτη Χάνδρα, Αντιπρόεδρος.
Βασίλειος Σούλας, Γενικός Γραμματέας.
Κωνσταντίνος Τζάλας, Ειδικός Γραμματέας.
Δημήτριος Φάρρος, Ταμίας.

Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι είναι και θα είναι δίπλα στο Κ.Υ. Μύτικα. Θα κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται και ευελπιστεί ότι και με την θετική εξέλιξη της ψήφισης της διάταξης για το αγροτικό των γιατρών, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα έχουμε τοποθετήσεις γιατρών στο Κ.Υ. Μύτικα.
Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού όταν θα υπάρξουν εξελίξεις και επιβεβαίωσαν ξανά το πνεύμα συνεργασίας για το συγκεκριμένο θέμα.

mytikaspress.

1 σχόλιο:

  1. Εκτος απο το Κρατος υπαρχουν και ιδιωτες που μπορουν να προσφερουν και σε χρημα και προσωπικη εργασια ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ας συντονισει το εργο ο κ.Δημαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο