Στο πρώτο μέρος της έκδοσης «ΓΕΥΣΗ... ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ» γνωρίζουμε
από κοντά τη ζωή των μοναχών, το πνευματικό τους έργο και τα διακονήματά
τους. Ακόμη, την ιστορία των
μοναστηριών, τα προϊόντα και την κουζίνα τους, που είναι νόστιμη και
ευρηματική.
• Ακολουθούμε τις πασχαλινές λιτανείες στο Άγιον Όρος, τη λιτανεία του
Άξιον Εστίν και της Παναγίας της Πορταΐτισσας.
• Δοκιμάζουμε, στο Μυλοπόταμο, κρασί και την αρωματική κουζίνα από τον
μοναχό Επιφάνιο.
• Προσκυνάμε στην Παναγία Σουμελά για να έχουμε την ευλογία της Δέσποινας του Πόντου!
• Στη Μονή Αγίας Κυριακής
της Ημαθίας, με τις φιλόξενες μοναχές, “αιχμαλωτίζουμε” τη γεύση του ροδάκινου.
• Από εκεί βρισκόμαστε στην
καρδιά του Ολύμπου και στη Μονή Αγίου Διονυσίου του Εν Ολύμπω. Μελετάμε την
ιστορία της μονής, φτιάχνουμε τυρί και ψαρεύουμε μαζί τους στον Πλαταμώνα.
• Ανεβαίνουμε τα Τζουμέρκα και ευλαβικά προσεγγίζουμε τα καστρομονάστηρα της Ηπείρου, τη Μονή
Τσούκας και τη Μονή Κηπίνας και δοκιμάζουμε γιαούρτι ποιμενικό με μέντα.
• Από εκεί κατηφορίζουμε
στην ιερή πόλη του Μεσολογγίου και τη Μονή του Άη Συμιού, ιστορικό τόπο σύναξης
των ηρώων Εξοδιτών...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο