Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Θύμιου Ν. Σώκου σε Γαστούνη και Αμαλιάδα.



Ιδιαίτερη θερμή υποδοχή επιφύλαξαν κάτοικοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Συμπολιτεία» Θύμιο Σώκο κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε Γαστούνη και Αμαλιάδα.
Ο κ. Σώκος είχε αρχικά θεσμική συνάντηση με τον δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό παρουσία του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ηλείας κ. Μάκη Παρασκευόπουλο και υποψήφιων ΠεριφερειακώνΣυμβούλων.
Αναφερόμενος στα πρόσωπα του συνδυασμού «Δυτική Συμπολιτεία» ο κ. Σώκος χαρακτήρισε «μάχιμη» την ομάδα της παράταξης με κύριο στόχο την επίτευξη του χρέους απέναντι στην κοινωνία και τον τόπο. «Δεν έχω διάθεση να διεκδικήσω καρέκλες για να τις ζεστάνω. Θέλουμε να «χτυπήσουμε» την αδράνεια και θα το καταφέρουμε» υπογράμμισε μεταξύ άλλων σημειώνοντας ότι ο κυρίαρχος και πρωταρχικός αναπτυξιακός θεσμός είναι η Περιφέρεια.
 
 Ο κ. Σώκος αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις που θα χειριστεί η νέα Περιφερειακή αρχή και στον στόχο του να κατανεμηθούν για αναπτυξιακές επενδύσεις που θα καλύψουν βασικές ανάγκες και υποδομές στο νομό. «Οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται για να αποδώσουν το μέγιστο γιατί η Ηλεία υπερέχει σε βασικούς τομείς χωρίς όμως να έχουν αξιοποιηθεί. Θα μπορούσαμε να έχουμε το μέγιστο στον τουριστικό τομέα όπως και στον αγροτικό που δυστυχώς παρατηρούμε ολοένα και περισσότερη χέρσα γη ανεκμετάλλευτη» δήλωσε σημειώνοντας την ανάγκη να υπάρξει «πολιτική γης» στη χώρα.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στις υποδομές που έχει ανάγκη ο νομός, τονίζοντας ότι η επίτευξη τους πρέπει να απαιτείται, να διεκδικείται και να υλοποιείται  από το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. «Ο Περιφερειάρχης πρέπει να είναι το κυρίαρχο πολιτικό όργανο και η Περιφέρεια να δίνει κατευθύνσεις να στοχεύει και να υλοποιεί».

Μένοντας στο ζήτημα των υποδομών ο κ. Καστρινός τόνισε τη σημασία της υλοποίησης της Ολυμπίας οδού δίνοντας τη σκυτάλη στον κ. Παρασκευόπουλο να τονίσει πως «Η Ολυμπία οδός είναι θέμα ζωής και θανάτου και ειδικά σ’ αυτό το ζήτημα έγινε ένα έγκλημα» επιρρίπτοντας ευθύνες στην Περιφέρεια.
Μετά το Δημαρχείο ο κ. Σώκος επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας Γαστούνης.
 
Ανταπόκριση πολιτών στην Αμαλιάδα
Σειρά συναντήσεων με υποψηφίου δημάρχους πραγματοποίησε στην Αμαλιάδα ο κ. Σώκος με πρώτη αυτή του κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.
Αμέσως μετά βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο του κ. Γιάννη Λυμπέρη. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Αμαλιάδα, αξίζει να σημειωθεί η θερμή ανταπόκριση του κόσμου που έσπευσε να συγχαρεί και να ευχηθεί καλή επιτυχία στον κ. Σώκο, ενώ μέλη του συλλόγου Ελλήνων Ρομ «Άγιος Γεώργιος» του δήμου Ήλιδας είχαν μια εκτενή συζήτηση μαζί του, επιζητώντας μελλοντική συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο