Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η περιοδεία του Θ. Σώκου στην Ηλεία



     Από τη Βάρδα ξεκίνησε σήμερα το πρωί, (Τρίτη 29 Απριλίου 2014), τη διήμερη περιοδεία στην Ηλεία, του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Συμπολιτεία» Θύμιος Σώκος, μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο.
   Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Σώκος είχε αλλεπάλληλες επαφές και σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων, ενώ επισκέφτηκε τον δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Δημήτρη Αρβανίτη, ο οποίος τον υποδέχτηκε με ιδιαίτερα θερμό τρόπο.
   Πιο αναλυτικά, ο κ. Σώκος συνομίλησε και ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, ζητήματα του απασχολούν τους εμπόρους και επαγγελματίες, ενώ βρέθηκε σε κεντρικές οδούς της Βάρδας, των Λεχαινών και της Ανδραβίδας συνομιλώντας με πολίτες.
 Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Βάρδας Παναγιώτη Χατζή, ενώ πρώτος σταθμός στα Λεχαινά ήταν η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο κ. Σπύρο Μαρίνο, τον αντιπρόεδρο κ. Νίκο Ντάλκουρας και τον γραμματέα κ. Δημήτριο Κουρή.
 
Αμέσως μετά ο κ. Σώκος βρέθηκε στα γραφεία του ΤΟΕΒ Μυτρουντίων όπου είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο κ. Χρήστο Παλαιολόγο καθώς και μέλη του Οργανισμού.
Το πρωινό πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Σώκου ολοκληρώθηκε στην Κυλλήνη όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Ανδρέα Κορομηλά.
 Ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο των συναντήσεων και συνομιλιών του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Συμπολιτεία» δήλωσε:
«Η Ηλεία με τον κάμπο της είναι ο πυλώνας για μία σωστή ορθολογική, σύμφωνα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας μας, ανάπτυξη. Και την ανάπτυξη αυτή θα την υπηρετήσουμε με κάθε τρόπο, με τους ανθρώπους με τους παραγωγούς και θα παρέχουμε όλα τα μέσα που απαιτούνται για να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα. Είχα συνεργασία στην  Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών και στον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, με τους ανθρώπους που είναι παραγωγοί και είναι κάθε μέρα στη μάχη για καλά προϊόντα, κάτω από δύσκολες συνθήκες για να έχουμε τις ανάλογες ποσότητες. Το πρόγραμμά μας είναι, όχι απλά να βοηθήσουμε, αλλά να συμμετέχουμε ενεργά για να πετύχουμε μια παραγωγική ανασυγκρότηση τέτοια και τόσο μεγάλη όση χρειάζεται ο τόπος μας πραγματικά. Η Ηλεία έχει τους κατάλληλους ανθρώπους για να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα διατροφικά προϊόντα και στην ώρα τους στις αγορές. Να έχουμε την μεταποίηση και την εμπορία εκεί που χρειάζεται και όσο χρειάζεται και βεβαίως χρειαζόμαστε και τέτοιες υποδομές που θα μεγιστοποιήσουν το αποτέλεσμα και θα μειώσουν το κόστος παραγωγής. Όλη η Περιφέρεια δυστυχώς έχει μείνει πίσω σ’ αυτόν τον τομέα. Ο εκσυγχρονισμός των αρδευτικών δικτύων, η αντικατάσταση των παλαιοτέρων, το να λύσουμε προβλήματα τέτοιου είδους είναι πρώτο μέλημα και πρώτη φροντίδα μας. Τα χρήματα του καινούργιου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης από εμάς θα έχουν τέτοια διαχείριση, σε συνεργασία με τους φορείς, που θα καλύψουμε πραγματικές ανάγκες και θα φροντίσουμε να μεγιστοποιήσουμε το όφελος που πρέπει να προκύπτει από μια επένδυση. Όχι έργα για τα έργα. Έργα τα οποία θα αποδίδουν το καλύτερο και το περισσότερο σ’ αυτούς που τα χρησιμοποιούν».
 
Μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ο κ. Σώκος δήλωσε «Στο γραφείο του δημάρχου νιώθω σαν στο σπίτι μου γιατί κυρίως δήμαρχος αισθάνομαι μετά από τρεις θητείες στο δήμο Αγρινίου. Υπηρετούμε την κοινωνική ανάπτυξη, υπερασπιζόμαστε την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη. Και έχουμε ένα πρόσταγμα πολιτικό και ιδεολογικό: την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας με εργαλείο την Περιφέρεια και με συνεργάτες του δημάρχους , τα δημοτικά συμβούλια, τους παραγωγικούς φορείς, τα Επιμελητήρια. Να πετύχουμε συνέργιες και δράσεις τέτοιες που να απαλλάξουμε τον τόπο μας από την κρίση. Είμαστε σε θέση να το κάνουμε και το μπορούμε φτάνει να ανταμώσουμε σε συνεργασίες για το καλό όλων. Στην αυτοδιοίκηση υπηρετούμε αυτούς τους σκοπούς. Η Περιφέρεια είναι ο αναπτυξιακός θεσμός και οι Δήμοι εκείνοι οι φορείς που εξασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη».
  Για τη δυσμενή θέση του νομού και πώς μπορεί να αντιστραφεί αυτή η εικόνα έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ηλείας κ. Μάκης Παρασκευόπουλος τονίζοντας: «Ο νομός Ηλείας αναδεικνύεται και πάλι ο τελευταίος νομός της τελευταίας Περιφέρειας της χώρας και της Ε.Ε. Αυτό σημαίνει ότι η διεκδίκηση θα πρέπει να είναι πια ο πυρήνας της πολιτικής της νέας Περιφερειακής αρχής. Η Ηλεία έμεινε πίσω, έχει αποκοπεί από την πρόοδο και την ανάπτυξη, είναι ο πιο απομονωμένος νομός της χώρας μας αυτή τη στιγμή. Είναι επομένως καθήκον όλων να αγωνιστούμε για μια νέα Περιφερειακή αρχή που θα διεκδικήσει την ισότιμη θέση της στην Περιφέρεια. Η Ηλεία θα πρέπει να συμμετέχει και πάλι να αποτελέσει ισότιμο εταίρο με τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Η Περιφέρεια ή θα αναπτυχθεί όλη μαζί ή δεν θα αναπτυχθεί ποτέ».

Τον κ. Σώκο συνόδεψαν στην περιοδεία του μεταξύ άλλων και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
 Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας θα συνεχιστεί το απόγευμα με επισκέψεις στη Γαστούνη και την Αμαλιάδα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο