Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Γ. Παναγιωτάκης: Ελπιδοφόρα η υποψηφιότητα του Β. Χατζηλάμπρου για την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Πατρών

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών περιόδευσε σήμερα ο Βασίλης Χατζηλάμπρου

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών περιόδευσε σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Χατζηλάμπρου, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Κώστα Γαβριηλίδη και υποψήφιους του συνδυασμού.
Ο Β. Χατζηλάμπρου συναντήθηκε με τον πρύτανη του Πανεπιστήμιου Γ. Παναγιωτάκη, επισκέφθηκε τα γραφεία της πρυτανείας, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση με τους εργαζόμενους στο ίδρυμα, με τους οποίους συζήτησε για το μείζον ζήτημα των διαθεσιμοτήτων.......


Στη συνάντηση με τον πρύτανη Γ. Παναγιωτάκη, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη να διαδραματίσει το Πανεπιστήμιο Πατρών, που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια λειτουργίας, τον κοινωνικό και επιστημονικό ρόλο που του αρμόζει. Να επιτελέσει, δηλαδή, κομβικό μοχλό ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία καθώς αποτελεί αδιαμφισβήτητα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για όλη την περιφέρεια, που δυστυχώς μένει ανεκμετάλλευτο.
Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γ. Παναγιωτάκης: «Κ. Χατζηλάμπρου, πολλοί ελπίζουν και στην προσωπική σου υποψηφιότητα. Δεν κρύβω ότι αισθάνομαι καλά που υπάρχουν στελέχη και υποψήφιοι που και προσωπικά τους γνωρίζουμε στο Πανεπιστήμιο. Θέλω να κάνω μια ξεχωριστή αναφορά στους εκλεκτούς συναδέλφους και από το Πανεπιστήμιο και από το Νοσοκομείο που έχουν κάτι ιδιαίτερο να φέρουν σε ένα περιφερειακό συμβούλιο. Με μεγάλη χαρά βλέπω και τη συμμετοχή μελών και στελεχών του Πανεπιστημίου μας στους αγώνες των αυτοδιοικητικών εκλογών».
Για να συμπληρώσει: «Ένας βασικός στόχος και της νέας περιφέρειας θα πρέπει –με τη συμβολή όλων– να είναι να θέσουμε σε νέες βάσης τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Γιατί κακά τα ψέματα, η τοπική κοινωνία δεν έχει αξιοποιήσει το Πανεπιστήμιό της».

Από την πλευρά του, ο Β. Χατζηλάμπρου τόνισε: «Την ίδια στιγμή που τρέχουν προγράμματα καινοτομίας, στην περιοχή μας έχουμε χιλιάδες πτυχιούχους ανέργους. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι ο καμβάς των αλλαγών που πρέπει να γίνουν είναι συγκεκριμένος. Απαιτούνται πρώτα, όμως, πολιτικές αλλαγές. Αυτό είναι προϋπόθεση». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο