Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο για τη συνδικαλισ​τική δράση.

 
     Η γραμματεία Αιτωλοακαρνανίας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, εκφράζει τον προβληματισμό για την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος, και την μεθόδευση ώστε να μπει στον "Γύψο" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Η βία η καταστολή και ο αυταρχισμός θα είναι η απάντηση στα αδιέξοδα και την φτώχεια των εργαζομένων. Αναφέροντας χαρακτηριστικά τις καταδίκες αγωνιστών όπως της Χαλυβουργίας, "θέλουν να ποινικοποιήσουν την υπεράσπιση της απεργίας να λύσουν εντελώς τα χέρια των εργοδοτών και των μηχανισμών τους, βάζοντας φυλακή όποιον εργάτη θα προσπαθεί να υπερασπιστεί το δικαίωμα του να αγωνίζεται."
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ξεπουλημένες ηγεσίες των  ευρωπαϊκών συνδικάτων – μαζί και τις εγχώριες, ετοιμάζονται να βάλουν νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση.
Στην έκθεση της Κομισιόν σημειώνεται ότι η κυβέρνηση πρέπει να “εξασφαλίσει το δικαίωμα στην εργασία, να προωθήσει εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ των εταίρων και αποφυγής οποιαδήποτε αναίτιας διαταραχής στη λειτουργία των επιχειρήσεων και την ίδια στιγμή να διασφαλίσει ότι το πλαίσιο λειτουργίας των συνδικάτων είναι ώριμο και συνδέεται με τις διεθνείς πρακτικές”.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και όλα τα άλλα αποτελούν απλά “κροκοδείλια δάκρυα”. Η πρόθεση των πολιτικών και συνδικαλιστικών υπαλλήλων του κεφαλαίου είναι να βάλουν το συνδικαλιστικό κίνημα στο “γύψο”.
Ξέρουν ότι η πολιτική τους θα μεγαλώσει τα αδιέξοδα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ότι δεν έχει απαντήσεις παρά μόνο πρόσθετα βάσανα. Και επιβεβαιώνουν αυτό που χρόνια λέμε – ότι το άλλο πρόσωπο κάθε αντιλαϊκής πολιτικής είναι η βία, η καταστολή , ο αυταρχισμός. 
Γι' αυτό ετοιμάζονται να δυσκολέψουν το πάρσιμο των απεργιακών αποφάσεων προσμετρώντας όχι μόνο τους απόντες από τις γενικές συνελεύσεις αλλά και τους εκτός συνδικάτου.
Για αυτό δεν τους φτάνουν οι καταδίκες αγωνιστών όπως της Χαλυβουργίας, θέλουν να ποινικοποιήσουν την υπεράσπιση της απεργίας να λύσουν εντελώς τα χέρια των εργοδοτών και των μηχανισμών τους βάζοντας φυλακή όποιον εργάτη θα προσπαθεί να υπερασπιστεί το δικαίωμα του να αγωνίζεται.
Γι 'αυτό θέλουν πιο αποτελεσματική αξιοποίηση των ίδιων των χρημάτων που παρακρατούν από τους εργαζόμενους στην χειραγώγηση των συνδικάτων. Eπιχειρούν να αξιοποιήσουν συκοφαντικά και  σε βάρος όλου του συνδικαλιστικού κινήματος την βρωμιά και τη σαπίλα  των συνδικαλιστικών τους στελεχών τα ποία και με χρήματα τους τάιζαν και με προνόμια τα προστάτευαν και τα προστατεύουν.
Γι' αυτό ετοιμάζουν υποχρεωτικές ενοποιήσεις συνδικάτων με στόχο να ελέγξουν τις όποιες ταξικές αγωνιστικές φωνές υπάρχουν και δεν καταφέρνουν με τους μέχρι σήμερα τρόπους να τις κάνουν να σωπάσουν, κοπτόμενοι δήθεν για την πολυδιάσπαση η οποία είναι επίσης δικό τους έργο.
Απαιτείται γενικός ξεσηκωμός.
υτούς που μακελεύουν την ζωή μας, που στερούν το μέλλον των παιδιών μας, δε τους έπιασε ο πόνος να διορθώσουν τα “κακώς κείμενα” του συνδικαλιστικού κινήματος.
Αυτά θα τα διορθώσουν οι εργαζόμενοι με μπροστάρη το ΠΑΜΕ.
Αυτοί το μόνο που θέλουν και επιδιώκουν είναι να πολλαπλασιάσουν τις αλυσίδες που δένουν την εργατική τάξη.
Άμεσα όλα τα συνδικάτα να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις προθέσεις των εργοδοτών και των πολιτικών και συνδικαλιστικών τους υπαλλήλων στην χώρα μας και στην Ευρώπη.
Να ετοιμαστεί η εργατική τάξη για σκληρή αναμέτρηση με στόχο να αποτραπεί ο “γύψος” που το κεφάλαιο επιδιώκει να βάλει στην συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο