Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τα έργα στο λιμένα Κατακόλου ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα που εκτελούμε


Με την έναρξη των εργασιών των λιμενικών έργων στο Κατάκολο, με προϋπολογισμό 12.124.000 ευρώ με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενισχύει τις υποδομές κρουαζιέρας και άρα περισσότερα και μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια θα καταφθάσουν στο Κατάκολο.
«Ως Περιφερειακή Αρχή αφουγκραστήκαμε την ανάγκη της περιοχής, αντιληφθήκαμε την σπουδαιότητα και έτσι, μελετήσαμε, προκηρύξαμε και εντάξαμε το λιμενικό έργο στο Κατάκολο ως Έργο Σημαία και πλέον αρχίζουμε την εκτέλεσή του» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας και συμπλήρωσε «Η Περιφέρεια σήκωσε μόνη της όλο το βάρος της ανάπτυξης των υποδομών στο λιμάνι του Κατακόλου και τα κατάφερε.
Εμείς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώσαμε τις απαραίτητες διαδικασίες και τώρα ξεκινάμε τις εργασίες, ενώ τα έργα στο λιμάνι με φορέα υλοποίησης τον ΕΟΤ εδώ και χρόνια παραμένουν στα χαρτιά. Το πακέτο έργων στο λιμάνι του Κατακόλου είναι ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα που εκτελούμε, με στόχο να καταστήσουμε το Κατάκολο σε κομβικής σημασίας λιμάνι στην ανατολική Μεσόγειο. Ταυτόχρονα, με δικούς μας πόρους, προετοιμάσαμε και ωριμάσαμε τις μελέτες για την παράκαμψη στα Λαστέϊκα και έχουμε πρόβλεψη για την ένταξη του έργου στη νέα προγραμματική περίοδο».
Οι συμπληρωματικές εργασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων του υφιστάμενου κεντρικού προβλήτα του λιμένα με την κατασκευή νέας νησίδας πρόσδεσης / παραβολής των κρουαζιερόπλοιων, μικρή εκσκαφή της λιμενολεκάνης, κατασκευή νέου εσωτερικού μόλου κ.α.
«Εμείς ως Περιφέρεια δεν σταματάμε εδώ. Έχουμε την αποκλειστική ευθύνη υλοποίησης του έργου και συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε να παραδώσουμε το έργο ολοκληρωμένο και λειτουργικό εντός των χρονοδιαγραμμάτων» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

1 σχόλιο:

  1. "ΚΥΡΙΕ" ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ.................... ΕΙΣΤΕ ΑΝΗΠΑΡΚΤΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο